Noční požár

Noční požár https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151907/nocni-pozar-151907.png 4 86 10

Noční trilogie série

1. díl >

Bezmocnou Ariellu Goddisovou doslova prodá její nevlastní bratr chlípnému starci za manželku. Lord Paisley Ariellu zvrhle ponižuje a dokonce, aby si ve své impotenci zajistil dědice, ji nabídne svému nevlastnímu synu Etienovi. Než však k tragédii dojde, lord náhle umírá. Ariella je sice volná, ale její nedůvěra k mužům jí brání navázat s nimi vztah, dokonce odmítá i svou dívčí lásku, lorda Burkeho Ravenswortha. Ten, když se dozví podrobnosti jejího osudu, dívku unese na své sídlo a přinutí ke sňatku. Jen tak ji může chránit a vrátit jí důvěru a touhu po opravdové lásce, k čemuž se hodlá dopracovat svou něžnou péčí. Avšak Arielliny půvaby se hluboce dotkly i Etienna, který na ni nemůže zapomenout a hodlá použít všech prostředků, aby ji opět získal…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Night Fire , 1989


více info...

Přidat komentář

evineckY
07.06.2021 4 z 5

(SPOILER) Chudák Ariella si teda vytrpěla, ale nakonec ji získal úžasný, ohleduplný a milující muž.

„Kdysi ve středověku byly ženy volky nevolky vyneseny na podstavec cti
opředený kultem Panny Marie a neposkvrněnost a mravní čistota
ztělesňovaly vše, co bylo v ženě dobré. Bohužel, toto pojetí dosud
přetrvává. Má–li žena milence, je zavrženíhodná. Má–li muž
milenky, dodává mu to u mužů i u žen na zajímavosti a přitažlivosti.“

kamizola
30.12.2020 2 z 5

Tohle bylo pro mě vskutku náročné čtení! Byly doby, kdy jsem podobné knihy hltala s nadšením, ale nyní zjišťuji, že mi knihy podobného typu povětšinou žerou mozkové buňky. Nicméně jsem si u Nočního požáru odpočinula, to ano. Knihu dáte s chutí u odpolední kávy, po zaklapnutí stránek už nevíte o čem byla. Příběh se točí v podstatě kolem tvrdého údu hlavního hrdiny, vlhkých partií hlavní hrdinky a trošku pohnutého osudu obou hrdinů. Ploché, bez hloubky, s pár světlými momenty. Díky za to, že už vím, že to s červenou knihovnou nemám přehánět.


Ydisara
09.05.2018 2 z 5

Při čtení jsem si pořád musela připomínat, že se děj odehrává na začátku 19. století, a ne 13. století... Prostě mi ta atmosféra celé knížky vůbec nezapadla do roku 1815...
Líbilo se mi, jakou měl Burke trpělivost. V podobných typech knih jsou muži "vášní a touhou úplně šílení", že se nedokáží ovládat. Burke byl taky "šílený vášní", ale řekl si, že je dospělí muž a ne kluk, a proto se ovládne. Na to jsem v takovéhle knížce narazila poprvé..

havrmoni
05.05.2016 5 z 5

První kniha od této autorky a moc se mi líbila. Když už to vypadalo na krásný konec,zas se to ještě zvrtlo a já byla v podstatě celou knihu jakoby ve střehu. Pořád se něco dělo,dialogy vtipné,tedy v příznivém období hrdinky, dokonce se navzájem dobírali. Takové normální laškování mi v mnoha knihách chybí. Samozřejmě,že to není úplně ta sladká pohádka,je to syrové a bez příkras,protože na ponižování a týrání a následném uzdravování duše není nic romantického.

moudivlacek
20.02.2016 5 z 5

Týrání žen není jen problémem dneška, ale existoval i dřív. Toto je jedna z ukázek takového případu. Hlavní hrdinka přežije díky neočekávané smrti manžela. A že nedůvěřuje pak mužům? No kdo by jí to měl za zlé. Obdivovala jsem Burkeho, jak se ovládal i v soukromí a snažil se jí zvednout sebevědomí, i když ho to stálo někdy hodně sil. Miloval jí upřímně a dost, takže nakonec vše dopadne, jak má, a to - dobře.
Přímo skvělé.

miruska1
12.12.2014 5 z 5

Zaujimavy a docela napinavy pribeh i keď trošku zvlaštny......

macekkk
18.02.2014 3 z 5

Kniha mě zaujala popisem nedůvěry k mužům po velkou lásku. Moc se mi líbil Burke v tom, jakou měl s Arielou trpělivost a jak byl pozorný. nicméně autorka má i lepší knihy.

Kiana
28.11.2013 4 z 5

Nebola zlá, miestami sa to vlieklo ale ináč ok.

Evaevelína
23.10.2012 5 z 5

jsou tam pěkné dialogy a moje představivost opět zasáhla.Kdo váhá jděte do čtení...doporučuji

maryzka
16.06.2012 odpad!

Ještě ze je pár stránek zvrhlosti- jinak je to kniha o první lásce, která měla štěstí, že se mohli po několika letech vzít díky tomu, že umřel dívčin manžel.Jinak bych ji nikomu ani nedoporučovala.

Štítky knihy

romantika historické romance

Autorovy další knížky

Catherine Coulter
americká, 1942
2004  83%Tajemná nevěsta
2002  81%Bohatá nevěsta
2000  86%Bludiště
1998  82%Ohnivá píseň
2002  79%Svůdnice

Kniha Noční požár je v

Přečtených153x
Doporučených3x
Knihotéce97x
Chystám se číst17x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x