Pohřbená tajemství

Pohřbená tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419930/bmid_pohrbena-tajemstvi-10I-419930.jpg 4 103 35

Nick Heller série

< 2. díl

UNESLI JI A POHŘBILI ZAŽIVA. JEJÍ JEDINOU NADĚJÍ JE NICK HELLER… Když je Alexa Marcusová, dospívající dcera multimilionáře a titána hedgeových fondů, unesena, obrátí se její zoufalý otec na rodinného přítele Nicka Hellera, soukromého vyšetřovatele, který se vyzná jak v zasedacích místnostech korporátních společností, tak v temných uličkách. Vzápětí se na internetu objeví přímý přenos, v němž Alexa prosí o život. Dívka je uvězněna v děsivé noční můře – je pohřbena zaživa a ve dne v noci ji sleduje kamera. Její únosci jsou krutí a vynalézaví, ale bývalý agent tajné služby Nick Heller má vlastní metody, jak se vypořádat s problémy. S pomocí zvláštní agentky FBI Diany Madiganové si Heller klestí cestu bludištěm manipulací a lží s jediným cílem: dopadnout únosce dřív, než Alexa zemře. Někteří velice vážení a vysoce postavení lidé jsou však odhodlaní pohřbít svá temná tajemství za každou cenu. Netuší ale, že Nick Heller se nezastaví před ničím… _____ „Soukromý vyšetřovatel Nick Heller je chlap, kterého chcete mít na své straně, kdykoli se dostanete do potíží. Přestože se v jeho případě nelze nevyhnout srovnání s Childovým Jackem Reacherem, je to hrdina naprosto svébytný: neokázalý, lidský, kdykoli ochotný pomáhat, ale také pomoc přijímat. Jakmile tuhle knihu otevřete, už ji neodložíte, dokud ji nepřečtete.“ – Washington Post... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Buried Secrets , 2011


více info...

Přidat komentář

mataj
05.04.2024 4 z 5

Druhý díl s Nickem Hellerem, který si otevřel praxi soukromého vyšetřovatele, byl pro mě zajímavější, než první. Když je z diskotéky unesena Alexa, dcera známého milionáře, Nick má velmi málo času, na to aby ji našel a zachránil ze spárů nebezpečného zabijáka. A navíc se sám dostane do hledáčku FBI i neznámých osob, kteří ho sledují.

ThomasRuhe
12.07.2023 3 z 5

Několik podobných knih už mám za sebou a při srovnání tahle obstojí, není to žádný zázrak, ale dobrý průměr. Hlavní postava Nick Heller taky ujde. Nevím jestli se z příběhu dalo vytřískat víc, ale ztráta času to určitě nebyla.


Danago
11.11.2022 3 z 5

Čtivé od první stránky. Hodně mě to bavilo. Ale musím souhlasit, že konec byl na mě moc . Vysvětlení většiny nových informací známostmi je takové příliš jednoduché.
Celé to proběhlo, tak nějak poklidně bez většího napětí. Podobné téma bylo již vícekrát a i lépe zpracované.
Spousta chyb , když jsem je odhalila i já , tak to už musí být....

Solverino
29.07.2022 3 z 5

Asi do ¾ je to hodně dobré, ale pak se začnou vršit nesmysly... detektiv, který si ani neprdne bez tisíce spolupracovníků a spousty známých na vysokých místech po celém světě... to celý příběh zabilo a z detektivky se stala fantasy. Děkuji, ale to už je na mě moc.

Majulle
26.02.2022 3 z 5

Napínavé, čtivé. Určitě doporučuji

čtenářP
09.02.2022 5 z 5

Paráda. Litoval jsem, že není delší.... :)

helenkan
07.09.2021 4 z 5

Někdy začnete číst knížku a než se nadějete jste skoro v polovině. Tahle mě pohltila tak, že jsem jí zvládla za dva dny. Pěkná detektivka se sympatickým hlavním hrdinou.

optimista55
16.06.2021 4 z 5

Potom čo som čítal knihu Voľný pád, chcel som niečo staršie od tohto autora. Nesklamala ma aj keď dej nie je celkom originálny. Napísané je to však pútavo a dobre sa číta. No a čom to je? Treba si prečítať.

TeaPeter
25.05.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, ale... Stránek měla být polovina, aby to nebylo tak řídké. Klišé o Rusech knize také moc nepomohla, ale Američané to tak asi mají rádi. A Nickovy schopnosti a známosti už nabývají až mýtických rozměrů. Až by se jeden chtěl sázet, že v dalším díle půjde na kafe s královnou ze Sáby a k narozeninám jí dá slzy Jednorožce zasazené do vkusných náušniček.

Kami33
02.05.2021 4 z 5

Přečteno velmi rychle. Ale... Možná až příliš hladce čtivé na úkor napětí. Kdyby se třeba Nick někdy odchýlil od správného směru vyšetřování, chvíli nevěděl nebo se dokonce spletl, přišlo by mi to lepší.

Neopol
14.03.2021 3 z 5

Není to špatné čteni

Arwen777
26.11.2020 4 z 5

Nic překvapivě originálního, ale i tak velice slušná kniha.
Únos a drsný způsob držení oběti, vydírání multimilionáře, špinavé prachy a záhadné vazby, záporák nebo spíš záporáci na různých úrovních jako vyšití a neohrožený soukromý vyšetřovatel, hrdina typu Davida Rakera. Trochu moc bylo propletení různých organizací a vazba na Rusko, ale co by člověk od amerického thrilleru chtěl. Autorova znalost postupů a fungování různých armádních a výzvědných organizací, postupů a technologií dodává knize na uvěřitelnosti. Nick Heller je moc sympatický hrdina a jeho pomocníci jsou zajímaví a schopní. Napětí a logické vyústění nechybí.
Pohřbená tajemství mě moc bavila, doporučuji.
P.S. Množství chyb bylo iritující.

soukroma
04.11.2020 4 z 5

Čtivé, svižné, napínavé, samozřejmě neporazitelný hrdina: přečteno na jeden zátah, a i když je to směs všech možných napínavých témat dneška (teenageři, únos, záhadné výkupné, soukromý bezpečák a bývalý voják, praní a odlévání velkých peněz z USA do Panamy, hedgeové fondy, kongresmani, senátoři, generálové, FBI, ruská oligarchie v exilu, bývalý důstojník KGB doma, ruská kráska jako špionská infiltrace v USA, ruský vězeňský gang nelidských zabijáků doma i v USA...) a schopnosti soukromého hlavního hrdiny zařídit cokoli, a to na požádání a na počkání (od zásahovky, tryskáče, materiálů FBI, sledování mobilů) a pustit se navrch nakonec do samostatné akce a přežít ji, tak to bylo slušné odreagování. Jen se mi zdá, že ta zbohatlická holka (ani její otec) vlastně Hellerovi snad ani nepoděkovali za svoji (její) záchranu. 85%

(Pozn.: Heller - zase asi neexistuje v tomto americkém žánru žádné jiné jméno, když už Connelly má svého Hallera; přirovnání k Reacherovi v záložce vlastně trochu i sedí, ovšem svoji oblibu na Hellera tedy přesunout rozhodně nemohu).

cedos
21.10.2020 5 z 5

Moje první kniha od autora a zklamaná jsem rozhodně nebyla. Kniha se mi četla svižně, má linku příběhu, napětí a sympaťáka hlavního hrdinu. Nick Heller mi trošku připomíná Bena Hopa z knih Sotta Marianiho. Rozhodně přečtu další díl. Vadily mi dvě věci: popis týrání zvířat /prostě to tak mám .../ a velké množství tiskových chyb.

Olous1
20.09.2020 5 z 5

Za mě to byl perfektní čtenářský zážitek a proto řadím autora do oblíbených. Krátké kapitoly, dobré téma. Za mě doporučuji.

Mirin1349
14.09.2020 4 z 5

Chyběla mi tam asi už jen Jakuza a bylo by to komplet. Tohle bude moje jediná výtka ke knize, protože tenhle koktejl všech organizací už byl kapánek moc překombinovaný. Chápu, že se autor chtěl předvést, přeci jen když někoho přijmou do CIA, tak je to borec a rozhodně je povolaný o tomhle tématu psát. Jen by se vůbec nic nestalo, kdyby to bylo celé takové skromnější.
Jinak ale můžu říct, že jak jsem od knihy nic nečekala, tak mě hrozně mile překvapila. Ani mi nepřišla uměle natahovaná, příběh mě bavil, opravdu jsem byla zvědavá, jak to všechno dopadne. Rozhodně se vrátím na začátek a přečtu si první díl.

DominaCZ
21.08.2020 1 z 5

SPOILERY.
Téma už ohrané: unesenej bohatej nezvladatelnej parchant, ruský šlapky, boháči kteří ve finále nic nemaj, další bohatí parchanti z druhý strany, vláda a to vše vyřeší jedním vrzem náš týpek pár slovy a výhružečkami. Ruský boháč se poddá, jasněže, a unesenou vrátí, dyť jo.
A ta? Místo aby mu vděčností líbala ruce i nohy (chtěla jsem to říct jinak), když ji navštíví na zápase, řekne mu TEĎ SE TO NEHODÍ, MĚJ SE. No ta by dostala kopanec, že by se nezastavila, to mi věřte.

Dalším mínusem příliš mnoho stran a to, že se vše prozradí už v půlce. Překombinovaná rádoby ekšn světovost.

A slovo ŠLAMASTIKA to celé dovršilo.

Peggy2711
10.07.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila, i když jsem občas nepodchytila chod myšlenek Nicka Hellera, ale jinak mě to bavilo. Trochu mi přišla nedopracovaná dějová linka s kamarádkou a příliš mnoho mafiánských kliček a propletení.

veronika3141
06.05.2020 4 z 5

Kniha se pekne cetla ,jen ten konec mi prisel pak zdlouhavy,ale jinak doporucuji :)

hasič
16.03.2020 3 z 5

Nic moc příběh, bohužel mě nenadchnul a knihu jsem nedočetla.

Štítky knihy

thrillery pohřbení zaživa zmizení lidí únosy nadnárodní korporace soukromý detektiv

Autorovy další knížky

Joseph Finder
americká, 1958
2009  70%Chopinův rukopis
2019  81%Pohřbená tajemství
2020  78%Vyjednavač
2010  74%Zmizelý
2021  90%Volný pád

Kniha Pohřbená tajemství je v

Právě čtených1x
Přečtených122x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených5x
Knihotéce157x
Chystám se číst128x
Chci si koupit27x
dalších seznamech2x