Zmizelý

Zmizelý https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49710/bmid_zmizely-0qV-49710.jpg 4 45 12

Nick Heller série

1. díl >

Ve světě velkých financí mnozí neznají bratra. Nick Heller pracuje pro soukromou agenturu, která vyšetřuje případy na hraně. Jednoho dne jej zastihne zoufalý telefonát jeho švagrové. Přepadli ji a zmlátili a její manžel, Nickův bratr Roger, přitom beze stopy zmizel. Zapletl se snad do nezákonných machinací a utekl? Unesli ho? Zavraždili? A koho ještě? Stopy vedou k jisté vlivné společnosti. Nedá se věřit nikomu, ani vlastnímu šéfovi ne - kdokoli může být se zločinci spolčený. Nick se jim však snaží plány překazit a docela se mu to daří. Potřebuje k tomu jen špičkovou techniku, pár šikovných přátel, vlastní důvtip a dokonalý bojový výcvik.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Vanished , 2009


více info...

Přidat komentář

mataj
05.04.2024 3 z 5

Kniha je vcelku čtivá, má děj, který příjemně odsýpá, sympatického hlavního hrdinu Nicka Hellera, který si ví se vším rady, a nechybí ani jistá dávka napětí. Nicméně finanční transakce a různé obchodní machinace a podvody, které jsou v pozadí tohoto příběhu, mě osobně moc nebaví. Ale to mě neodradilo od přečtení dalšího příběhu Nicka Hellera.

ThomasRuhe
21.11.2023 3 z 5

Kniha se mi vcelku líbila. Nick Heller hledá svého bratra, kterého někdo unesl. V příběhu nechybí nějaké to překvapení, protože není všechno takové jak se z počátku zdá. Finderův styl se čte dobře, takže u mne převládá spokojenost.


jprst
21.04.2023 4 z 5

Lehce nadstandardní thriller s hlavním hrdinou vzbuzujícím již brzy po začátku sympatie, který si ví rady v každé situaci. Svižný, poutavý, ale hlavně docela reálný děj dělá z příběhu příjemnou četbu třeba na propršený víkend.

Solverino
12.08.2022 2 z 5

Nudné a rozvláčné... asi to ani nedočtu. V knize se vyskytuje vícero nesmyslů z různých odvětví, např. BSOD je "blue screen of death" (systém Win se nezotavil z chyby a je třeba restart) a ne žádná modrá zeď! A takových rušivých hovadin je tak více. Nevím jestli ty blbosti píše autor sám nebo to překládal analfabet, ale je to utrpení číst. Hrdina je prakticky neprůstřelný, nepromokavý a neomylný a je to velká nuda, strašně natahováné. Velmi slabé dvě hvězdy!

TeaPeter
05.05.2021 2 z 5

Kniha byla v prvních devíti desetinách dost rozvláčná. Celou tu dobu jsem si říkal, že po zkrácení by to mohl být relativně slušný thriller. Nick je sympatický hrdina klasického střihu a příběhy, kdy dobře vytrénovaný a motivovaný hrdina bojuje s bezohlednou korporací, mají vždy potenciál. Ovšem konec to dorazil. Poslední zbytky uvěřitelnosti a pravděpodobnosti se vytratily, a to co zbylo na moc hvězdiček nestačí.

rajcatko
19.03.2020 3 z 5

Po dlouhé době jsem se pustila do detektivky a výběrem nejsem vůbec zklamaná. Krátké kapitoly, dialogy, srozumitelné popisy, přesně to jsem potřebovala. Navrch sympatický hrdina a špetka humoru.

,, Dorothy," řekl jsem, ,,víš, že ti kryju záda."
,, To bude asi ten důvod, proč do mě vždycky šijou zepředu, " odsekla kysele.

trudoš
06.01.2020 4 z 5

Nick Heller je dalším z řady hrdinů, kteří nezištně pomáhají lidem v nouzi. Nejedná se však o tuláka na cestách nebo soukromého detektiva, ale o bezpečnostního poradce, jenž má se zločinem zkušeností víc, než by jeden dokázal ustát za tři životy. Takže když zmizí jeho bratr, bez rozmýšlení se vrhá do vroucího kotle plného finančních žraloků. Naneštěstí je Nickovou slabinou rodinná minulost, protože právě jeho otec patří mezi nejproslulejší peněžní manipulátory v historii. A jak se zdá, ohledně bratra nepadlo jablko daleko od stromu…
Zmizelý je sice standardním thrillerem se sympatickým ranařem, co si ví rady za každých okolností, ale zároveň má právě tu pověstnou jiskru, která z něj dělá něco víc. Joseph Finder dokáže z nudných věcí udělat atraktivní a najednou svět vysokého managementu působí jako něco, co by mohlo být skutečně zábavné. A přestože koncepce zápletky funguje maličko nepromyšleně, nedá se celku upřít spád, díky kterému román neodložíte, dokud nejste na poslední straně.

Zlatinka.Emilly
20.10.2019 2 z 5

Nevím, nevím … nic moc. Prvních 200 stránek jsem přemýšlela o tom, jestli mám knihu odložit. Nakonec jsem ji dočetla, ale jak říkám, nic moc. Pachatele jsem si tentokráte dokázala vyvodit už na konci druhé části. Myslím si, že další knihu si od Findera nepřečtu, pro mne ztráta času. Jen ještě dovětek: nepochopila jsem, že brácha nepoznal bráchu a pak ta věc s mrtvolou v autě (???) Kde se tam tak najednou vzala???

konformita
30.10.2015 3 z 5

Dobré to bylo, ale na 4 hvězdy to nemá. Každopádně největšího padoucha uhodnete hned. Brácha zmizí a druhý brácha ho hledá. Pěkně vykreslené bitky. Ale jinak nic, co by chytlo za srdce. Ale na druhou stranu, četlo se to bezvadně.

Silverdiamond
15.12.2014 5 z 5

...'Findera rozhodně všem doporučuji! ...'skvěle vypracovaný děj, 'postavený na perfektních znalostech a schopnostech hrdiny, 's nímž až do konce ochotně sympatizujete... 'na konci přijde vždycky rána pěstí a nečekané rozuzlení:o)... 'už se těším až si od něho jednou přečtu všechno znovu...'

nightlybird
14.08.2012 4 z 5

Zmizelý je thriller, který vám doslova mizí před očima. Mám na mysli, že jde jednoznačně o odpočinkovou četbu, která je napsaná neobyčejně svižně, děj, který je poutavý a v hranicích možného, vás žene dopředu a než se nadějete, máte těch cca 500 stran za sebou. Kniha není zaplněna přespříliš postavami, ty, které jsou pro knihu podstatné jsou vykresleny dost na to, aby se s tou kterou mohl čtenář identifikovat (nebo mu hýbat žlučí) a působí docela věrohodně.
Co bylo pro mne docela zajímavé a přínosné, byly popisy technik a metod elektronického sledování – s tak důkladným jsem se zatím nesetkal. Je to první kniha, kterou jsem od Findera četl, takže nevím, jestli je způsob psaní pro něj charakteristický, nebo tento styl použil jen v téhle knize – věcností mi připomíná Arthura Haileyho (i když ne tématikou či žánrem). Podobně jako on totiž působí silně dojmem, že ví o čem píše – Hailey problematiku o které hodlal psát dlouhodobě studoval, Finder (podle toho, co píše v závěru knihy) se zase obklopil řadou odborníků na dílčí oblasti, kterými se v knize zabývá a zřejmě se jejich radami i řídil. Kniha je tak prostá očividných nesmyslů a blábolů, které mně osobně požitek z čteného dokáží dost znechutit (místo relaxu se spíš vytočím).
Prožil jsem s ní příjemnou siestu – třeba se to povede i dalším z vás.

vagas
23.01.2012 4 z 5

Působivé s fajn zápletkou, Finder mi prostě sedl, dávám maximum bodů....

Štítky knihy

vraždy americká literatura vydírání

Autorovy další knížky

Joseph Finder
americká, 1958
2009  70%Chopinův rukopis
2019  81%Pohřbená tajemství
2020  78%Vyjednavač
2010  74%Zmizelý
2021  90%Volný pád

Kniha Zmizelý je v

Přečtených59x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce70x
Chystám se číst62x
Chci si koupit13x