Zaklínačka koní

Zaklínačka koní https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225190/bmid_zaklinacka-koni-Z3F-225190.jpg 4 85 24

Nespoutaná magie série

1. díl >

Daina měla odjakživa blízko ke zvířatům, ale teprve když získá místo u koní Královniny jízdy, uvědomí si, že jde o víc. Je to magie! Daina se stává žačkou dvorního mága, ale její děsivé tajemství hrozí zničit jedinou naději na záchranu všech. Na království Tortall totiž útočí krvelační nepřátelé. Kdo otevřel brány světa, kde byli uvěznění Nesmrtelní, a jak před nimi ubránit království? První díl dobrodružné fantasy, plné magie a lásky ke zvířatům, vyniká strhujícím napětím, množstvím akčních scén a bojů i nečekaných zvratů. Úchvatný svět plný kouzel a fantaskních stvoření, ze kterého se čtenáři nebude chtít vracet.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , CPress
Originální název:

Wild Magic , 1992


více info...

Přidat komentář

TaLu
21.03.2024 4 z 5

Fantasy příběh pro mladší čtenáře. Daina rozumí zvířatům, po tragické ztrátě rodiny se s pomocí nových přátel učí rozumět svému daru a rozvíjet ho. Na království útočí nepřátelé z říše lidí i zvířat včetně těch kouzelných a tak o dobrodružství není nouze.

Rihatama
26.06.2022 5 z 5

Nemnoho literatury pro děti a mládež mě skutečně potěší, natož uchvátí. Dítě, dívka Daina přišla o svou rodinu, přátele, vesnici... a přece na svět nezanevře. Naopak mu má hodně co nabídnout a hodně se také co učit. Její komunikační schopnosti se světem zvířat,od koček přes delfíny k drakům a netopýrům, jsou zcela mimořádné a příběhu dodávají přirozené kouzlo laskavosti. On je příběh vůbec prodchnut všudypřítomnou magií. Právě láska ke zvířatům dle mého učinila z tohoto kouzelného příběhu nádhernou fantasy, která vrcholí celou řadou bojů a akcí na zemi, ve vzduchu i pod vodou. Tamora Pierce stvořila poutavý, osobitý svět kouzel a zvláštních stvoření, v němž na život a smrt bojují síly dobra a zla, a který si získal mé srdce. Čtěte přátelé, čtěte!


PéťaH.
14.06.2022 5 z 5

Četla jsem na doporučení a příběh jsem doslova zhltla. Velice čtivě napsaný příběh. Mohu jen doporučit.

Atanone
13.09.2021 5 z 5

V dálce dívka zaslechla volání vlčí smečky. Slyšela jsem je cestou? uvažovala. Určitě ne takhle blízko. Jestlipak se jim stýská, Zlomenému tesákovi, Krysí oháňce a těm ostatním…
Poslouchej ty vlky. Je to píseň lovu? Ne, píseň smečky. Zpívají si jen, aby si zpívali, ne aby oslavili kořist.
Kdybych se tak mohla rozběhnout… ponořit se do lesa. Jít k nim, být sestrou v lovu a součástí smečky
*****
Stalo se vám, že jste nemohli dočíst knihu? Ne proto, že vás nebavila, ale naopak proto, že se vám z jejího světa nechtělo odejít? Mně se to stalo s touhle knihou. Sáhla jsem po ní spíš ze zoufalství, protože se mi k závěru ČV nechtělo číst nic z toho, co čtou všichni a zrovna jsem neměla nic jiného po ruce. Tak jsem sáhla po knize pro náctky, kterým se spíš začínám blížit z druhé strany (starší ročníky pochopí). počítala jsem spíš s tím, že ji nedočtu. Ale jsem ráda, že jsem se s ní setkala. Nejde ani tak o příběh i když hezký a ke konci napínavý. Jde o to, jak autorka popisuje magii, kterou disponuje hlavní hrdinka Daina. Ona nejen rozumí zvířatům, ona s nimi splývá. Vidí energie a dovede je používat, umí se vcítit. A svým způsobem vlastně spíš hledá cestu k lidem, kterým se teprve učí důvěřovat.
Místy jsem měla trochu problém s tím, že Daině by mělo být 14, ale uvažovala jako mnohem vyspělejší dívka. Děj je hodně popisný, akčnější je až v druhé polovině, ale mě právě bavily pasáže Daininy komunikace se zvířaty a její lekce s Numairem. Těším se na druhý díl.

Naty878
08.07.2021 5 z 5

Skvělá knížka, neměla žádné chyby. Doporučuji!!!

diana1217
14.03.2021 4 z 5

Nečekaně dobrá kniha. Je mi 21 a přesto mi kniha přišla skvělá a vzrušující. Nesouhlasím s názorem, že je pro děti. Jen zbytečně velké písmo k tomuto názoru nepomáhá.

Jjezevec
31.08.2020

Skvělé čtení na víkend, skvělá autorka.
Bohužel soudružky/soudruzi z nakladatelství CPress tuto autorku a její knihy zřejmě zařízli.
Škoda jen že neumím také čarovat. To by nakladatelství skončilo jak Americká společnost Enron (v prachu zapomnění). Že se nestydí.

Cynickýholub
09.08.2020 4 z 5

Abych pravdu řekla, tuto knihu jsem četla sice jako mladší, avšak minimálně třikrát. Je to hrozně pěkná oddechovka, není na moc dlouho a čte se to jedna radost.
Ano, teď už bych asi nebyla zrovna cílová skupina a pár věcí mě tam třeba párkrát chytlo, proto ta jedna hvězdička dolů, ale jinak je to moc pěkné fantasy a druhý díl mám už doma, takže dřív či později přečtu i ten.

petuzla5591
18.04.2020 5 z 5

Moc pěkná fantasy kniha pro děti. Bavila jsem se a hodnotím 4,5/5 ☆.

vlkove
02.04.2020 3 z 5

Co k tomu říci. Jde o fantasy dívčí román, který bych doporučila dívkám okolo 9 nebo 10 let věku. Písmena v knize jsou obrovská, příběh a dialogy jsou hodně zjednodušené.

capar
26.12.2019 4 z 5

Koupila jsem jí jako dárek a nestihla dočíst.. ale tak mě to chytlo, ač jsem už ročník..no, řekněme, nejsem už mládež :D, až jsem si jí šla koupit i pro sebe... Napínavý příběh, plný překvapení, odvahy, rozhodování, učení, přátelství a zvířat.

Medasek
03.09.2019 5 z 5

Úžasná kniha plná napětí. Jednoduchý příběh se zajímavou zápletkou. Hodí se sice více pro jinou věkovou kategorii než je ta moje, ale to nemění nic na tom, že se mi kniha líbila.

zuzana4291
24.10.2017 4 z 5

Kdyby se dalo hodnotit, tak bych dala 4,5 hvězdičky. Do celých 5 hvězdiček mi přeci jen něco malinko chybělo. Ale jinak je to velmi krásný a od začátku napínavý příběh. Plně vás v táhne do děje a nemůžete se odtrhnout.

Adelaide777
14.10.2017 5 z 5

Tuhle knížku jsem si kdysi vypůjčila od kamarádky a velice se mi líbila. Příběh je zajímavý a dobře napsaný. Zálibu v ní najde každý milovník zvířat a fantasy :)

Calla2002
13.06.2017 5 z 5

Bylo to moc pěkné ze začátku se mi do toho vůbec nechtělo nejspíš tím názvem nebo obálkou , ale nakonec jsem ráda že jsem to přečetla strašně jsem si zamilovala Numaira. Moc nemusím knihy se zvířaty ale je to fajne, čte se to rychle a má to zajímavý příběh
DOPORUČUJI LIDEM CO MAJÍ RÁDI HNIHY SE ZVÍŘATY

Ailee
13.04.2017 3 z 5

Tři ale s odřenýma ušima. I když mohl mít příběh zajímavý nápad, celé to nakonec vypadalo, jako kdyby se autorka rozhodla plácat jednu věc přes druhou, aniž by měly v ději nějaký větší význam čistě proto, že ji to tak bavilo. Nemluvě o těch postavách. A zápletka... ta byla postavená na hlavu. Naprosto nesmyslná.

LilianaFalcon
23.01.2017

Bohužel mi nesedl styl, jakým to bylo napsané a po 50 stránkách jsem to vzdala.

Alfička03
08.01.2017 5 z 5

Tahle knížka mě zaujala už hned podle názvu. Navíc mám ráda fantasi knížky takže jsem se hned od začátku do příběhu 15ti leté dívky začetla. Příběh měl děj a byla čtivá. Vřele doporučuji.

Nelianka
09.09.2016 4 z 5

Tato fantasy knížka je moc krásná a když jsem ji četla každý volný okamžik který jsem měla jsem věnovala jen čtení této knihy

AnuQa
23.06.2016

Krásný příběh doporučuji ale připadala mi trošku nudná víc pro děti

Štítky knihy

kouzla koně magie zvířata, fauna pro děti od 9 let

Autorovy další knížky

Tamora Pierce
americká, 1954
2014  86%Zaklínačka koní
2015  87%Strážkyně vlčí síly

Kniha Zaklínačka koní je v

Právě čtených3x
Přečtených132x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených15x
Knihotéce100x
Chystám se číst68x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x