Nešťastně až do smrti

Nešťastně až do smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481086/bmid_nestastne-az-do-smrti-YX5-481086.jpg 4 58 14

Nesnáším Pohádkov série

< 4. díl >

Všechno se zgertrudilo. Ani v dalším pokračování komiksu NESNÁŠÍM POHÁDKOV nedopřeje Eisnerovou cenou oceněný autor bestsellerů New York Times SKOTTIE YOUNG (Čaroděj ze země Oz; Fortunately, the Milk; Little Marvels) naší mrňavé zelenovlásce chvilku klidu. A to je prosím po smrti! To, co mělo být pro našeho nedávno zesnulého drahouška – a zbytek Pohádkova – časem odpočinku a přemítání, se ukáže být pravým opakem. Zatímco se Gerda snaží zorientovat v pohádkovém zásvětí s velkým P, podaří se pohádkovským padouchům oživit temnou vládkyni. Přežije Pohádkov nadcházející bouři, když se do role jeho zachránců pasuje pouze mozkový trust ve složení Láďa a drak Duncan? Jak dalece jsou vlastně propletené osudy Gertrudy a země, kterou s takovým gustem nesnáší?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

I Hate Fairyland, Vol. 4: Sadly Never After , 2018


více info...

Přidat komentář

ka.dudk
17.11.2023 5 z 5

Kulma dobrej komiks. Strašně moc se mi líbí vzhledově a je dost zábavný co se příběhu a hlášek týče. Nelituji pořízení všech čtyř dílů :-)

LadyCharlene
02.09.2022 4 z 5

Čtvrtý díl už beru jako nutnou tečku a zakončení příběhu naší uvězněné holčičky. Trochu mě mrzí, že boss se nám tady opakuje a pro Gerdu nebylo zas tak těžké ho porazit. Obecně celou dobu jsou pro ni souboje moc lehké, na můj vkus. V podstatě se o hlavní hrdinku nebojíte. Dohromady ale celou sérii bych ohodnotila 5 hvězdičkami. Bylo to vtipné, ulítlé, barevné, akční a frustrující zároveň. Ráda se do Pohádkova ještě někdy vrátím.


Jaruš7
06.05.2022 5 z 5

Jsem fanda pohádkové, naslané, brčálové vlasatice Gerdulky, a tak ji baštím.

Citace:"Řekla bych, že jde o možnost volby. Vadí mi, když ji nemám. Nezáleží na tom, jak je něco zábavné, když to smrdí povinností, začne se ti to hnusit, netrvá dlouho a odpor přeroste v nenávist."
"Co na mě tak civiš?"
"Protože jsi zrovna řekla něco hlubokýho. Nejsem si jistý, jak to zpracovat."

V tomto stylu bez vady.

Hadati
22.04.2022 3 z 5

Sestupná tendence této komiksové série byla patrná už od druhého dílu. Bylo vidět, že tvůrci by rádi pokračovali, ale už neví, jak. Došli jim nápady, kam příběh dál vést, aby byl stále stejně šílený jako sama Greta, ale přitom originální. A to se jim bohužel nedařilo. Proto je dobře, že tímto dílem je zřejmě celá série uzavřena.

EliskaD
31.03.2022 5 z 5

Další takový originální a humorný komiks aby člověk pohledal. Tento díl i celá série kulma dobrá.

INCOGNITOREADER
21.03.2022 3 z 5

Čtvrtý a poslední díl série, která prvním dílem měla opravdu brutálně vymrkaně našlápnuto. Bohužel mi přijde, že první díl opravdu zástává nepřekonaný a poslední díl a jeho závěr je naprosto nevyužitý. Závěrečný zvrat je tady velice uspěchaný a čekal jsem nějaké brutální totální wau. Není to špatné, ale konec jaký by si série zasloužila to podle mě není.

MamaKnihomolka
10.03.2022 4 z 5

Čtvrtý a poslední díl z úžasného Pohádkova, příběhu Gertrudy a jejího průvodce Ládi, se kterými se nerada loučím.
Opět prostě musím vyzdvihnout ty ilustrace. Smekám klobouček nad tím, který je všechny vymyslel.
•••
Začátek se mi moc líbil. Gerda v pekle? Co pro ni může být větší peklo, než Pohádkov. A ten samotný konec byl opravdu ve stylu celé série. Celkově se mi celý díl hodně líbil, ale ten velký zvrat mi přišel hrozně uspěchaný. Najednou bylo hotovo a konec.
•••
Je to vlastně má první komiksová série, která mě uchvátila a proto vážně roním slzy nad tím, že má jen čtyři díly. Všem, kteří milují humor, pastelové barvy a ironii tak si minimálně první díl přečtěte, protože ten je podle mě stejně nejlepší.

Lenka.Vílka
05.12.2021 5 z 5

("Víš, co to podle mě je? Takovej ten lacinej fígl, jak "inteligentně" prodloužit konec.")

Byla jsem na ti připravena. Věděla jsem to. Láďa a Duncan zachrání Pohádkov. A nebo jsem připravena nebyla? Během čtení jsem zjistila, že byla chyba myslet si, že jo...
Ale ten způsob, kterým se to stane, byl naprosto dokonalej  :D

("Dvakrát týdně mají všichni pošťáci službu v zákopu." ... "Co je ten zákop?" ... "Přepážka pro obsluhu veřejnosti. Zákop už nás připravil o víc lidí než ta třídička.")

Tenhle díl jsem si vážně užila a bavila jsem se od začátku do konce. Byla to fajn cesta a skvělý dobrodružství. Celou sérií :)

Eillen
06.11.2021 5 z 5

V nejlepším se má přestat. Heslo, kterého se autor držel a za to mu můžeme jen poděkovat. Na druhou stranu si ale přiznávám, že bych chtěla víc. Tahle šílená jízda s Gerdou byl prostě zážitek. Bude mi holka chybět. I Láďa (ten možná víc...).
A za ten konec autora nemám ani trochu ráda - byť dokonale vystihuje podtitul "Nešťastně až do smrti". Tohle si snad ani Gerda nezasloužila.

Jackline5
28.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Toto je poslední díl. Jaksi se pořád nemůžu sžít s tím, že je doopravdy poslední, zvlášť po tak dramatickém konci s ještě zapeklitější pointou.
Gerda dostala to co chtěla, i když to tak ve skutečnosti není...

fvalek
24.10.2021 4 z 5

Poslední Pohádkov je tady a je mi trošku smutno, že tahle skvělá série končí, ale na druhou stranu mě to trošku naštvalo, protože celý díl se nese přesně v tom, co Gerda ironicky tvrdí od začátku - je to takové to laciné natahování finále. Nicméně všechno navíc je dobré, a když už Gerda může tři knihy bloudit Pohádkovem a nedostat se domů, tak může i čtvrtou. Celá ta úvodní část s peklem ještě ujde, protože sledovat všechny ty alternativní reality, kde Gerda trpí, je vtipné, i když nijak nevynikne její bojovnost, ale spíš strach a slabiny. Když už se jí ukazuje několik jejích obětí, možná bych jim dal větší příběh než je to, že ďábel používá jejich podobu. Pokud je Gerda mrtvá a je tedy jako duch v pekle, proč ne i ostatní. Další část s "koncem" je už taková... No nic moc nového. Každá pohádka má svůj konec, a ten tak přichází i do Pohádkova. Navíc se vrací Mrakéta a je jasné, že jedině Gerda ji dokáže porazit, i když vlastně nemá až na svou vrozenou agresi nic lepšího, než má každý jiný bojovník v Pohádkově. Je pak velká škoda, že celé finále je tak jednoduché a návrat domů tak snadný. A nejen snadný, on je doslova mrknutím oka, což pozná na vlastní kůži hlavně Láďa. Působí to jako trošku násilné utnutí, ale ani mě nenapadá, jak by to šlo ještě protahovat, aby to nebyl slaďák. No ale co mě naprosto dostalo jsou poslední stránky... To je tak brutální naturalismus, až z toho člověk dostane depresi.

KubaHanzelin
21.10.2021 4 z 5

Čtvrtý Pohádkov a zároveň poslední je důkaz toho, kdy autor ví, že má přestat, protože už mu dochází nápady.
Gerda mi bude chybět, ne že ne, ale jsem rád, že tímto svazkem končíme, protože se bojím, že další pokračování by sérii vůbec nepomohlo, spíš naopak, je vidět, že Skottie Young to chtěl ukončit a zvládl to velmi dobře..
Tak snad na viděnou u podobného projektu vy sváči!

GoodGames
12.10.2021 4 z 5

Nesnáším Pohádkov 4: Nešťastně až do smrti je posledným dielom série a musím povedať, že mi bude tento odľahčený svet plný čierneho humoru na našom trhu chýbať. Ako sa však hovorí? V najlepšom treba prestať a platí to aj tu. Už bolo cítiť, že postupne mal autor Scottie Young menej a menej sviežich a hravých nápadov a niektoré veci sa už začínali opakovať. Aj napriek tomu však spokojnosť a patrí to k tým najzábavnejším sériám, aké tu u nás kedy vyšli.

DennisMoore
08.10.2021 5 z 5

Gerda. Zase je tady ten satánek se zelenými lokýnkami a v růžových šatičkách. A je tady naposledy, takže měl Skottie Young dvě možnosti - buď nám nabídnout něco ještě šílenějšího, masakrálnějšího a megasuperveleepičtějšího než minule (což si tedy nedovedu úplně představit, ale on by to jistě zmáknul), nebo něco tak trochu jiného. Asi tušíte, že b) je správně. A ačkoliv se Gerda hned na první straně knihy oboří na samotného pána pekel, že jí to celé připomíná akorát natahovaný konec, my čtenáři nemusíme mít z ničeho takového strach. Už minule, kdy Young krvelačnou hrdinečku proti její vůli polepšoval, to byla zajímavá a přirozeně působící změna, no a tentokrát se jde ještě o kousek dál, protože se ukáže, že Gerda... Ne, nic vám neprozradím, vy bulvy! Ani nápad! Samozřejmě, masakr to pořád je, ale kromě stylu, švihu a vtipu má Pohádkov nakonec i opravdovou duši. Díky moc za tuhle sérii!

Kniha Nešťastně až do smrti je v

Přečtených74x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce33x
Chystám se číst3x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x