Chlupatý a nebezpečný

Chlupatý a nebezpečný https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347796/bmid_rocket-chlupaty-a-nebezpecny-wTs-347796.jpg 4 88 26

Rocket série

1. díl >

Rocket je poslední svého druhu. Je to hrdina všech utiskovaných, bojovník za dobro, odvážný zastánce všech ctností... a bouchaček. Ale jeho dobrodružný život možná právě narazil do betonu. Byl obviněn z vraždy. A policie není jediná, kdo se mu drží na chvostu! (Chápete? Chvostu!) Někde venku řádí další mýval Rocket... a pro dva takové není náš vesmír dost velký. Zvláště když je tajemný zabiják vždycky o krok před Rocketem. Náš hrdina a jeho přítel Groot musí odhalit pravdu. Což nebude žádná legrace, když mají na krku Macho Gomeze a armády ex-terminátorů. Přežije Rocket a očistí své jméno? Komiksová superhvězda Skottie Young předvádí, co v něm je. Na tohohle člověka tahle série celé roky čekala. Protože, řekneme si to upřímně, Rocket a Groot jsou jediní Strážci galaxie, kteří vás zajímají, že ano? Zdroj: obal knihy... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

A Chasing Tale , 2015


více info...

Přidat komentář

ludek.n
23.02.2023 4 z 5

Je chlupatý, ozbrojený, nebezpečný, a samozřejmě také poslední svého druhu. V podání Scottieho Younga je Rocket navíc neskutečně zábavný. V prvních čtyřech navazujících sešitech je to opravdová jízda na tobogánu. Hláška stíhá hlášku, jedna skeč je lepší než druhá a zásahů do černého je tolik, že je ani nestihnete všechny pobrat. Kresba výborná, plně v duchu onoho šíleného Rocketova dobrodružství. Pátý samostatný sešit už přece jen v tempu trochu zvláční a zpomalí… jak také jinak, když jde o vyprávění samotného Drooda, jehož slovník je neobyčejně pestrý. V závěrečném šestém sešitě usedl za kreslící podložku Jake Parker, jehož styl je oproti Scottiemu Youngovi o něco jednodušší a ne tak „drsný“. Také scénář tohoto příběhu vykazuje podobné charakteristiky, stále se ale najde plno skvostných momentů. Tenhle Chlupatý a nebezpečný komiks byl moje první seznámení s univerzem Strážců Galaxie, a jako takový nedopadl vůbec špatně. V budoucnu budu muset naplánovat nějaký další vstup.

ArkAngel
20.07.2022 4 z 5

První čtyři sešity Rocketa jsou jednoduše skvělé, protože nabízí ucelený a zábavný příběh, který k šílené dvojici mývala a stromu prostě sedí. Youngova kresba onu vesmírnou různorodost a odlehčený tón akorát podporuje a výsledku jde o skvěle zpracovaný komiks, k jehož přečtení znalosti Marvelu vlastně nepotřebujete... to akorát pokud se chcete vyznat v pár cameích. Poslední dva příběhy jsou samostatné a byť jsou místy vtipné, na počáteční čísla to prostě nemá.


Atlantis
02.03.2021 4 z 5

Rocket stojí a padá na kresbě Skottieho Younga. Schválně si prolistujte a pokud se vám zdá infantilní a nepřehledná, neužijete si ani "příběh". Ten píšu schválně do uvozovek, protože je natolik slaboučký, že ani nestojí za řeč.
To ale neznamená, že bych se nebavil, naopak. Někdy je prostě potřeba vypnout mozek a jen sledovat bezduchou, šílenou jízdu.

Arisu
19.11.2020 5 z 5

Už jsem si tuhle otázku položila za život několikrát... tak znova - Co je lepší než Groot & Rocket? Jestli na tom hodně trváte, může to znít i - Co je lepší než Rocket & Groot? A vždycky si odpovím stejně - nic. Nic, kámo. Tyhle dvě jelita jsou naprosto legendární. Osobně nechápu kafrání na kresbu, za mě velká paráda. Samozřejmě to není žádný Dostojevskij, ale to jste od toho snad nikdo nečekal :)

tereza1198
10.07.2020 3 z 5

Kdo by řekl, že Rocket vede takový pestrý sexuální život napříč galaxií? A samá aristokratka. Příběhy mě pobavily. Zvlášť ten, co vyprávěl Groot. To byl přednes.

DennisMoore
25.06.2020 5 z 5

Skottieho Younga jsem poznal docela nedávno, když mi učarovala jeho stopro šílenost Nesnáším Pohádkov. Pak jsem si začal všímat různých alternativních obálek, které nakreslil ke kdečemu, no a potom jsem narazil na jeho Rocketa a nenapadla mě lepší marvelovská postava, které se mohl ujmout (ne, ani Deadpool, protože víte, jak to s ním je - ve skutečnosti by se Deadpool ujal Younga). Rocket je ztřeštěná parodie, která několikrát cituje Star Wars a dělá si srandu nejen z komiksových klišé, je zběsilá přesně tak, jak má, a pořád se něco děje. Youngovu scénáři se v tom všem vyrovná i Youngova kresba, která je střelená stejně jako barevná, což znamená hodně. Že dvě poslední povídky nesouvisí s hlavním příběhem, to je už zřejmě u Crwe taková klasika, ale kdo by se zlobil, když je to pořád taková bžunda (hlavně tedy příběh vyprávěný Grootem).

blackoutzuzi
14.05.2020 4 z 5

Komiks ideální pro milovníky Strážců galaxie, především pak Rocketa! Autorovi se podařilo i na papír přenést přesnou Rocketovu osobnost, tak ironickou a i v těch nejnebezpečnějších situacích vždy se smyslem pro humor:)

hurikan123
02.12.2019 5 z 5

hodně chlupů, hodně narážek, monster, výbuchů.... prostě typický

Terva
11.07.2019 5 z 5

Vy jste stejná
jako všechny princezny,
které jsem kdy zachránil,
chlap vás nikdy nezaujme,
pokud nevytasí ocas.

Tak jo, kresba je trochu divnější, než obvykle, ale když si na ní zvyknete, není co řešit. Možná jsou některé barvy trochu růžovější, než by se na Strážce slušelo, ale jinak to je cajk. Zápletka tajemná, rozhovory s Star-Lordem, jako vždy ostré jako břitva a Groot ...je prostě Groot. Geniální je sešit číslo 5. Jak tam se Groot rozkecá, no to mě hlava nebere :-) Já jsem Groot! Odlehčené, vtipné a rychle to přečtete. Ale například dvojstránku útěku z vězení jsem studoval dost dlouho. A nasmál jsem se u ní.

Malá ochutnávka:
...obvykle, když nechráním celou Galaxii spolu s ostatními Strážci, fušuju do zachraňování princezen a jiných super ušlechtilých věcí. Znáš to, klasická heroická facha.....

Kresba jednoduchá, spousty hlášek a, což mě možná ani moc nepřekvapuje, je to zatím nejsprostčí komiks, co jsme četl. :-) Vybral jsem spousty citátů a vložil je Skottie Youngovi na jeho profil. Tento svazek obsahuje sešity #1 - #6 ze série Rocket Raccoon. Při čtení jsem poslouchal Soufly a jejich studiové album Archangel z roku 2015. A teď už běžte do #&€|@*&# nebo do postele. Stejně všichni umřeli. Konec.

Pozor, následující citát obsahuje SPOILER a vyzrazení děje pátého příběhu!!!!
Citát: Já jsem Groot! Já ...jsem... Groot!!! JÁ jsem GROOT!!!!!!

Klarv
10.05.2019 5 z 5

Můj první komix po xxx letech.. :) A i tehdy to byli kačeři a sem tam nějaká blbinka.. :) Jelikož jsem si opravdu zamilovala Strážce galaxie film, tak jsem si chtěla čekání na třetí díl něčím trochu zkrátit. Groota a Rocketa zbožňuju a tak jsem si pořídila hned cca 7 komixů. Od strážců po Rocketa a Thanose samotného.. :D Rocket je úžasný, přesně jak jej znám z filmu. Vtipný, trochu namyšlený a ironický.. :D :) Smála jsem se místy nahlas a musela jsem i příteli ukázat, čemu se tam směji. Nejvíce se mi líbil asi příběh, který vyprávěl Groot.. nemá chybu. :D Líbily se mi i detaily v jednotlivých panelech, například cedule, které drželi fanoušci při boji v aréně.. :D I ty mě dost pobavily. Za mě super!! Musím si brzy pořídit druhý díl Rocketa. Lituji, že jsem to neudělala hned.

Magdalena5
29.03.2019 3 z 5

Tak jsem po dvojce přečetla jedničku. Asi jsem dnes byla v dobrém rozpoložení, protože jsem to měla přečteno lehce a dost rychle i s pobavením. Že bych přešla na komiksy?

Wojta777
25.02.2019 5 z 5

Nejdříve jsem si říkal, že je to nějaká blbost pro malý caparty, ale najednou tam bylo více nadávek, než v jakýmkoliv sprostým filmu. A tím začala ještě šílenější akce s nadopovaným vtipným humorem.
Příběh komiksu je..., ani nevím jak ho popsat, jelikož autor komiksu Skottie Young si musel při psaní scénáře něco šlehnout. A muselo to být set sakra velké šlehnutí, protože tohle by nenapsal ani Bob Mearly. Když shrnu, co se v komikse stalo, tak to bude vypadat takhle: Falešné obvinění, útěk z vězení, útok bajvalek, interdimenzionálněteleportační ryba, odhalení záporáka, souboj na život a na smrt mezi Rocketovou bejvalkou, Já jsem Groot, roboti a happy end. Pokud jste to nepochopili, tak vůbec Vám to nezezlívám, jelikož já to stěží pobral, natož pochopil. Celkově je příběh velice originální a zábavný. Ale vážně se nedá brát vážně.
Kresba je dokonalá. Zpočátku to vypadala jako blbůstka, ale pak jsem se vzpamatoval a jen si ji užíval. Šílená kresba i šílenému komiksu krásně ladí.
Postavy jsou vtipné, skvěle vykreslené a mají totálně šílené vzhledy. Rocket je vážně super. Je neuvěřitelně vtipný a bláznivý. Což se mi k němu zcela hodí. Groot je prostě Groot. Takže další super postava. A pak je zde Macho, který tento komiks ještě více zlepšuje. Jak svým humorem, tak i svými poznámkama a vzhledem. Když to shrnu, tak postavy jsou úžasné.
Celkově se mi komiks líbil a nemůžu si na nic stěžovat. Vážně neberte tento komiks vážně. Taková mešní rada. Komiksu dávám 5 chlupatých hvězdiček.

driftcz
09.01.2019 5 z 5

Přiběh se odehrává v galaxii na různý planetách. je to vtipný zajímaví komiks který vždycky pobaví. Je to o Rocketovi a jeho dobrodružstvích. nejvíc mě zaujalo to když musel Rocket zničit ty princezny a toho šíleného králíka.

Je to vtipný a dobrodružný komiks a moc jsem se zasmál.

Disease
03.12.2018 2 z 5

Evidentně nejsem cílovka. Nebýt občasného dvojsmyslu, myslel bych si, že je to pro děti.

fiki64
17.09.2018 5 z 5

Úkol vypracujte sem:
Skottie Young
Jake Parker

Příběh se odehrává v celém vesmíru a na různých vymyšlených planetách.
Celý příběh je velice napínavý, ale někdy se stane že je policie nebo jiní nepřátelé chytí.
Nejvíc mě zaujalo když Rocketa zavřeli do vězení, ale protože to je Rocket tak se dostal zpátky na svobodu. Dostat se ven bylo docela těžké, ale zvládl to díky jeho kamaráda Groota.

Je to komiks který mě bavil ze všech nejvíc a bylo to velice napínavé.
*****

Norri
27.08.2018 4 z 5

Mega zábavná jízda s parádní kresbou. Rozhodně doporučuju!

Mooneylan
22.08.2018 5 z 5

Rocket, to je ten křeček? BUUUUUUM! Ehm, pardon...mýval....BUUUUUUM! No dobře, dobře pardon! Žádný mýval...prostě Rocket, Rocket!
Spousta vtipu, akce, násilí a hlavně srandy! Jestli chcete odpočinkovku, jděte do Rocketa! :)

jan-da
22.07.2018 5 z 5

Komiksy nečtu, ale tento mi byl doporučen jako jeden z mála vtipných. A musím uznat, že opravdu stál za to. Rozhodně i já doporučuji.

Veve721
13.04.2018 5 z 5

Rocketova první sólovka stála za to! Ať už je ve skupince se Strážci galaxie nebo jen někde sám s Grootem, pořád je to náš starý dobrý mýval s prořízlou tlamičkou a jeho vlastní řada nám jen dokazuje, jak moc soběstačná a originální jeho postava je. Celý příběh těží hlavně na drzých fórcích, které jsou (díkybohu) opravdu vtipné a já se pěkně nasmála. Samotný příběh není ničím moc výjimečný, naštěstí si na to ani nehraje. Autor Skottie Young výborně pochopil mývalovu podstatu, co je na něm zajímavé a co chtějí čtenáři vidět. Přesně to nám také dal. Bláznivá a lehce infantilní kresba s použitím zářivých barviček, sprosté vtípky a spousta střílení a utíkání. A jako bonus samozřejmě Groot, bez něho by tahle dvojka nebyla kompletní.
I když... bylo příjemné v posledním sešitu vidět, že si autor dokáže se svým hlavním hrdinou poradit i bez jeho tichého přítele. Obávala jsem se, že kdyby byl Rocket sám bez Groota, nebyl by tak zajímavý, ale bála jsem se zbytečně. Mývalovo dobrodružství s Brutálem byla stejná jízda jako všechny ostatní příběhy.

Lenka.Vílka
28.03.2018 5 z 5

Neb jak to dopadne když svou touhou obskočit (fakt nevím, jaké je správné slovo pro sex s geneticky upraveným mývalem a druhou osobou) přeženete (zklamete, zradíte, okradete nebo prostě jenom odkopnete špatným způsobem) a vaše ex se vám rozhodnou zničit život. A taky ta nepříjemnost, že někdo kdo vypadá jako vy, zabíjí lidi. A ja jaj...

("No tak, dámy. Je to jen malý mýval v malém sedanu z mořských plodů. Jak to, že ještě není mrtvej?")

Všechno bylo vtipný. Od děje samotného, tak po hlášky Rocketa, stejně jako samotný popis toho, kde a kdy se nacházíme. No, a já jsem Groot ani zmiňovat nemusím, že? Komiks pobaví, zlepší náladu a není ztrátou času. Jedna divnějsí existence střídá druhou, až mi z toho vychází, že jediní normálové jsou tady mýval a strom, protože u toho vypadají prostě zatraceně dobře.

("No tak. Teď rozsviť světla a promluvíme si....Fakt jsem nečekal, že to zabere.")

Dva samostatné příběhy pobavily. Jak příběh s mapou (Já jsem Groot), tak s Cosmem (001101001110). Rocket má na parťáky čuch.

Jsem ráda, že vyjdou další díly. A snad taky série Rocket Raccoon & Groot. To bych byla spokojená...

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel strážci galaxie

Autorovy další knížky

Skottie Young
americká, 1978
2020  86%A jestli neumřela, vyšiluje dodnes
2017  81%Chlupatý a nebezpečný
2020  85%Kulma drát
2018  77%Tahání za ocas
2019  66%Profíci v akci

Kniha Chlupatý a nebezpečný je v

Přečtených115x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce47x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x