Tahání za ocas

Tahání za ocas https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382955/bmid_tahani-za-ocas-UQs-382955.jpg 4 45 10

Rocket série

< 2. díl

Rocket dál pokračuje ve své misi napravit kiksy minulosti... ale je jich až děsivě moc. A do toho se objevuje tajemný cizinec, hrozící vyvolat vesmírnou kalamitu na děsivé Zimní planetě! K tomu ještě přidejte šokující zjištění, co se stane z Groota, když ho moc zalijete. Ano, Grootzilla! A nesmíme zapomenout na Knihu půlsvěta, po které Rocket usilovně pátrá a která zachycuje jeho počátky. Existuje, nebo je to jen výmysl? To všechno se dozvíte v téhle knize!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Storytailer , 2015


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
20.07.2022 3 z 5

Druhá Rocketova sólovka je stejně skvěle nakreslená jako ta první, jenže ony příběhy už tak zábavné nejsou. První tu máme slušný příběh z ledové planety, kde Groot umírá na smrtící jed... a pak naskočíme do videohry a uzavře se to příběhem o Knize půlsvěta, který se rozjel už v knize minulé, ale ono vyvrcholení bylo takové nijaké. Hlavně tu byla nevyužitá postava mývalí samice, s níž si Rocketův komiks mohl více vyhrát.

DennisMoore
21.07.2020 5 z 5

Chtěl bych mít předchozího a tohohle Rocketa v jedné knize. Ta první totiž rozjela zajímavý příběh a končila nesouvisejícími povídkami, tahle jednou nesouvisející povídkou začíná a pak pokračuje v příběhu, který ve finále naprosto kouzelně vypointuje. A zase je to jaksepatří praštěné, zábavné, barevné, chlupaté a dřevnaté. Jak se ale dívám do ostatních komentářů, musím se zastat Jakea Parkera. Jasně, úvodní příběh v podání Filipa Andradeho je vážně pastva pro oči, ale Parkerův zbytek není o nic horší - je jiný, cartoonový, ale to je přesně ten styl, který mi k Rocketovi stoprocentně sedí (a nějak jsem si nevšiml, že by ho v komentářích k první knize někdo kritizoval).


Terva
26.07.2019 4 z 5

Máte čtyřicet sedm nových zpráv.
Odfiltruj všechny,
co se týkají mezigalaktických soudních poplatků.
Máte dvě nové zprávy.
Fajn, přehraj je,

Tento svazek obsahuje příběhy #7 - #11. o cestách mluvícího mývala Rocketa a mluvícího stromu Groota. Je to o penězích a dluzích. A ještě jedna zajímavost. Mývalí fakt číslo 842: Mývalové obvykle žijí v mokřinách. Mají rádi bažinaté prostředí středních teplot. Věděli jste, že Vesmír nejsou žádné mokřiny? Možná proto je Rocket pořád tak nasranej.

Citát: Říkal jsem ti....že nejsem....mýval!!!!!

Jedna informace mě v tomto svazku potěšila. Vše se odehrává po incidentu s Thanosem. Svět pokračuje, tak jako vždy. Jenže ho ohrožuje další monstrum. A to je další zajímavá věc. Ale víc ne, by to byl spoiler. Co je však strašnější je kresba příběhů. Já ty přechody moc nemusím a chvilku mi trvá, než si zvyknu na jinou kresbu. Tady se to má tak, že díly #7 - #8 kreslí Filip Andrade a #9 - #11 zase Jake Parker. A ta Parkerova kresba je horší. Sice ne tolik, ale je.

DIALOG:
GROOT: Já jsem Groot!
ROCKET: Můj Bože! Já to chápu, jsi na mě naštvaný, ale potřebovali jsme oheň.
GROOT: Já jsem Groot!
ROCKET: A ty jsi jediné dřevo, co tady máme. Kam zmizela ochota obětovat se pro tým?
GROOT: Já jsem Groot!
ROCKET: Co? Já se obětuju pro tým v jednom kuse!
GROOT: Já jsem Groot!!
ROCKET: Ale za pár dní ti to zase doroste, že jo?

Ovšem scénáře ke všem příběhům (a v tomto svazku se jedná o tři plnohodnotná dobrodružství), jsou povedené. Je tu spousty akce, vtipu, lásky a zrady. A ještě něco Já jsem Groot!! Ano, ano, přesně o tohle tu jde. Doufám, že neumíte Grootsky, protože jsem vyzradil důležitou věc. Ups. Jo a ještě jedna věc, která mě tak trochu v těchto příbězích štve. Místo Alternativních obálek a náčrtů mohl být klidně ještě jeden příběh. Při čtení těchto příběhů jsem poslouchal skupinu Accept a jejich studiová alba Balls to the Wall a Metal Heart. Vybral jsem deset citátů a vložil je do profilu scénáristy Skottie Younga.

Citát: Já jsem Groot!

Magdalena5
01.03.2019 3 z 5

Takže druhý akční komiks nebo co to je. Je to literatura mimo mě, ale dalo se to

Mooneylan
17.10.2018 5 z 5

Vtipna oddechovka s myva...ehm...Rocketem a Grootem. Navic skvele nakreslena. Co vic si prat od "pulnocni komiksove svacinky"?

fvalek
17.10.2018 5 z 5

Já to beru jako jednu velkou srandu, nebudu na tom hledat slabiny... má to být vtipné - je to vtipné, má to být takové lehce infantilní - je to lehce infantilní... Ta kresba je skvělá, rozhodně se nedá mluvit o nějaké vyspělé, temné, akční či podobné kresbě, je to prostě speciální vizuál přesně pro Rocketa a hodí se k němu. Příběhy jsou kratší, ale beru to jako jakousi formu skečů a vyhovuje mi to, vždycky se u Rocketa dobře pobavím. :)

Norri
20.08.2018 3 z 5

První příběh s názvem Chlad je parádně nakreslený Filipem Andradem a celkově velmi příjemně odsýpá. Zbytek je nakreslený Jake Parkerem a stejně jako u prvního dílu je i tady jeho kresba největší slabinou knihy. Jake Parker téhle sérii škodí...

Gustik5
16.08.2018 3 z 5

Rocket: Tahání za ocas je stále docela povedenou vedlejší sérií, nicméně ničím víc. Zatímco první kniha skýtala docela příjemné a hravé překvapení, ta druhá ztrácí dech a postrádá mnohé. Stále sice nespadá do průměru, ale blíží se mu takřka na dosah. Nezbývá tedy než doufat, že další svazky přinesou podstatně svěžejší a povedenější čtení, protože tahle série má nakročeno být mnohem lepší, než dosud je. Zatím je jen místy dětská, místy dospělejší, neucelená, nenáročná a vlastně docela fajn. Pokud vám toto stačí, zklamáni oním skoro „rosomákovsky“ agresivním mývalem Rocketem a jeho „prkenným“ kamarádem Grootem rozhodně nebudete. Přes vzájemnou chemii a celkové sympatie k postavám si jeden říká, zda je Rocket opravdu takovým tahounem, aby zvládl vlastní komikovou řadu. Po této knize mám trošku pochyby. Kresba se naopak povedla a skutečně mě baví i jako určitý protipól k běžnému mainstreamu. Zrovna tak alternativní obálky. Ale ty jsou zajímavé skoro u každého komiksu, který u nás Crew vydává. Nu, tak uvidíme, jak to s Rocketem bude v pokračování. Ocenil bych hlavně celistvější příběh…

jan-da
15.08.2018 5 z 5

První díl se mi líbil, nasmála jsem se .. ale druhý díl ?? Pro mě ještě lepší než první... Líbily se mi příběhy (jen bych je zvládla klidně delší), humor opět nechyběl.. za mě fakt super a doporučuji :-)

Lenka.Vílka
15.07.2018 5 z 5

("Já jsem Groot!"..."Můj bože!...Já to chápu, jsi na mě naštvaný, ale potřebovali jsme oheň...a ty jsi jediné dřevo, které máme. Kam zmizela ochota obětovat se pro tým?")

První příběh se záchranou Groota byl nádherný. Jako teda, jde se z bodu A do bodu B pro lék, takže po scénáristické stránce není zase co vymyslet (kromě stále víc způsobů, kterými leze Rocket na nervy), ale vizuál byl epic. Takhle si to představuju! Umění. Kdo četl ví, co myslím. Sníh se dá nakreslit zajímavými způsoby...

(Zdá se to jenom mě nebo je těch narážek na Buffy v éteru poslední dobou víc než dřív?)

Vsuvka jiným příběhem a změnou kreslíře, takže ne už tak vizuálně uspokojivé, ale dobré (jako v prvním díle).
Dál se posuneme nejen v knize, ale taky v čase. Chlapci nám zestárli a Groot potřebuje zase zachránit. Ale tentokrát to bude stát úsilí (nebo spíš hodně lahví), aby do toho Rocket šel. Nebo je to všechno všechno úplně jinak? Upřímně, pointa mě dostala, protože jsem nechápala onen časový skok...

Zbytek příběhu a děje byl opět božánkový. Tahle série se povedla (má jenom dva díly).
Získá Rocket Knihu Půlsvěta?
Obslouží Groota v baru?
A bude to hlavně děsná psina?
Odpověď v knize...

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel strážci galaxie

Autorovy další knížky

Skottie Young
americká, 1978
2020  86%A jestli neumřela, vyšiluje dodnes
2017  81%Chlupatý a nebezpečný
2020  85%Kulma drát
2018  77%Tahání za ocas
2019  66%Profíci v akci

Kniha Tahání za ocas je v

Přečtených54x
Doporučených2x
Knihotéce26x
Chystám se číst6x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x