X-Men

X-Men https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330850/bmid_x-men-premiera-co-buh-miloval-clove-qca-330850.jpg 4 75 14

X-Meni. Skupina mladých mutantů nadaná výjímečnými dary, které je odlišují od obyčejných lidí. Pod dohledem profesora Charlese Xaviera používají své schopnosti, aby chránili ostatní mutanty a zastavili ty, kdo by své vlastní nadání chtěli používat se zlým úmyslem. Vydejte se s námi nyní do raných dnů X-Menů, kdy se z nesourodé skupinky postupně stal schopný tým, který se dokázal postavit takovým hrozbám, jaké představují Magneto, Sentinelové a další. A pak, v příběhu Co bůh miloval, člověk zabil, se naši mutanti střetnou s jedním ze svých nejnebezpečnějších protivníků, reverendem Williamem Strykerem. A ne všichni z toho setkání vyváznou ve zdraví ! Obsahuje: X-Men: Premiéra X-Men: Co bůh miloval, člověk zabil... celý text

Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The X-Men , 2017


více info...

Přidat komentář

ludek.n
11.04.2023 4 z 5

X-Meni jsou dnes celosvětový fenomén a jedna z největších marvelovských sázek, která několikanásobně překonala očekávání. Scénárista Dennis Hopeless s Jamie McKelviem a Mike Nortonem v roce 2012 zrekonstruovali původní x-menovský příběh Stana Leeho a Jacka Kirbyho a originální pětici - Cyclopse, Beasta, Icemana, Angela a Marvel Girl - představili novým čtenářům. Ostatně ani pro ostřílené fanoušky série není návrat do Xavierova institutu pro nadanou mládež žádnou pohanou a do nudné epizody má sakramentsky daleko. Na McKelvieho čistý kreslířský styl se navíc moc příjemně kouká. Vedle Premiéry pak kniha obsahuje ještě silný příběh s názvem "Co Bůh miloval, člověk zabil" z pera Chrise Claremonta, jemuž za kreslící podložkou asistoval Brent Anderson. Tento komiks z roku 1982 ukazuje více než přesvědčivě, proč se z X-Menů staly takové komiksové ikony, jakými dnes jsou. Energie doslova stříká z každé dvoustránky, a byť mi Andersonova kresba tak úplně nesedla, považuju tuhle čtyřdílnou odyseu za parádičku par excellence.

Luigi1
30.04.2020 4 z 5

Výborně napsaný komiks se struhujícím dějem


B-artX
25.03.2018 5 z 5

Jeden z nejlepších NHM komiksů. X-Meny jsem nikdy moc nemusel, ale tento komiks mě velmi bavil. První story s "teen mutanty" (a tím nemyslím Teenage Mutant Ninja Turtles) byla přesně něco pro mě, mě tyto příběhy o puberťácích baví o dost více, než ty velké vesmírné příběhy s OP entitami. Vyprávění z pohledu Jane a ty milostné zápletky se mi velmi líbili, přestože takovéto žánry nevyhledávám. God love, Man kills, přesto, že je řazen jako jedna z nejlepších story ever writen, tak mi nikterak nebavila. Jo, byla to zajímavá story a Stryker byl správnej úchylák, ale stále mi příběh kazilo takovéto klasické popisování toho, co právě daná postava dělá nebo dělat bude. Také mohl být příběh delší a temnější. Začátek byl však dokonalý a konec se povedl, kdyby byla výplň uprostřed více cool, byl bych spokojenější. Ale i přesto dávám komiksu jako celku plný počet- Premiéra: 95%, Co bůh miloval, člověk zabil: 83%.

Aki12
09.02.2018 5 z 5

Pro mě se tento díl stává jeden z nejlepších - alespoň prozatím - knih, které v rámci "Nejmocnějších hrdinů Marvelu" vyšly. I když jsme s knihou dostali jenom dva příběhy, byl jeden lepší než druhý!
První příběh "X-Men: Premiéra" je návratem k původnímu týmu, který vede profesor Xavier. Lidský příběh o tom, jak se naučit žít na místě, kde jsou úplně cizí lidé s kterými musíte vycházet, ale hlavně na tom novém místě, musíte vycházet sami se sebou a se svou odlišností.
Skutečně silný příběh přichází ve chvíli, kdy se začtete do komiksu "Co bůh miloval, člověk zabil". Na rovinu si řekneme, že tento komiks byl mnohem, mnohem lepší než ten první. Do děje je mnohem více zanášena temnota každodenní reality a lidského chování. Příběh je nepříjemně univerzální a aktuální.
Na závěr dodat, že "Nejmocnější hrdinové Marvelu 12: X-Men" stojí o vaši koupi, protože to pro vás bude ta nejlepší volba, kterou uděláte!!

trudoš
26.01.2018 5 z 5

Myslel jsem, že všechno to podstatné o X-Menech jsem už četl. Já hlupák naivní.
Scenárista Dennis Hopeless mi v první půlce vůbec poprvé představil X-Meny jako funkční teenagerské hrdiny se všemi jejich pubertálními strastmi, a ono je to vážně skvělé. Vystihuje nestálost i rozbouřenost mladých a perfektně kombinuje týmové roztržky s akcí, která tu je paradoxně až na druhém místě. Takhle nějak měla vypadat První třída, kdyby se na ni usmálo štěstí.
Druhý příběh byl pak podobným překvapením, už jen proto, že jsem pro jednou přečetl Chrise Claremonta a neusnul u toho nudou. Ba právě naopak. Nekompromisní drama je přímým kontrastem k původnímu duchu komiksu, který se přenesl přes období hyperaktivní fantazie a konečně dospěl. Inteligentní zápletka, chytré dialogy a pochmurné vyznění dělají z téhle jednohubky skutečnou perlu. Přitom syrová deprese je dokonalým protikladem k předchozímu highschoolmusical vyprávění, což je bezvadnou ukázkou toho, kolika způsoby se dá stejná tématika uchopit.

Wojta777
16.10.2017 5 z 5

Výborný komiks se super superhrdiny

martinstefko
25.09.2017 5 z 5

Pokud si nekupujete každý díl "Nejmocnějších hrdinů Marvelu" tak, jak vycházejí, ale raději se spokojíte s těmi nejlepšími, které zde jsou, tak si knihu "Nejmocnější hrdinové Marvelu 12: X-Men" rozhodně kupte.

Placi
13.07.2017 5 z 5

Paráda, pokud někdo váhá nad zakoupením tohoto kusu, opravdu neváhejte a jděte do toho! Oba příběhy se čtou perfektně. Děj má hlavu a patu, kresba je více než pěkná a už jen ten x-menovský origin v novém kabátě za to stojí.

Hwaelos
25.04.2017 4 z 5

Už dlouho si říkám, že bych si někdy chtěl přečíst nějakej komiks, kterej se spíš zaměří na obyčejnej, všední život superhrdinů, než na jejich potyčky s maskovanýma grázlama. No, a Season One, převyprávění to původního X-meního originu, to v podstatě splnili. Je to zkrátka čtení o obtížnosti dospívání, když je člověk odlišnej, a všechny ty souboje s jinými mutanty a Magnetem jsou tak vlastně jen tak mimochodem, jako by na nich ani nesešlo. Za mě super.
A překvapivě i God Loves, Man Kills není vůbec špatný. Na to, že jde o věc z osmdesátých let, tak to má překvapivě aktuální náboj (tématem je mutantská odlišnost, ipso facto lidská xenofobie) a místy i celkem životný dialogy. Zatím nejlepší NHM, co jsem měl v rukou.

hroubek
31.01.2017 5 z 5

X-Meny mám dost rád, ale jejich čtení mě dost komplikuje jejich provázaný svět a spoustu zvratu se smrtí a reinkarnací postav a neustále měnění stran a různé názorové rozpady. A o to více mě těší, že tento komiks se povedl. První část je fajnová oddychovka, která novým čtenářům převypráví začátek X-Menů v moderní verzi. Je to dost fajnové čtení, u kterého mě vadilo jen přeskakující vyprávění, jenž mě po čase začalo docela dost vadit. Avšak ten největší poklad přichází v druhé části komiksu. Díky tomu je tento komiks tím nejlepším co zatím vyšlo v červeném UKK a samotným příběh bude patři k tomu nejlepšímu co vyšlo v obou UKK(jak v červeném, tak i černém). Tohle jsou přesně ty X-Meni, které já chci číst. Tohle jsou dospělí X-Meni, které reagují na vážná témata a nebojí se ukazovat ošklivé věci bez nadsázky. Velmi tomu pomáhá skvělá kresba, ze které mrazí a taky výborně napsaný příběh od Claremonta. Žádné zbytečné fóry, ale silné a citlivé téma, které je krásně napsané a taky prodané a je z toho cítit, že tohle nebyla typická mainstreamová věc, ale něco důležitého s poselstvím. Za mě je tohle jeden z nejlepších příběhů, jaký jsem s X-Meny četl.

Druss
30.01.2017 5 z 5

Premiéra je taková plytká a hloupoučká, zato Co bůh miloval, člověk zabil je asi nejsilnější příběh, co zatím v NHM vyšel.

TAIBRA_COPAN
29.01.2017 5 z 5

Jistě je na takové soudy ještě brzy , ale tipl bych si , že toto bude jedna z nejlepších knih celé série .

Lenka.Vílka
28.01.2017 5 z 5

S komiksovými X-Meny nemám moc zkušeností a knihu jsem původně v plánu ke koupi neměla. Ale když jsem zjistila, že tady bude mít Jean dost prostoru, neváhala jsem. Mám její postavu moc ráda. Sice je to děsná vztahovka, ale co už. Ale padne tam to: jednou budeš mnohem víc. Bavilo mě skákání v ději a prostě celý ten začátek. Jestli chceme přežít, tak jenom jako tým!
Druhá část už měla děj. Jo, a taky neměla žádnou chybu. Skvost! Postavím šťastně do knihovny.

bukiet
28.01.2017 5 z 5

Druhý z příběhů v knize by si zasloužil ještě o jednu hvězdičku navíc.