Fantastic Four

Fantastic Four https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328660/bmid_fantastic-four-6JN-328660.jpg 3 50 7

V roce 1961 Stan Lee a Jack Kirby změnili podobu komiksu jednou provždy. Nic netušíce publiku představili Reeda Richardse, Bena Grimma a sourozence Susan a Johnnyho Stormovy, a redefinovali tak koncept moderního superhrdiny. Toto jsou příběhy Fantastic Four. Jsou nejen nejmocnějšími hrdiny Marvelu, ale dokonce těmi vůbec prvními! Fantastic Four se rozpadá a jejich největší nepřítel, podlý Doctor Doom, se vrací, aby šířil zmar a zkázu mezi její členy. V knize Nejmocnější hrdinové Marvelu: Fantastic Four máte možnost si přečíst Pád Doctora Dooma jako celek – ságu, která zahrnuje devět sešitů a nabízí zcela nový úhel pohledu na tým Fantastic Four tak, jak jej sepsali někteří z nejlepších marvelovských autorů. Obsahuje: Pád Doktora Dooma... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Fantastic Four , 2011


více info...

Přidat komentář

Luigi1
04.07.2023 5 z 5

Velice napínavě moc se mi to líbilo

ludek.n
24.04.2023 4 z 5

Fantastic Four jsou čtveřicí hrdinů, jejichž počátky sahají až do nejranějších dnů společnosti Marvel Comics a současně byli těmi, kdo pomáhal utvářet to, co se dnes nazývá superhrdinský komiks. V jedenácté knize Nejmocnějších hrdinů Marvelu máme tu čest seznámit se s příběhem, nazvaným Pád doktora Dooma. Je to příběh, který vycházel v roce 1978 a jeho kostru tvoří pět sešitů (včetně jubilejního dvoustého čísla) z pera Marva Wolfmana a ilustrátora Keitha Pollarda. Předcházely mu čtyři sešity (Kdo seje vítr, Den démona smrti, Pomsta je má, Dej si pozor na Pátrače), které byly sólovkami jednotlivých členů Fantastic Four - Johnny Storma alias Human Torcha, Bena Grimma alias Thinga a Susan Richarsové alias Invisible Woman. V těchto sešitech se o zábavu starali Roger Slifer a Bill Mantlo coby scénáristé, George Pérez a Keith Pollard coby ilustrátoři. Jejich protivníky jsou Texas Twister, Darkoth, Diablo a robotičtí Pátrači z Atlantidy prince Namora. Celá Fantastic Four se pak sejde až v Pádu doktora Dooma a je to dobrodružství, které prověří jejich schopnosti a sílu soudržnosti až na samou krajní mez. Nenudil jsem se ani chvíli a boj s doktorem Doomem jsem si užil do poslední čárky finálního panelu.


jenda88
28.06.2020 5 z 5

Super napínavé dobrodružství

mirec88
09.06.2020 4 z 5

Odhliadnuc od prvých 4 zošitov bola Sága o Doctorovi Doomovi perfektná. Hoci textu tu bolo akokeby som čítal román, ale mne to nevadí, lebo retro mám rád a tak nejako to k tomu patrí.

martinstefko
08.09.2017 2 z 5

Keith Pollard, který kreslil většinu sešitů, je dobrým řemeslníkem, pro Fantastic Four se hodil, ale jeho kresba pro mě v tomhle případě výrazně nevybočuje ze standardu. Komiksy v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 11: Fantastic Four" obsažené celkově nevybočují vůbec.

Placi
13.07.2017 4 z 5

FF jsou marvelovskou klasikou. Ze začátku mě tento kus moc nebavil, ale je třeba vytrvat a příběhu přijdete na chuť. Když odbočím - škoda, že se nejspíš nedočkáme zapojení této čtveřice do filmového univerza Marvelu, které v dnešní době neuvěřitelně šlape.

hroubek
18.01.2017 4 z 5

Nakonec tomu dám slabší čtyři hvězdičky. FF mám celkem rád, ale musím uznat, že jejich příběhy jsou občas dost rozporuplné a mnohdy mě nesednou, tak jak by měly. A to byl ze začátku případ i tohoto komiksu, kdy mě první tři čtyři sešity totálně nebavili a odrazovali mě od čtení. S příchodem Dooma se to zlepšilo skoro o dvě třídy a je jen škoda, že Doom má naprosto nelogické jednání a neustále má tuny dialogů, které se pořád opakují dokola a dokola a všechno nám vysvětlují. V druhé půli má komiks spád a velmi dobré tempo. Velmi mě potěšila hravá akce, která je krásně zobrazená a uspořádaná na panelech. Je to slušný komiks a je potřeba se prokousat nudným začátkem a pak už to jede.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Len Wein
americká, 1948 - 2017
George Pérez
americká, 1954 - 2022
Marv Wolfman
americká, 1946
Bill Mantlo
americká, 1951
Roger Allen Slifer
americká, 1954 - 2015
Keith Pollard
americká, 1950

Kniha Fantastic Four je v

Právě čtených1x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce76x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x