Iron Fist

Iron Fist https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353327/bmid_iron-fist-M8L-353327.jpg 4 53 10

Danny Rand je Iron Fist. Živoucí zbraň. Dobrodružství Avengera, Defendera a Nájemného hrdiny představují neuvěřitelnou ságu a jeden z nejlepších příběhů, jaké se kdy objevily na stránkách marvelovských komiksů.

Komiksy
Vydáno: , Hachette
více info...

Přidat komentář

Luigi1
07.07.2023 4 z 5

Dobře propracovaný příběh který se dobře četl

Ivan Kučera
25.08.2022 4 z 5

NHM je skvelý projekt na zoznámenie s aj menej slánymi marveláckymi postavami, ale česť výnimkám by ste v NHM márne hľadali pecky (za mňa napr. Cloak a Daggerová). Iron Fist ma nudil vo všetkom, v čom pobehoval. Či už vo vlastných dobrodružstvách, alebo ako súčasť tímu. Seriál s Finnom Jonesom bol taký nezáživný, že som jeho sledovanie stopol po prvej časti; neverím, že sa dožil dvoch sérií + jednej v Defenders + hosťovačky v seriáli Luke Cage. Od jeho účasti v NHM som neočakával nič. Jediný dôvod kúpy bola šialene nízka cena 3 eurá. X mesiacov som však čítanie odkladal. Chyba. Retro úvod je ešte tradičná nuda, ale z historického hľadiska máme dočinenia so zásadným počinom, keďže ide o Fistov debut z r. 1974 z časopisu Marvel Premiere. A je krátky, takže sa dá zvládnuť. Nasleduje 6-dielna, dnes už klasická séria (či skôr úvod do série) The Immortal Iron Fist z r. 2007. A to som skoro padol na zadok. Scenár písal Ed Brubaker (Criminal, Po stopách Catwoman), od ktorého som nikdy nič zlé nečítal. Skvelý je i tentokrát, čím potvrdil moju teóriu, že i okolo nudnej postavy sa dá vystavať skvelý príbeh, ak sa chce a ak autor má talent. Takýto drsný, ponurý a realistický reštart (?) som naposledy čítal v dobe, keď sa Daredevila chopil Kevin Smith v Ďábel strážný. Svoje robí i umiestnenie na diametrálne odlišné miesta (Francúzsko, Tibet, USA) a dokonca rokov (súčasnosť, 1860, 1227, 1545, 1926). Zaujal ma tiež koncept viacerých Iron Fistov (resp. dedenia tohto titulu á la Fantóm) a prekvapivo krvavé vojnové výjavy (nie je ich veľa, ale o to dlhšie vám utkvejú v pamäti). Aj keď (pri všetkej úcte k Brubakerovi) musím dodať, že tentokrát je kresba možno ešte o stupeň lepia, než príbeh. Možno z dôvodu, že to Ed nemal plne vo svojej réžii, keďže sa na scenári spolupodieľal s Mattom Fractionom a to nie je práve synonymum pre génia (Válečné jizvy, Samotný strach). Ilustrátorov bolo strašne veľa, ale vypichnúť jednoznačne musím Španiela Davida Ajau (Secret Avengers) a Američanov Toma Palmera (NHM: Wasp) a Sala Buscemu (Spider-Man: Smrt Jean DeWolffové); po výtvarnej stránke je to skutočne krásna jazda a veľká pecka (vrátane skvelých „jednotných“ obálok).


ArkAngel
14.07.2022 3 z 5

Iron Fist má velmi zajímavou mytologii a tenhle komiks jí rozvádí přes jeho předchůdce. Po Občanské válce se Danny, který se chvíli vydával za Daredevila, vrací opět ke své vlastní identitě a musí čelit Hydře i starému nepřítele v podobě Davose. Je super, že komiks přichází s novými schopnostmi, kterými Iron Fist může oplývat, ale jinak tu není nic, co by bylo extra výjimečné.

Norri
12.09.2021 4 z 5

Hlavním příběhem této knihy je ‘Poslední příběh’ od scénáristů Eda Brubakera a Matta Fractiona, a celé řady kreslířů. Příběh se nevěnuje jen nejznámějšímu Iron Fistovi Dannymu Randovi, ale také jeho předchůdcům. Je nám zde ukázán nejen origin Dannyho, ale také je zde poodhalená komplikovaná mytologie a historie Iron Fistů a jejich světa. Právě ta komplikovanost Iron Fistovy historie je největší slabinou příběhu, protože komplikuje jinak velmi povedené vyprávění. Velmi silnou stránkou tohoto komiksu je kresba. Každá časová linka je kreslená jiným kreslířem, ale ta hlavní a nejdelší část je kreslená úžasným Davidem Ajou.
Kniha obsahuje také retro origin ‘Iron Fistův hněv’, který taky není vůbec špatně nakreslený, ale je ukecaný tak, jak retro komiksy bývají.

Bobik9
16.01.2019 4 z 5

Velmi povedený kousek s nesmyslně nízkým hodnocením. Vůbec nejsem fanouškem kung-fu a podobných bojových umění. Nikdy mě tyhle filmy nebo příběhy nebrali. Nicméně toho hlavního příběhu Iron fista si tyhle kung-fu řečičky můžete klidně vypustit z hlavy a soustředit se na krásně temnou kresbu, celkem slušný příběh a výborné flashbacky do minulosti jiným Iron fistů. Samozřejmě starší příběh nestojí za moc, jak už to bývá. A když si vzpomenu na Power mana, tak jsem opravdu rád, že autoři zařadili Iron fista z 21. století. Jedno z nejmilejších překvapení série.

milan1935
11.02.2018 4 z 5

Příběh je už začátkem příjemně zpracováný. Příběh se dobře čte a doplňuje to kresba. Jsem taky rád, že se objevil Power man. Jen mohli přidat i závěrečný sešit.

MartyManCZ
23.10.2017 5 z 5

Docela mě začíná nebavit, jak dají do knihy půlku příběhu, bez nároku na jeho dokončení. resp. musíte si jej dohledat v AJ. Jinak IronFist mě naprosto dostal, hrdina je skvělý, komiks je skvělý, nový seriál je skvělý. Doporučuji všemi deseti prostě :)

martinstefko
25.09.2017 3 z 5

Iron Fist je akční, dravý, zábavný a jeho příběhy mají kam postupovat. Není ale vyloženě nový a v rámci žánru bojových umění nepřekvapí.

Lenka.Vílka
13.09.2017 5 z 5

Tenhle komiks (tedy začátek série) se povedl velice moc (jestli u nás nevyjde pokračování, nějak si to budu muset zařídit). Protože tohle je pouhým začátkem příběhu, který bez pochyb půjde už jenom kvalitou nahoru. Příběh byl absolutně senzační. Jenom než se skutečně rozjel, byla jsem na konci. A kresba? To bylo ještě lepší. Hlavně ty okamžiky v dešti a celkově bojové scény, to se fakt povedlo. Taky zapracování do děje předchozích Fistů, aby všechno bylo ještě komplexnější, protože takhle se může hlouběji. Super a ještě jupí navíc.
Starý komiks byl dobrý. Dostatečně vysvětlující pro toho, kdo se s postavou ještě nesetkal, aby se mohl pustit do hlavního komiksu a neztratit se.

hroubek
11.09.2017 4 z 5

Myslím si, že už jsem to psal, ale není na škodu to zopakovat. Iron Fist mě jako hrdina i jako postava dost baví. A co víc, rád si přečtu nějaký jeho příběh. U tohoto komiksu jsem si opět zopakoval první sešit, který je stále velmi dobrý. A pak přišla hlavní část. Ze začátku mě Brubakerův příběh hodně mile překvapil, a směr kterým se vydal je velmi zajímavý a rozhodně měl mou plnou pozornost. A ta přetrvala i do konce, a nebýt komplikovanější mytologie, tak bych si na nic nestěžoval. Akce je pěkně nakreslená, kresba super, zápletka s dalšími Iron Fisty parádní. O to více pak zamrzí, že nevíme jak to bude pokračovat. Iron Fist je dost dobrý komiks a vřele ho doporučuji.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Ed Brubaker
americká, 1966
Roy Thomas
americká, 1940
Matt Fraction
americká, 1975
Gil Kane
americká, 1926 - 2000