Scarlet Witch

Scarlet Witch https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352432/bmid_scarlet-witch-sKC-352432.jpg 3 48 8

Vládne syrovou energií chaosu a dokáže přetvořit realitu. Wanda Maximoffová, známá jako Scarlet Witch, je jedním z předních členů Avengers. Nyní vám poodhalíme chaotickou minulost jedné z nejmocnějších čarodějek Marvelu. Dočtete se, jak se Wanda poprvé objevila v řadách Magnetova podlého Bratrstva zlých mutantů, a pak už vám ukážeme jeden z nejzásadnějších komiksů, které o téhle hrdince můžeme nabídnout. V dnes už tak kultovním příběhu West Coast Avengers: Scarletina mise kreslíře a scenáristy Johna Byrnea dojde Scarlet Witch až na hranice svých možnosit.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Scarlet Witch , 2015


více info...

Přidat komentář

Luigi1
07.07.2023 3 z 5

Zajímavé čtení které pobavilo

ludek.n
02.05.2023 3 z 5

Wanda Maximoffová je dost možná jednou z nejproblematičtějších hrdinek marvelovského vesmíru. Rozkročena mezi dvěma světy - Avengers a mutanty, přičemž jedni ji nemají kdovíjak v lásce a druzí jí nevěří - snaží se Scarlet Witch být sama sebou. Pohříchu se jí to daří méně, než by sama chtěla a než by si připustila. Věříce svým pocitům, nechá se (často ke své škodě) snadno zmanipulovat a využít druhými. To je vlastně i případ hlavního příběhu z pera a tužky Johna Byrna, vytvořeného pro sérii West Cost Avengers. Šest navazujících sešitů, zabývajících se asimilující protoentitou, zmrtvýchvstáním původního Human Torcha, rozštěpenou duší Pandemonia a jeho pána Mephista a v neposlední řadě také Wandinými dvojčaty Thomasem a Williamem, je naplněno až po okraj hrdiny ze všech koutů světa, jejich udatnými činy, odkazy na věci minulé, strofami a hláškami, které takto dohromady sice mají obrovský potenciál, ale já se v tom neuvěřitelném kotli beznadějně ztratil. Nejhorší to bylo s anabází Human Torcha, Tora, Immortuse, Visiona a profesora Hortona ve "velkolepém" padesátém díle West Coast Avenger. Četl jsem ho třikrát dokola a stejně jsem ho nepochopil. Přídám-li k tomu fakt, že mě ona ostentativně proklamovaná Wendina rozervanost chvíli štvala, poté nudila a nakonec mi připadala směšná, na víc než na tři hvězdy to tahle kniha Nejmocnějších hrdinů Marvelu u mě nedotáhla.


Bobik9
12.12.2018 4 z 5

Velice milé překvapení! Zde má kniha velmi slabé procento a sám nejsem velký fanouškem těch "starších" komiksů. Ovšem tady jsem opravdu překvapený, jak mě to bavilo. První příběh, kde se Scarlet Witch objevila byl slušný, nic převratného, ale neurazil. No a hlavní příběh mě bavil hodně. Možná bylo výhodou, že se netočil jen kolem postavy Scarlet Witch, ale že v každém komiksu se objevili nějací noví hrdinové. Kresba klasická, kterou tehdejší léta měly, ale příběh nadstandartní.

Schredel
14.08.2018 3 z 5

6/10
Nepotěší, neurazí.

Wojta777
06.07.2018 4 z 5

Co se týče příběhů, tak jsou špičkový, ale dialogy mi přišli až moc zdlouhavé a zbytečné. Přišlo mi také, že ten druhý příběh o Scarlet Witch, ani o ní moc není. Ale to není pořádně žádná chyba, jelikož se mi ten příběh líbil. A origin byl jednoduchý, což bylo dobré. Dávám 4 hvězdičky.

Hwaelos
09.02.2018 3 z 5

S 27. dílem NHM přichází poměrně zásadní komiks, který má pak dalekosáhlé budoucí dopady (zejména v podobě Klanu M), takže je super, že to tu vyšlo. Problém samozřejmě je, že jde o starou osmdesátkovou záležitost s množstvím vysvětlujících panelů a utahanými dialogy. Celkově ale dobrý.

martinstefko
06.09.2017 3 z 5

"Nejmocnější hrdinové Marvelu 27: Scarlet Witch" vhodně představuje zajímavou postavu, která má ale své lepší a děsivější momenty v jiných knihách. Naštěstí i ty jsme mohli číst.

hroubek
30.08.2017 3 z 5

Wanda aka Scarlet Witch je velmi zajímavá postava s ještě zajímavějším a tragičtějším osudem. A já jsem se na její příběh celkem těšil. Starý komiks je fajn, jen ta jeho naivita a dlouhé dialogy od Leeho mu podrážejí nohy. Nicméně slušné čtení. Pak přijde hlavní příběh od Johna Byrna a ten by se dal rozdělit na dvě části. První a mnohem zajímavější část je o zoufalé snaze o navráceni Visiona do původního stavu. Tato část šlape hodně dobře, díky vedlejším linkám a boží kresbě. Druhá část příběhu je mnohem komplikovanější, přidávají se tam kouzla, vrací se na scénu původní Human Torch a celé to působí trošku přeplácaně(opět důsledek, že chybí načtení předchozích sešitů). Ve výsledku je Scarlet Witch velmi slušný komiks, který mě bavil číst, ale ve svém závěru to pro mě bylo takové nijaké a to mě dost mrzí.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel

Autoři knihy

John Byrne
americká, 1950
Stan Lee
americká, 1922 - 2018
Jack Kirby
americká, 1917 - 1994

Kniha Scarlet Witch je v

Právě čtených1x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce58x
Chystám se číst12x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x