Doctor Strange

Doctor Strange https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351666/bmid_doctor-strange-Q5F-351666.jpg 3 52 7

Vydejte se na cestu do neznáma s Nejvyšším čarodějem, doktorem Stephanem Strangem! Marvelovský mistr okultismu vládnoucí nepředstavitelně mocnou tajemnou magií je hrdina jako žádný jiný! Prožijte zásluhou věrných komiksových tvůrců Stana Leeho a Stevea Ditka první příběh Doctora Strange z řad komiksové klasiky, než se ponoříte do jedné z jeho největších ság. Tajemný opus Rogera Sterna Do nitra Temné dimenze je klasickou ukázkou melodramatické marvelovské magie! Strange zažehne jiskru povstání proti kruté Umar - to, co následuje, představuje mistrovský rozměr marvelovského mysticismu! Doktor se na vás podívá. Obsahuje: Dr. Strange, mistr černé magie Do nitra temné dimenze... celý text

Přidat komentář

Luigi1
06.07.2023 4 z 5

Čekal jsem od toho daleko víc

ludek.n
02.05.2023 3 z 5

Kdysi špičkový chirurg, poté mistr okultních umění a nejmocnější čaroděj Země, doktor Stephen Strange se představuje ve vůbec prvním stripu řady Strange Tales, který mají na svědomí nesmrtelní Stan Lee a Steve Ditko. Jednoduchý děj, klasická úsporná kresba a na světě je nový hrdina, který svým tvůrcům (tehdejším i pozdějším) umožňuje zabývat se nejrůznějšími odnožemi magie, temnými artefakty, démonickými bytostmi a mystickými dimenzemi. O dvacet let později - konkrétně v roce 1984 - přichází Roger Stern s příběhy, které z tohoto základu čerpají a rozvíjejí to nejlepší, co může postava nejvyššího pozemského čaroděje poskytnout. Ať už je v sázce zdravý rozum hrdiny, životy nevinných lidí na výletní plavbě po moři, vojenské tajemství nebo snad osud celého světa, zotročeného jařmem despotické krutovlády, vždy je tu Doctor Strange, aby se postavil zlovolným silám a temnotě, hrozícím zvrátit rovnováhu sil. Výtvarníci Paul Smith, Bret Blevins a Mark Badger pokračují přesně tam, kde skončil Steve Ditko. Nepouštějí se do velkých experimentů ani inovací, a tak téměř nepoznáte, že mezi prvním stripem a jejich tvorbou uběhlo celých dlouhých dvacet let. Klasické, milé, poutavé retro, které sice ničím neohromí, ale v rámci možností pobaví.


Bobik9
10.10.2018 1 z 5

Největší zklamání a zároveň dosavadně nějhorší ze série NHM. Naprosto nečtivé, nudné, neplynoucí. S žádným komiksem jsem nebojoval tak dlouho. Vůbec se mi nechtělo si tu knížku vzít a pokračovat. I když jsem se přemohl, tak jsem si říkal, že se to zlepší, ale ne. Ani na chvilku se to nezlepšovalo. Přitom Doctor Strange má takový potenciál, co by se dalo vytvořit. Bohužel redaktoři vybrali tentokrát velmi špatně.

Wojta777
13.11.2017 5 z 5

Podle mě nejlepší NHM, který jsem kdy četl.

martinstefko
29.08.2017 3 z 5

Nejlepším příběhem je delší komiks, který se zaměřuje na temnou dimenzi, do níž se dostává Strange proto, aby pomohl své učednici Clee, která se již osamostatnila a vede v temné dimenzi rebelii proti Umar, místní vládkyni a sestře Dormammua.

hroubek
17.08.2017 4 z 5

Tak konečně jsem se přesvědčil, že Stan Lee prostě neumí psát Doctora Strange. Neříkám, že Lee je špatný, ale to co předvádí Roger Stern je úplně jiná liga. Je to prostě odvázané, napínavé, akční a hlavně zábavné. Dialogů je méně, než jsem čekal a díky velmi dobře rozvržený panelům vynikne kresba, která je krásná a hravá. Mile mě překvapilo, kolikrát si scénárista s kreslířem hrají s vypravěčskými postupy. Dost mi sedl příběh a i jeho pointa. Takže ano Doctor Strange je zábavný a dost dobrý komiks, který rozhodně nedělá ostudu v sérii Nejmocnějších hrdinů Marvelu.

Lenka.Vílka
15.08.2017 4 z 5

Za mě nadšení, které jsem nečekala. Strange v tom byl sám a i bez pomocníků se mu daří, abych se nezačala nudit. Pauzu jsem si ale musela dát. Na mě moc kouzlení najednou. Zase tady máme mou milovanou Umar (která mi místama připadala jako Namor s dlouhýma vlasama). No, ale dopadlo to dobře, bavila jsem se. Hvězdičky s vysvětlivkama už beru jako evergreen, ale dost mě rozesmála hvězdička u Namora. I nárazový čtenář by mohl vědět, kdo to je...

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Roger Stern
americká, 1950
Steve Ditko
americká, 1927 - 2018
Stan Lee
americká, 1922 - 2018
Peter B. Gillis
americká, 1952

Kniha Doctor Strange je v

Právě čtených3x
Přečtených61x
Doporučených2x
Knihotéce69x
Chystám se číst16x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x