Blade

Blade https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355376/bmid_blade-vvx-355376.jpg 3 53 10

Eric Brooks je Blade, zabiják upírů. Nejhorší noční můra nemrtvých. Zplodila jej upírova zrada a pro Marvel je vojákem v první linii v boji proti nadpřirozenu. Obsahuje: Jmenuje se... Blade! Zase nemrtví

Komiksy
Vydáno: , Hachette
více info...

Přidat komentář

Luigi1
07.07.2023 3 z 5

Nebylo to nic moc mohlo být vybráno něco lepšího

Norri
19.09.2021 2 z 5

Nuda a nelíbila se mi ani kresba a vzhled Bladea. Představte si, že by ho místo Wesley Snipese hrál Bill Cosby. Anebo kdyby Bladea natočili v Bollywoodu. Ale abych jenom nekritizoval - docela mě bavil sešit s démonem v obchoďáku. A taky Bladeův origin, který byl čtenářům odhalován po kouscích po celou knihu, byl svou atmosférou docela zajímavý. Retro sešit byl taky nuda.


Ivan Kučera
03.03.2021 3 z 5

Tradičný NHM: prostredníctvom jedného retro príbehu (prekvapivo fajn a znesiteľného... a najmä krátkeho) a jedného moderného sa zoznámime s menej známou marveláckou postavou. Blade bol v rokoch 1998 – 2004 populárny najmä na filmovom plátne, čo následne ovplyvnilo aj jeho komiksový život a podobne, ako Nick Fury (resp. Samuel L. Jackson), i Blade v istom bode získal podobu svojho hereckého predstaviteľa. Komiks ubehne rýchlo a svižne, strieda sa v ňom plno ako záporákov (Morbius, Dr. Doom, Dracula), tak hrdinov (Logan, Spidey, Maria Hill). Inkerované a nakreslené je to fakt pekne. Nedá mi nespomenúť okrem samotnej kresby i odvážnu obálku uprostred, v ktorej figuruje Bladeova hlava a Wolverineove pazúry (asi si viete domyslieť, ako to dopadne). Páčili sa mi retrospektívne pasáže, taký klasický origin, trocha klišé, ale slušne spracované a umiestnené do pôsobivého obdobia (a prekvapivo aj krajiny, Blade je... Angličan!!!).

Bobik9
24.01.2019 4 z 5

Pro mě jedna z nejočekávanějších knih této série. A nezklamala. Starší příběh byl celkem cool, na to, že se jednalo o 70. léta, ale tak ono černoch v sedmdesátkách, který zachraňuje bílé je vždycky cool. A hlavní tahák byl super. Parádní kresba, dobrá akce, zábavné hlášky, akorát lehce slabší příběh. Mrzí mě, že není vydáno v češtině více dílů.

Lenka.Vílka
04.01.2019 3 z 5

Nebudu si tady hrát na něco víc, ok? Úvodní číslo s představením Bladea je otřesné. Kresba odpovídá době, takže z toho jsem ani moc nebrečela. Ale já to tak mám, takže žádné překvapení. Začalo to být hodnotitelné až v druhé části. A moje hodnocení celého komiksu je vlastně hodnocení nového příběhu, těch šesti čísel.

Nízké hodnocení chápu. Takže takhle. Každej už bude vždycky vidět Bladea jako toho s ksichtem Wesleyho Snipese a většina z nich nemá tušení, že "on je z komiksu". Jenom škoda, že nevybrali pro seznámení trochu lepší příběh. Tohle byl suchej průměr. Co oceňuji je vkusné zapracování flashbacků do děje. Ale tenhle komiks zapadne v mojich vzpomínkách. Dám ho dozadu do knihovny, aby nezabíral místo jiným. A rozhodně už znovu číst nebudu.
Jo, málem bych, já popleta, zapomněla na hodnocení kresby. Z toho asi je jasný můj názor na ní. Obyčejná, nezajímavá, zapomenutelná stejně jako děj.

(PS: dnes žádná hudba. Po dočtení mám v hlavě prázdno.)

Plague
07.10.2017 2 z 5

Špaténka. Bladea (filmového - 1. díl) mám rád a čekal jsem zábavu v podobném duchu. Místo toho jsem dostal kýbl (možná kýbl a půl) NUUUDY!! Některé příběhy měly zajímavé náměty, zpracování slabé a nezajímavé. Ani kresba se mi nelíbila. Tohle byl krok VEDLE. První a POSLEDNÍ Marvelovka......

martinstefko
02.10.2017 2 z 5

Vzhledem k tomu, že toho s Bladem u nás moc nemáme, je škoda, že nebylo vybráno něco lepší.

Pitbullka
30.09.2017 3 z 5

Zábava na jedno odpoledne, co příliš nenadchne ale ani neurazí. Očekávala jsem trošku něco více akčního.

Atlantis
29.09.2017 3 z 5

Na tenhle komiks jsem se opravdu těšil, a proto je pro mě o to větším rozčarováním jeho nízká kvalita. Starý příběh pominu, jako první výskyt Bladea má svoji hodnotu, ale jinak jde o pitomoučkou slátaninu.
Zklamáním je pro mě hlavně nový příběh. Akce je poskrovnu a i poté je nemastná, neslaná a zvláštní kresba, která se vyznačuje hlavně silným šrafováním, mi přišla poměrně odpudivá. Navíc díky ní Blade vypadá, že má 130 kilo.
Blade je pro mě poslední díl z červeného kompletu. Jde totiž o nezajímavé a často špatně vybrané příběhy. Budu raději investovat peníze jinde.

hroubek
26.09.2017 3 z 5

Co si budeme nalhávat většina lidí neví, že Blade je komiksová postava. A o to více jsem na jeho první zde vydaný komiks těšil. A abych byl upřímný není to, tak boží jak jsem čekal(může za to taky, že mám velmi rád první dva díly filmového Bladea). Je to slušné čtení, které příjemně odsýpá, a u kterého se nestačíme nudit. Problém je, že jsem od této látky čekal trochu více. Blade se zde drží celkem při zemi a ani to zabíjení, není pořádně vygradované, což by ve výsledku ani moc nevadilo, kdyby to bylo nahrazeno hororovou atmosférou, která zde pro jistotu chybí úplně. Nejvíce z celého komiksu pak potěšily flashbackové části a camea různých postav(Dr. Doom, Maria Hill, Wolverine). Blade je fajn čtení, ale rozhodně jsem čekal více.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Marv Wolfman
americká, 1946
Marc Guggenheim
americká, 1970

Kniha Blade je v

Přečtených62x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce58x
Chystám se číst14x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x