Nejkrásnější příběhy z 1001 noci

Nejkrásnější příběhy z 1001 noci https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97391/nejkrasnejsi-pribehy-97391.jpg 5 9 2

Kniha s nádhernými ilustracemi a fascinujícím nádechem orientu. Šeherezáda, která silou svého vyprávění dokázala obměkčit srdce krutého vladaře, jím nepochybně okouzlí i další z desítek generací. Dětská literatura je důležitou pomůckou pro zdravý vývoj dětí. Rozvíjí nejen komunikační dovednosti ale také vnímavost, paměť a obrazotvornost. Četbu již od útlého věku proto doporučují lékaři i psychologové.... celý text

Přidat komentář

jitka_dankova
30.12.2023 4 z 5

Rozporuplná sbírka perských příběhů s překrásnými ilustracemi. Přesně tahle knížka ve mně v 90 letech probudila lásku k pohádkám Orientu a džinům a kouzelným lampám. Není divu, že jsem ji chtěla číst i s mým devítiletým synem a teď přijde to velké "ale". Já si totiž nepamatovala, jak drsné ty pohádky z první části knihy jsou! Ach, to jsem si naběhla. A tak jsme první stránky neustále četli o vraždách, mlácení, bodání do srdce, uškvaření lidí olejem a stínání hlavy a dalších depresivních věcech, bylo to strašné... Musela jsem nechat knihu nějakou dobu "u ledu", přečíst si ji celou sama a pak vybrat pro syna příběhy, které už byly dobrodružné a zajímavé a nevykreslovaly lidi z Orientu jako šílence, kteří neustále někoho vraždí. Tedy příběh lehkovážného námořníka Sindibáda nebo příběh o princi, který se oženil se želvou. To už syn četl se zájmem, hlavně jakékoliv příběhy s drahokamy a zlatem a cestováním ho zaujaly a velmi ho bavilo orámování každého příběhu tím hlavním o Šeherázadě (větu "Začalo svítat a Šeherezáda zmlkla." začal odříkávat s potutelným úsměvem a ten děsivý příběh Šeherezády a Šahrihara ho vlastně nakonec zaujal). Zatím je to pro mne stále nejlepší kniha, která dětem může přiblížit orientální pohádky - hlavně kvůli opravdu dobrým ilustracím. Jen je potřeba, aby si ji nejdřív rodič přečetl a rozhodl se, které pohádky dítě zvládne a které bude lepší raději přeskočit. Rozhodně zůstává v naší knihovničce i pro mladšího syna.

anthea
30.11.2011 5 z 5

Jako děti jsme žadonili u dědy, když jsme s ním byli v Praze, aby nám ji koupil. Už obálka upoutá dětské oko. Koupil nám ji a dodnes má pro mne své kouzlo.