Necrobox

Necrobox https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523371/bmid_necrobox-65145672bec9a.jpg 4 34 13

Když je vztek silnější než smrt, tak vás ani ta nezastaví. Zvlášť když se v tom šíleném elektromagnetickém dešti před vámi rozvine skutečné bojiště, které chtěli utajit a kvůli kterému vás dostali. Netušili ale, že si v tom datovém kráteru sami vykopali virovou past. Byli příliš sebejistí a jejich nabubřelost a arogance z nich tryskala v gejzírech. Na věčně zamrzlém Atammiku měli k dispozici stovky kilometrů síťových rozvodů propojujících desetitisíce základových desek narvaných tak těsně k sobě, jak to jen dovolovala pravidla termodynamiky. Nezbylo mi nic jiného, než použít jejich vlastní zbraně. Jejich stínové moduly genetického kmene, jejich kvantové tunelující nanočástice a jejich biotechnologické mozkové nanosystémy. Laura mi za to stála.... celý text

Přidat komentář

hanzmb
15.04.2024 5 z 5

Konečně se mi podařilo přečíst kompletně celého "dospělého" Hetešu. Tahle kniha ( i když to je v české scifárně nadprůměr) bohužel patří k těm slabším autorovým dílům. Jeden z důvodů tohoto hodnocení, a přiznávám spíše osobní, je ten, že o Baltimoru je jen pár okrajových poznámek. Potom mě překvapilo téma sexu. Ne, že by ho v jiných autorových knihách bylo málo, ale byl normální. Tady bych chápal vzhledem k možnostem prostředí všelijaké spíše sado úchylky, ale ono je snad 90 % věnováno čichačům. Brrrr.
A nejslabší je závěr. Nevadí mi, že hlavní hrdina hodí za hlavu všechny ideály. Ale technicky se vzdá své jediné výhody, s kterou může vydírat a nepřátelé se zachovají jako andílci a splní a dodržují všechny jím požadované podmínky. To je mimo realitu, tady si měl autor mozek více namáhat.

aborex
06.04.2024 4 z 5

Ten Hetesa je dobry. Stylom mi pripomina mi nasho Pistanka. A tato kniha mi pripomina:
https://www.csfd.cz/film/906706-k-zemi-hled/recenze/
Dufam, ze este napise aj dalsiu knihu, lebo ako jeden z mala ponukol aj riesenie :)


Mrshodan
07.03.2024 5 z 5

Hromada sprosťáren, kupa drsňáků (v mužském i ženském vydání). Ale četlo se to skvěle!

JezinkaJ
03.03.2024 5 z 5

Skvělá pohádka pro dospělé o tom, co všechno můžete mít, když na to máte a hranice to nemá, si celkem dlouho můžete myslet.. I odvážný hrdina tam je, a kouří camelky a pije whiskey a má rád ženy. :)
Bavila jsem se, i když občas už to bylo lehce za mou hranou. Jenže, co já vím o fantaziich jiných...
Bezva kniha, jež se vás chytne a nepustí, dokud s ní nedojdete jejího konce, který je nečekaně dobrý.
I za něj pět.

michal3736
13.02.2024 5 z 5

Autor opět nezklamal, byť obrat od akce je vyvážený erotikou, je to klasický Heteša. Dokonce to má jednou i konec

karel bradac
18.12.2023 5 z 5

Tohle dílko se velmi povedlo, zábavné, ujeté, nabité úchylnostmi, je tam možná trochu méně akce, ale zase vyváženo tunami erotiky. Pulpový brak splněn na 100% !

Ryuk
08.12.2023

Více nemravností, méně akce, technologií, architektury i příběhu. Ale pořád zábavné čtení

Terva
05.11.2023 5 z 5

Chcete mi říct,
že nám tady virtuálové
nabývají vědomí
jako v tom starým seriálu
Westworld?

Tak copak asi teď dělá moje kočička rozkošná?

Pan Heteša opět dokázal, že prostě umí. Zdánlivě těží sám ze sebe, nebo ze svých knih, ale jako celek z toho prostě vyjde dobrý a překvapující příběh. Najdete tu spoustu základních slov z mnoha spisovatelovo již napsaných knih. Vlastně mám pocit, že tu jsou všechna základní slova. Od camelek, přes Jacka až po Minecraft. Příběhem proletí u žlutí motýlci!!! A další potěšení pro mé čtenářské ego jsou Vetřelci. Ano, i zde se objevují Gigerovo děti. Tedy, abych vás moc nemátl – mluví se tu o nich. Víc nic, ale i to postačí k dobré náladě. A jsou pěkně drahý. Za jednoho Vetřelce chce ta mrcha Millneová dva . . . nene, cenu vám neřeknu.

Citát: Kafe, houkla směrem ke kuchyňské lince a kávovar cinkl, že rozuměl.

Příběh je opět prošpikován technologiemi, kterým se ani nesnažím porozumět. Kdo ví jak například vypadá tvrzený sendvičový sklo, lokátor biowaru nebo kvantový tunelový nanočástice. Hlavní je, že splňují svůj účel. Pan Heteša dokazuje, že to jde i bez zombíků, čarodějnic a upírů. Tak moment – stop! Upíra si škrtněte. Jeden tu je. Sice pokousaný od . . . ha, čekali jste, že napíšu zombíka? Tak to jste na omylu. Ten upír je pokousaný od, ne ani čarodějnice to není, je to od virtuála. Mě se neptejte, přečtěte, pochopíte.

Malá ochutnávka:
Chci fakta, jenom fakta. Byl tam teda někdo zvenčí, nebo ne? A nechci slyšet nic o vílách a démonech.
Teoreticky by mohl, pokračoval Hitchawer. Vytáhl jsem si poslední přenos Basama Hameda před čtrnácti dny. Při tom procesu jako by v jednu chvíli datová entita samovolně duplikovala jeho softwarový klíč s biochemickým kódem . . .

Skoro každá kapitola je nádherně vypointovaná a čtenáře čeká ironická nebo jiná hláška na konci skoro všech těch kapitol. Tak že vás to očekávání vtipné doložky neustále žene v před. Je tu i spousta sexu, jak živočišnýho tak virtuálního. Všechno je to perfektně rozm . .vrtaný. Ale průser nastane asi dvacet listů před koncem. Příběh je rozjetý, vy už čekáte konec, vyvrcholení, ale ono se stále něco děje, situace je horší a horší a já už měl obavy, zda je to samostatný román a aby to vůbec mělo nějaký konec. A ejhle, má to konec a je to samostatný román. Překvapení na konci vás dostane. A jak hodnotit tento příběh jinak, než Hetešáky, že jo? Tak že plný počet nepůlených žlutých vetřelčích Hetešáků.
( ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ )

Citát: Kolem poletují žlutí motýlci a je jich strašně moc, až se všechno změní ve žlutou neproniknutelnou mlhu.
ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ ƸӜƷ

Total romantika.

dpxcz
28.10.2023 5 z 5

Každoroční hetešovská dávka i zde splnila to, co jsem od knihy očekával. Čitelný, napínavý román, od kterého se nejsem schopen odtrhnout, dokud ho celý nepřečtu. Heteša má určitě vydaná lepší dílka, ale i zde se jedná o velmi povedenou knihu. Tentokráte se mi moc nelíbí obálka.

Maud22
24.10.2023 5 z 5

Občas zpravodajství zaspekuluje, zda je nějaký prominent (zpravidla vůdce státu či generál) zdravotně v pořádku, či zda je vůbec naživu, jestli náhodou se jeho smrt netutlá do posledního okamžiku. To jsem si vybavila při čtení Necroboxu. Děj se odehrává částečně v Baltimoru (jak jinak), ale taky v Grónsku, kde se skrývá úplně jiný svět. Za vším jsou samozřejmě velké prachy. Hlavní hrdina, agent FBI, je na stopě velké manipulaci a to ho stojí život, ale ne tak docela. Nechci zbytečně prozrazovat, ale čtení to bylo napínavé, zábavné a přineslo zároveň velký a šťavnatý přehled o všech možných perverzích a úchylkách. Každá epizoda končí v nejlepším, takže se můžeme jen domýšlet, jak to pokračovalo. Přežil - nepřežil? Byla nebo nebyla znásilněna? Dostal ty kalhotky? :-))) Rukopis pana Heteši se nezapře a já jsem si od začátku medila, neboť došlo na všechny atributy, které jsem očekávala - Jackem Danielsem počínaje, přes camelky, kočičky až po neurotransmiterové urychlovače.

Svářeč
21.10.2023 3 z 5

Musím konstatovat, že na Hetešovi poměry jde opět o poněkud slabší knihu. Problém je v tom, že to v podstatě nemá skoro žádný děj. Na začátku jsou nějak rozdány karty, rozehrána zápletka, ale pak se v podstatě nic neděje. Žádné vyšetřování, žádná zajímavá cesta hlavního hrdiny. Celá kniha je v podstatě sledem scén, kdy několik postav postupně řeší různé problémy a průsery, ale v podstatě nic zajímavého se neděje, zápletka se vůbec neposouvá dopředu a vše je náhle vyřešeno na posledních cca třiceti stranách. Hlavní hrdina je tentokrát zcela nevýrazný, v rámci příběhu pasivní, a v knize se vyskytuje výrazně méně než některé vedlejší postavy. Kniha obsahuje pár zajímavých nápadů, včetně celého centrálního námětu, které jsou ale zoufale nevytěženy. Tohle je ostatně společné spoustě slabších Hetešových knih. Jako by autor měl zajímavý nápad, ale už se mu moc nechtělo kolem toho vymýšlet nějaké zajímavé postavy nebo poutavý děj, tak jen sednul za počítač a vysypal ze sebe proud myšlenek. Tahle kniha bohužel není vyjímkou a je už několikátá v řadě poněkud nudnějších hetešovek. Přitom z minulosti dobře víme, že Heteša dokáže ze svých nápadů vykřesat opravdu skvělé knihy. Ale kde jsou ty časy Sex, Drogy a Cyb'n'Roll nebo Morphin Red

Ládja
06.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Nejúchylnější, nejvíc perverní a jeden z nejméně legračních Hetešů, co jsem četl. Četlo se to jako vždy dobře. Začátek trochu více zmatečný než vždycky. Chybělo mi větší množství hlášek. Jinak prostě Heteša a Baltimor...2,5*

kokrokr
29.09.2023 4 z 5

Ze začátku vám Heteša zamotá hlavu přeskakováním z jedné dějové linky do druhé. Je jich víc a nevíte která bije. Postupně se dějové linky sjednotí a dostanete se do obrazu. Hlavní hrdina brzy zemře, ale jeho mozek je uložen v živném roztoku a napojen na digitální světy stvořené pro miliardáře. Kdo ho tam zapojil? Jak je to možné, vždyť není miliardář? Byla to Karkulka? Dokáže se spojit z tohoto záhrobí s dcerou a varovat ji? Jak svůj případ vyřeší, když je po smrti? To vše se dozvíte po přečtení nejnovějšího autorova románu. Víc už vám neprozradím, nemám čas, musím schrastit peníze na připojení.