Nebezpečné křižovatky

Nebezpečné křižovatky https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446799/mid_nebezpecne-krizovatky-8dm-446799.jpg 4 15 6

Nový román známého českého autora začíná propuštěním pětapadesátiletého profesora matematiky Bedřicha Kasala z vězení, kde strávil deset let života za zabití milence své ženy a svého přítele Matěje Kubíka. Po návratu z vězení ho čeká několik problémů, musí urgentně vyřešit bydlení a najít si práci. Obojí se mu podaří vyřešit, ale zaplete se i spomocí svého bývalého spoluvězně do party, která vozí falešné lihoviny a cigarety. Po smrti svého společníka prchá do Paříže, kde hledá svoji dávnou lásku. Shodou náhod se později dostává až do Andalusie…... celý text

Přidat komentář

Evikkurcik
07.03.2023 5 z 5

Oddychové čtení, příběh se mi libil

salexice
06.02.2023 4 z 5

autor je zkušený řemeslník, který s rutinou vypráví příběh profesora matematiky Bedřicha. Ten se po odpykání si trestu za zabití vrací do reálného světa - rozchází se s manželkou, hledá si místo, bydlení, více méně odolá svodům živit se jinak než legálně. V knize se představí méně než 10 osob, příběh je sympaticky komorní, svižně plyne, dialogy i děj mají logiku a sympaticky pohádkový konec je odměnou čtenáři. Bavilo mě téma, bavila mě postava mírně naivního Bedřicha a ten pohádkový konec jsem mu ve finále moc přála. Prima čtení.


Kerberos
04.11.2022 3 z 5

Zvláštní příběh člověka, který se vrací po násilném činu zpět do života. Postava manželky je velmi nesympatická. Hlavní hrdina Bedřich je naivní když si myslí, že začne znovu učit. Nakonec si najde své místo na venkově ,kde vyrůstal.

Dixinka
28.02.2021 5 z 5

Pěkná oddechovka. Moc se mi líbilo, že všechno dopadlo, jak dopadnout mělo.

MartinaF
16.11.2020 3 z 5

Souhlasím s komentářem níže - průměrné čtení, které nikoho neurazí, ale ani nenadchne. Hlavní hrdina mi nepřišel sympatický, trochu naivní na svůj věk. Je to odpočinkový román, ale nijak zvlášť mě neoslovil. Tohle bych všechno dokázala odpustit, ale co neodpustím je řada chyb (vynechaná slova, písmenka, záměna jmen), které se v textu objevily. Takto nevypadá kniha připravená k vydání.

aralka
26.10.2020 3 z 5

Naprosto průměrné čtení.... jde o příběh stárnoucího středoškolského profesora matematiky, intelektuála, kdy po 10 letech pobytu ve věznici za zabití, reviduje svůj život a uvědomuje si, že nic není tak, jak bylo před jeho uvězněním, že na svůj minulý život těžko naváže, musí začít znovu, od začátku, jinak... sáhne si na dno, tápe, propadá skepsi, hledá nový smysl života..... některé zápletky mi připadaly naivní a pitomé, například ta s ukradenými penězi, nevěřím tomu, že by se po nich nikdo nesháněl, také dialogy postav nebyly přesvědčivé, pan profesor byl dost naivní postava a pro mě těžko uvěřitelná....

Kniha Nebezpečné křižovatky je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce53x
Chystám se číst15x
Chci si koupit4x