Návrat času

Návrat času https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19860/mid_navrat-casu-hOg-19860.jpg 3 18 5

Milostný život Lorenza de Medici a jeho vztah k mladé šlechtičně ze znepřáteleného rodu. Mladá dívka přichází jako sirotek k dědečkovi do Florencie a zde prožívá rivalitu a nelítostný boj obou rodů, což jí přináší jen ponížení, zneuctění a utrpení. 2. brožované vydání

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The time returns , 1986


více info...

Přidat komentář

Naďa2411
02.02.2024 odpad!

I já to vzdávám už na 65. straně. Ztrácím se v čase, ději, pochopení....Nedočteno.

Sabina335
07.04.2020 odpad!

Po dlouhé době nedočtěno, ztrácela jsem se v tom.


Henriette
16.06.2015 1 z 5

Po dlouhé době kniha, kterou jsem opravdu nedočetla. Skončila jsem zhruba v polovině a neměla jediný důvod, proč ji číst dál. Příběh veškerý žádný, co mi bylo sympatické byl popis renesanční Florencie, ale jinak nic.

Luccy78
01.05.2015 1 z 5

Přiznám se, že od autorky Scarlett jsem čekala trochu víc.. Knihu jsem sice dočetla, ale s velkými problémy a ukrutně mě to nebavilo. Bohužel..

kattyV
15.02.2013 4 z 5

Trochu nečekaná kniha této autorky, jejíž příběhy se většinou odehrávají na americkém jihu. S touto knihou se ocitneme ve Florencii 15. století. Kdo je hlavní hrdina? Lorenzo Medičejský zvaný nádherný nebo malá, neobvykle vychovávaná dívenka Ginevra, která vyrůstá u svého dědečka z rodu Pazziů? Někteří členové tohoto rodu se rozhodnou Lorenza zabít. Podaří se jim zavraždit jen jeho bratra a následuje pomsta. Lorenzovi příznivci vyvraždí všechny Pazzie včetně těch úplně nevinných. Ginevra přežije, ale je těžce zraněná a znásilněná. Lorenzo a jeho matka ji zachrání, ale ona se chce pomstít za to, co ji Lorenzovi vojáci udělali. Nakonec to nedokáže, protože zjistí, že Lorenza miluje.
Toto tajemství je třeba před ním ukrýt. Chce si užívat volnosti a radosti ze života, kterou ji poskytl. Žije ve Florencii volně a svobodně, převléká se za muže a setkává se s mnohými významnými umělci té doby, které Lorenzo podporuje.
Nakonec se všechno prozradí. I Lorenzo překvapeně zjištuje, že tu bláznivou dívku vlastně miluje. Jak dlouho se budou ze sebe vzájemně těšit?