Mláďata v Zemi hraček

Mláďata v Zemi hraček https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468635/bmid_mladata-v-zemi-hracek-RL0-468635.jpg 4 48 9

Mýty (Bill Willingham) série

< 18. díl >

ZTRACENÁ HOLČIČKA Její sestra Winter byla korunována novým Severním větrem a Tereza dostala jenom ubohou lodičku na hraní. Ta hračka se jí moc nelíbí – a to dokonce ještě předtím, než k ní začne uprostřed noci šeptem mluvit a nabádat ji, aby utekla z domu. Jenže když Terezin otec připravuje Winter na její nové povinnosti a máma má plné ruce práce se zbytkem vrhu, magická výprava by nemusela být úplně špatným způsobem, jak strávit odpoledne. Její pouť ji zavede na pusté pobřeží Země hraček, kde přebývají rozbité hračky, odhozenci. A ve všedním světě mezitím začíná horečné pátrání po ztracené dívce, vedené jejím divokým bratrem Darienem. V knize Mýty: Mláďata v Zemi hraček, obsahující sešity 114–123 série Mýty, která zde oslavuje deset let své existence, najdete příběh napsaný Billem Willinghamem a nakreslený Marcem Buckinghamem, jenž navždy změní svět Mýtů. V bonusovém příběhu hostuje jako kreslíř Gene Ha.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Cubs in Toyland , 2013


více info...

Přidat komentář

risha03
01.08.2023 5 z 5

Perfektní díl Mýtů. Mrazí z něj. Z několika důvodů. Příběh Terezy si člověk bude pamatovat. Mýty pokračují. A konec se blíží.

fvalek
22.07.2023 5 z 5

Hodně zajímavé vyprávění, hodně netradiční, na dosavadní svět Mýtů a hodně je tu cítit jakési spění ke konci, ale vlastně velmi dobrý díl. Tereza je nafoukaná, rozmazlená, prostě taková malá vlčí princeznička, takže je pozitivní, že se dostává do středu dobrodružství, stejně tak Darien, který je v podstatě to samé v bledě modrém, namyšlený vůdce smečky.

Říše hraček od začátku vypadá příšerně a všem je jasné, že to není tak úplně pozitivní příběh. Jak předpověděla Ozma, tohle nedopadne dobře. A Tereza se sice ukazuje i docela v dobrém světle, až na nějaké princeznovské výlevy, ale postupně jí začne docházet, že je na hodně špatné cestě. Velký vývoj čeká Dariena, který se opravdu ukáže jako vůdce smečky, který se o své sourozence stará a bylo to vážně dojemné. Konec je asi tak nějak překvapení, ale i když to s Říší hraček dopadlo dobře, tak nedokážu odpustit, co tam napáchali a provedli. A myslím, že v hloubi duše to nedokáže odpustit ani Tereza, ze které je po tom všem tak trošku troska. No, zkrátka tohle byl velmi silný díl, který navazuje na pomalou cestu Mýtů ke konci a poukazuje na to, že tohle neskončí šťastně až do smrti.


Disease
09.05.2023 4 z 5

Taková vcelku příjemná odbočka z hlavního proudu příběhu.

Lenka.Vílka
10.02.2023 5 z 5

Tak tohle byla síla!

Příběh Terezy byl dojemný, drsný a dost bolel. Protože co začalo jako zaplácnutí odpoledního času jedné malé holčičky, skončilo drsným poznáním a velkou ztrátou. Sice je příběh strašně přímočarý a kvůli tomu by někdo dal o hvězdu míň, mě to vážně dostalo po emoční stránce, takže je hodnocení tedy jasné  :)

elenai
04.08.2022 5 z 5

Tak toto byl velmi silný příběh především dvou mláďat - Terezy a Dariena. Čekala jsem ledacos, ale tohle opravdu ne. Bylo to drsné, opravdu, a o to drsněji to působilo v kontrastu s hračkami. Vždyť jsou přece pro děti! Ale nenechte se mýlit, u Willinghama je všechno jinak, než se zdá. Vyřešení problému bylo pro mě šokem a trochu silnou kávou. Hrátky s osudem na konci byly skvělé a některé aspekty ohledně Sněhurky a Vlka vám začnou dávat větší smysl. Nemůžu se dočkat dalšího dílu! 100%

Kapis
22.09.2021 5 z 5

Opravdu skvělý a silný příběh, Mýty jsou jednoduše úžasné, originální a perfektně napsané. Akorát takových příběhů, se obávám, je schopen Willingham vysypat z rukávu ještě desítky a momentálně poslední 3-4 díly si nejsem jistý k čemu a kam celá série směřuje. Doufám, že to nebude nějakým způsobem useknuto a jako celek to bude kompaktní. No, hledat si to na netu a připravovat se tím o překvapení nebudu, takže se obrňuji trpělivostí - co jiného taky zbývá po 13 letech - a naštěstí mám aspoň vysokou jistotu, že kluci z Crwe to vydají do konce. Tak jen doufám, že to bude co nejdříve a jsem fakt zvědavý.

Mooneylan
11.09.2021 4 z 5

Miluju Mýty! A přesně u takových komiksů mě mrzí, že nejsou delší, robustnější, detailnější. Tereza v Zemi hraček by jistě snesla o pár stovek stránek víc!

adevr
31.08.2021 5 z 5

Tohle se povedlo, je vidět že autor svou kreativitu ani zdaleka nevyčerpal.

KubaHanzelin
16.07.2021 4 z 5

Příběh o ztracené holčičce, která se chtěla stát královnou jako její sestra.
Příběh o bratru ztracené holčičky, který ji chtěl zachránit i za tu nejvyšší cenu..
Ach, Mýty, jak jste mi chyběly a hned takhle zhurta. Normálně bych asi udělil plný počet, minimálně za to, že tohle byl poměrně, no, drsný příběh ze světa Mýtů, ale tak nějak mi chyběla větší účast mých oblíbených aktérů a proto dávám 4* i když je to skutečně někde kolem 4.5* :)
A minipříběh byl protentokrát velmi zajímavý, omrknuli jsme Wolfiho minulost, která vrhá na jeho celkový příběh zbrusu nové světlo..