A žili šťastně až do smrti

A žili šťastně až do smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519513/bmid_a-zili-stastne-az-do-smrti-64b5610b38d3f.jpg 4 24 5

Mýty (Bill Willingham) série

< 21. díl >

Po zničení Zlého vlka dochází v mocenských strukturách Mýtova k přesunům moci, které hrozí rozdělit komunitu na dvě válčící frakce – jednu vedenou Sněhurkou a druhou její sestrou Růženkou. Tento proces ještě víc urychlují machinace skrytého vnitřního nepřítele, který mezitím Wolfiho oživil, s veškerou jeho smrtící silou, ale bez dříve nabyté lidskosti. A tak se nyní ulicemi New Yorku plíží nezastavitelný netvor, který roztrhá na kusy každého, kdo se mu postaví do cesty, a každým krokem víc a víc oslabuje bariéry mezi všedním světem a magickým Mýtovem. Zatímco Růženka připravuje rytíře Nového Kamelotu do bitvy, Sněhurka spřádá plány, jak zachránit svého očarovaného manžela. Je to příběh, který může skončit jedině tragicky – až na to, že příběhy je možné přepisovat. Kouzla se dají zlomit. Ve finále některé Mýty přežijí a některé zemřou, ale všichni dostanou poslední příležitost žít šťastně až do smrti. Po mnoha letech a nespočtu příběhů se série MÝTY blíží do finále – neskončí však jen tak snadno. Kreativní tým tvořený Billem Willinghamem, Markem Buckinghamem, Stevem Leialohou a Andrewem Pepoyem spojil na této knize síly s armádou speciálních hostů – včetně Matthewa Sturgese, Erica Shanowera, Shawna McManuse, Jeae Leeho, Terryho Moorea, Russe Brauna a Chrissie Zullové –, aby společně oslavili předposlední kapitolu této vychvalované kroniky!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Happily Ever After , 2015


více info...

Přidat komentář

risha03
12.03.2024 5 z 5

Absolutní paráda, absolutní nářez. Nemůžu se dočkat zakončení v dalším díle. Mýty byly můj "první komiks" (nepočítaje dětství - Čtyřlístek, Kačer Donald a Rychlé šípy, Garfield...). Započal jsem to číst někdy na gymplu před více jak deseti lety. Konečně se dozvím, jak to celé dopadne.

V každém případě po přečtení tohoto dílu mám prostě důkaz, že tato série (snad až na Velký mýtický crossover) je to nejlepší z komiksového světa. Mám rád dospělejší a náročnější komiksy typu Sandman, Lucifer, Mezi řádky... ale i oddychovky typu Hellboy. Toto je něco mezi, inteligentní příběh naplněný humorem o pohádkách, které tak trochu dospěli a jsou určeny pro dospělé. Topovka.

Na jednu stranu mi bude líto, že to skončí. Nesouhlasím s tím, že je to natahované. Pokud si něco drží svoji úroveň (která je vysoká), tak jak člověk nemůže chtít nekonečné množství pokračování?

Disease
19.02.2024 3 z 5

Pořád dobrá úroveň , ale nějak už mi to přijde natahované.


fvalek
22.09.2023 5 z 5

Na pokračování Mýtů jsme se neskutečně těšil, a to jsem celou sérii začal poměrně nedávno a netrpím tak dlouhou separační úzkostí. No a stálo to za to, přestože se příběh neubírá úplně tím směrem, který by se mi líbil, ale kdo jsem, abych řídil příběh Willinghamovy knihy... Willingham jistě ne.

Co se mi úplně nelíbí je to, kam spěje vztah Sněhu a Růži, protože mi to přijde už celkem ohrané ty jejich věčné spory a ještě navíc celé to jejich neustálé soupeření a teď i ta osudovost v jejich anihilaci apod. Přitom se dá říct, že Sněhurka tomu unikla už jen tím, že nemá samé dcery, ale to zatím nikdo nezmínil. Nicméně minulost obou aktérek byla dost zajímavá a přece jen ta rodinná kletba má nějaký smysl. Druhá věc je Růža, která si hraje na největší hrdinku světa a pevně si věří, přestože ji dost dobře známe a celkově ta zápletka s Kamelotem zkrátka není má oblíbená. Třetí věc pak je pár úmrtí, která mi přišla příliš rychlá a zbytečná na to, jakou ty postavy měly minulost a dosavadní příběh a postavení. Ale co už.

Jinak jsou to ale staré dobré Mýty, které jsou bohužel stiženy tím, že jdou do finále a autor se kromě hlavní dějové linky snaží i různé drobnější příběhy uzavírat. Celkově je to už takové smutné, ale je krásné sledovat, kam se postavy vyvinuly a jak postupně rostou - osobnostně i doslova. Snad nás brzy čeká ta úžasná finální 150. kapitola, i když to s sebou ponese velmi těžké loučení. Třeba pak vyjdou nějaké ty sequely nebo dokonce ten aktuální rebirth, uvidíme. :)

Kapis
07.09.2023 5 z 5

Tak v 19. díle jsem vznesl otázku, jestli bude finále ve stylu, žili šťastně až do smrti a ejhle, už je to tady. Někteří ovšem nedožijí a někteří už vůbec ne šťastně. Tento díl ukončil pár linek, kdy vždy těch pár stránek kreslil někdo jiný, což je dobrý koncept, líbilo se mi to jediný, kdo je extrémně nezajímavý, nesympatický a celkově se mi ekluje, je ten Jack of Fables. Jestli to u nás bude chtít Crew vydat, tak už předem hlásím, že tohle nebudu chtít ani zadara.

No takže tak kolkolem, tento předposlední díl mě opět pořádně chytl a celkem úspěšně navozuje očekávání na velké finále, které asi bude stát za to. Za mě tentokráte po dlouhé době 5 rozpáraných pohádkových růží s useknutýma hlavama za takových dejžtopánbů 95%. A poslední díl má být v prosinci, což po těch letech už je jako příští týden. Jen tak uvažuju, že bych nechtěl naskočit na tuto sérii až teď a skupovat to celé.

KubaHanzelin
16.08.2023 5 z 5

Konec je za rohem a mě už je teď smutno, moje oblíbená komiksová nesuperhrdinská série se blíží do finále..
A žili šťastně až do smrti jakožto první díl finále Mýtů je emocionální jízda od začátku do konce a připravuje nás na (předpokládám) ještě emociálně vyhrocenější konec. Už teď jsme se dozvěděli jak některé Mýty, které jsme měli tu čest nebo smůlu za tuto dlouhou cestu poznat skončili. Samozřejmě se také dozvídáme, proč se obrací sestra proti sestře a vše dává hned smysl a na nás je jen jestli se přidáme do týmu Sněhurky nebo jejího dvojčete Růženky..
Highlight tohoto svazku je minipříběh o konci cesty Miniaturního modrého vola jménem Babe, který se snaží celou sérii Mýtů vtipně zachránit, povede se mu to? To nechám na vás:)
Každopádně doufám, že Crew stihne tento příběh dopovědět do konce roku a nenechá nás dlouho čekat

Kniha A žili šťastně až do smrti je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Knihotéce18x
Chystám se číst8x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x