Výkupné z Vysočiny

Výkupné z Vysočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333085/bmid_vykupne-z-vysociny-sfp-333085.jpg 4 72 14

Aimil Mengueová a její bratr jsou zajati nepřátelským klanem a obávají se o život. Vůdce klanu, proslavený válečník Parlan MacGuin, však propadne kouzlu krásné zajatkyně a chce ji za každou cenu získat jako milenku. Požaduje za ni vysoké výkupné, aby její návrat k rodině zkomplikoval a co možná nejvíc oddálil. Aimil je připravena ho nenávidět za to, že musela strávit prvních pár dní v podzemním žaláři, ale čím víc ho poznává, tím víc zjišťuje, že je čestný a poctivý. Navíc ji silně přitahuje. Aimil je sice zasnoubena s jiným mužem, ale snoubence nemiluje. Ona i Parlan začínají propadat citu, který ještě nedovedou pojmenovat a který je postupně ovládá.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Highland Captive , 1990


více info...

Přidat komentář

MarŽak
01.06.2023 5 z 5

Napínavé plné zápletek. Oddychové čtení

MíšaS.
24.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Potřebovala jsem nějakou jednoduchou, lehkou knihu na čtecí krizi. To kniha splnila. Ze začátku mě příběh celkem i bavil, ale poté, co se do 1/2 knihy odehraje vše důležité, jsem si říkala, co budou řešit zbytek knihy. A bála jsem se, že budou řešit to, co jsem si myslela. Řešili, a samozřejmě i něco navíc, ale postupně mi kniha přestala úplně bavit. Poslední čtvrtinu jsem přeskákala jen po přímých větách. Ale i tak to nebylo zas tak špatné a abych pravdu řekla, tak jsem od knihy nic moc nečekala, čili nemůžu říci, že bych byla zklamaná, a svůj účel splnila. Dokonce si ji mohu dát i do ČV 23, takže dobrý...


jarkaska
08.02.2023 5 z 5

Opět pěkná kniha od autorky, která se mi četla . Mám ráda její knihy ze skotské Vysočiny. Líbila se mi Aimil, ale i Parlan. Kdo má rád tyto knihy, stojí za přečtení.

Ivusak7
10.03.2022 5 z 5

Přečteno jedním dechem supr supr supr.. hlavní hrdinka skvělá a odvážná... Hrdina mi přirostl k srdci hned od začátku až na ty ženské :) znovu jsem si tento díl okrádá přečetla:)

Artep071
14.01.2021 4 z 5

tak tohle děvče se mi líbilo ...a Parlan byl taky pěkně spravedlivý tvrďák ..xi xi četlo se to samo a hezky ... určo stojí za přečtení pokud ovšem máte chuť na lehkou a červenou beletrii :)

Verunka4444
02.10.2020 5 z 5

Jeden z mých nejoblíbenějších příběhů této autorky. Aimil a Parlan se poznávají za ne moc příznivých okolností, kdy Aimil a její bratr jsou Parlanem uvězněni. Parlan se však do krásné dívky zamiluje a chce ji získat, zprvu jako milenku. Dělá tedy vše proto, aby se nemohla vrátit domů k rodině. Během pobytu v jeho klanu se Aimil začíná válečník líbit a zjišťuje i jeho kladné stránky.

TerryDee
23.03.2020 3 z 5

SPOILER

Další knihou od Hannah Howell bylo Výkupné z Vysočiny, která se už, jak napovídá název, odehrává ve Skotsku. I když hlavní hrdinka Aimil pochází z Nížiny, což je oblast ve Skotsku sousedící s Anglií a její obyvatelé jdou spíše považováni za Angličany než za Skoty.
Příběh se oproti jiným moc neliší, ale byl svým způsobem zajímavý. Je to klasický příběh uvězněné dívky, jenž podlehne kouzlu svého věznitele Parlana. Protože se ukáže, že to nebude takový netvor, jak si zpočátku mohla domnívat, ale že našla může čestného a ochotného jí pomoc. Jediné, co mi na tom vadilo, bylo to neustále protahování zápletky s hlavním záporákem Rorym. Bylo to trochu únavné a knížce to svým způsobem ubralo.

Hasko
14.04.2019 2 z 5

Četla jsem tři knihy za sebou od této autorky . Nebyl to dobrý nápad....knihy tím ztratí svůj ,, půvab,,. Zjistíte, že všichni muži jsou urostlí až mohutní, dívky drobné , křehké,ale dokáží se víceméně o sebe postarat. Nadpřirozené schopnosti nejsou výjimkou a výkupné je běžná věc. Knihy jsou čtivé,ale s odstupem.

LilianaFalcon
29.10.2018 4 z 5

První část knížky super. Škoda, že to tak autorka protahovala s Rorym. Od té části po svatbě se to už dost táhlo.

ADAMILA
07.06.2017 4 z 5

Příběhy z Vysočiny si jsou vzájemně dosti podobné, u některých jsem se i nudila ,"Výkupné " patří k tomu lepšímu průměru. Typické oddechové čtení na dovolenou, nebo na deštivé dny.

havrmoni
21.05.2017 5 z 5

Já nemůžu jinak než za 5* . Já ty její příběhy miluju.

biki
25.04.2017 4 z 5

Standartní příjemný romantický příběh, na který jsme od této autorky zvyklé. I když už nějak moc nepřekvapí (ostatně co pořád nového vymýšlet, zvlášť při počtu titulů, které už má H.H. na kontě), pořád je to milé odpočinkové čtení.

modranka
25.04.2017 4 z 5

Príbeh nebol ničím originálny, ale čítal sa dobre. Autorka si v ňom nechala základ na pokračovanie, ale jej webová stránka neprezrádza, či v sérii Mac Guin pokračovala, alebo či spracovala príbehy Aimilininých sestier. Čo však je u tejto autorky originálne sú mená hlavných hrdinov.
Zarazila ma scéna so šľahačkou a ovocím (nakoniec--prečítajte si). Do príbehu zo škótskej Vysočiny to akosi nesedelo. Nie v oblasti, kde jedlo bývalo "svätým grálom".

Poznámka: Treba pripomenúť, že originál názov románu je: Elfking's Lady. Highland Captive je alternatívny názov - vydavateľ použil práve tento.

ptavichripkaa
03.04.2017 5 z 5

Dalsi hezka kniha od H.H. Mam rada pribehy z Vysociny.