Mozart - Velký mág

Mozart - Velký mág https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18455/bmid_mozart-velky-mag-FPp-18455.jpg 3 18 2

Mozart série

1. díl >

První díl tetralogie slavného francouzského spisovatele o ještě slavnějším rakouském hudebním géniovi před čtenářem rozprostírá malebnou fresku vídeňského hudebního světa. Je mu sedm let, už hodně cestoval a koncertoval v mnoha městech - v Praze, ve Vídni, ve Frankfurtu... a v duši chová tajemství, svůj poklad, jenž ho chrání před realitou světa: smyšlené království, zachycené na mapě, kterou stále nocí u sebe, království, jehož je panovníkem. Jmenuje se Wolfgang Amadeus Mozart a je to zázračné dítě, komponuje, aby „nacházel noty, které se mají rády". A právě tehdy ho vyhledá muž - Thamos, hrabě z Théb, který přichází z Horního Egypta, aby zasvětil Velkého mága, jehož dílo zachrání lidstvo před chaosem. A tímto Mágem, jak Thamos tuší, je možná Mozart. Od této chvíle se muž a dítě už nikdy neopustí. Jenže podaří se Thamosovi zachránit Mozarta před pádem do pastí, které mu osud chystá? Christian Jacq před námi odhaluje, jak pevná pouta spojují Mozarta se svobodným zednářstvím, líčí nám duchovní cestu a tajný život jednoho z největších géniů historie.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Mozart - Le Grad Magicien


více info...

Přidat komentář

Sirael23
05.09.2021 2 z 5

Zahozená příležitost, tak bych to nazvala. Skvělé téma popsané neuvěřitelně nudně. Koho zajímá, co složil Mozart zrovna 5. prosince 1775? Jasně, najdou se i tací, ale pokud beru do ruky beletrii, ráda bych si přečetla něco o tom, jaký Mozart vlastně byl jako osoba. Tady najdu jen výčet děl a do toho krátké útržky o zednářích. Chybí tomu hlava a pata.

mila.vesela
15.05.2016

Wolfgang Amadeus Mozart se narodil v roce 1756 do rodiny svobodného zednáře, skladatele a hudebníka Leopolda Mozarta. A tento fakt nejspíš předurčil i jeho další vývoj umělecký a náboženský. Jeho otec s ním cestoval po celé Evropě a vkládal do malého chlapce velké naděje. Mozart sám netoužil po niče jiném, než skládat hudbu-pořád.
Trochu jsem se ztrácela ve jménech a různých zednářských spolcích, jejich rituálech atd., ale celý příběh drží pevně pohromadě základní linie životní cesty známého skladatele W.A.Mozarta.


Autorovy další knížky

Christian Jacq
francouzská, 1947
1998  89%Královna Slunce
2001  80%Egypťanky
2004  84%Nefertiti a Achnaton
2016  67%Prokletý hrob
1999  79%Aféra Tutanchamon

Kniha Mozart - Velký mág je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce21x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x