Mládí imrvére v hajzlu

Mládí imrvére v hajzlu https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291113/bmid_mladi-imrvere-v-hajzlu-Zu0-291113.jpg 3 104 27

Mládí v hajzlu série

< 8. díl >

Nickie Davidson si žil svůj obyčejný poklidný život v zapadlém koutě Indiany. A nejspíš by se na tom nic nezměnilo nebýt objevu krevních skupin. Jeho (evidentně ne tak docela vlastní) otec totiž na internetu zjistil, že jeho krevní skupina + krevní skupina jeho manželky dohromady v žádném případě nedávají malého Nickieho. Následuje drsný rozchod, po kterém posadí máma Nicka do auta a frčí s ním směr Las Vegas, kde hodlá obnovit kariéru tanečnice nahoře bez. Svého synka ovšem vysadí v zanedbané čtvrti na okraji Los Angeles před domem obývaným výrazně větším množstvím švábů než lidí. Dveře bytu 22B mu otevře mrzoutský ošuntělý chlápek. A k Nickovu zděšení se z tohohle údajně „nejlepšího žongléra za posledních pět set let“ vyklube jeho pravý otec. Už je to tak, není žádný Davidson, ale Twisp. Nick Twisp. Tímto okamžikem se pro něj roztáčí kolotoč klasických twispovských dobrodružství plných průšvihů, milostných vzplanutí, rodinných intrik a nečekaných zvratů. Zatímco se Nick postupně seznamuje s příslušníky rozsáhlého rodinného klanu, manželství se hroutí, osnují se vražedné plány a na světlo vycházejí temná tajemství. Ani v tomto dalším dílu rodinné ságy není nouze o zábavu a překvapení. Vrací se všichni oblíbení hrdinové včetně Sheeni, Trenta, Scotta, Azury, Jakea, Veevy, Umy, Tylera, „Ochechule“ a zvláštního hosta Leváka.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Revolt at the Beach: More Twisp Family Chronicles , 2015


více info...

Přidat komentář

Dom95
10.03.2024 3 z 5

Po 2 měsících dočteno. Tohle bylo opravdu utrpení dočíst. Přijde mi, že Payne sérii natahuje už jen kvůli prachům a nechce vůbec vymýšlet pořádný příběh. Jelikož byl v roce 2006 natočen film Mládí v hajzlu, Payne ve více jak polovině této knihy pouze popisoval tvorbu tohoto filmu. Nejvíc mě ale štve jiná věc. Hlavní linie Nicka Twispa skončila 5.dílem. Naštěstí. Poté psal o dalším z rodiny Twispů. Na konci knihy už si pomalu zvykáte a jste tedy zvědaví, jak to dopadne...A další kniha je o někom úplně jiném. Celou knihu si zvykáte a čekáte, jak to bude pokračovat - a ona je další kniha o někom úplně jiném/novém. Tak kde to jsme. Nedivil bych se, kdyby toto opakoval ještě několikrát a psal v příštím díle zas o někom jiném a my se pouze dovíme, jak dopadl film.

"Nejtěžší na sexu je získat v něm nějakou praxi. Myslím, že by se to mělo vyučovat ve škole jako tělocvik. Dostala bys někoho do páru a hups na to. Potom by se akorát oznámkovala technika a počet dosažených orgasmů."

Janík61
12.04.2023 2 z 5

Příjemná oddychovka, i když trošku slabší než předešlé díly.


JakubKo
11.02.2023 3 z 5

Po slabším 6. a 7. dílu přichází 8. díl, který se k nim bohužel řadí také, ale aspoň jde o jakousi nadějnou předzvěst nového restartu série. Nick Twisp II. se svému otci za mlada v mnohém podobá, ale zatím mu chybí jeho vychytralost a rafinovanost.
Návrat původních hrdinů mě potěšil a vzpomínání na zápletky z prvních knih v podobě natáčení filmu je zábavné, ale linka kolem Nicka II. a Kal dost pokulhává (část s hypnózou byla asi ta nejhorší).
Celkově dávám 60% a doufám, že další díl bude o něco lepší.

TajemnýSmrad
04.08.2021 2 z 5

Těžce se mi kniha hodnotí. Měl jsem moc rád původní sérii, ale tenhle díl už spíše připomíná mexickou telenovelu než zábavný román o mladé lásce. Je fajn, se znovu potkat s Nickem a vidět ho, jak žije v letech, kdy má blíže k důchodu, než k pubertálním radovánkám, ale to je ve výsledku dost málo a více toho kniha nenabízí.

Ze začátku to ještě vypadalo, že by tenhle mohl být pozitivním návratem k původní sérii, ale pak to bylo jen horší, horší, horší a nakonec v podstatě nepřišel žádný závěr...

Mám doma i další díl, ale teď se asi budu chvíli nutit do toho, abych jej začal číst.

TwoFace
17.04.2021 2 z 5

Stále slabší série. Možná čtvrtinu knihy zabírají události z předchozích dílů, postavy jsou nesympatické a tak nějak celkově mě to nebavilo. Dočteno z úcty k autorovi.

Abako
18.10.2020 3 z 5

Osmé pokračování Mládí v hajzlu není tak dobré, jako ty předchozí, takže ho hodnotím jako lepší průměr. Připomínají se nám hlavní postavy všech předchozích dílů a některé Nickovy ztřeštěnosti - padesátiletý Nick totiž točí film o svém mládí. A pořád je tak trochu tragéd a mladší členové jeho rodiny jsou pořád tak trochu šťourové. Je to fajn oddechovka.

Corso
04.12.2019 1 z 5

Takto to dopadne ked kupite kazdu blbost len aby ste mali doma seriu komplet. Na 50tej strane som si povedal, ze tomu dam sancu po stranu 100. Na stej strane som to proste odlozil. Kdeze su tie casy pubertalnych Nickovych (prveho Nicka) kempingovych dobrodruzstiev. Tiez je tu uz hojnejsie postav, a bez predosleho osviezenia pamate ...chaos. A nemienim to znovu citat od jednotky. Zatial teda nie. Neviem preco toto Payne citatelom robi. Ved to uz je caj v 5x vyvareneho pytlika. Forma a postavy a povahy take akoze povedome ale samozrejme uz ina generacia, ale preco to citat? Seria vlastne konci asi tak 6 tou knihou,a aj to je uz dost odvazne tvrdenie.

nikikostadinova
27.10.2019 3 z 5

No, když to srovnám s ostatními díly, je to slabší no. A taky nemůžu autorovi odpustit, co se stalo ze starého dobrého originálního Nicka.

Afrodedek
28.06.2019

Omlouvám se za sprosté slovo, ale je to SRAČKA!!! Pokud jste četli předchozí díly (jakože to je pro pochopení děje celkem nutné), pak zažijete dost velké zklamání. Je to jen natahování předchozího příběhu a bohužel nejspíš fakt, že autorovi došly peníze a potřeboval nutně něco vydělat. Převyprávění (částečné) předchozího děje je dost trapné, postavy jsou nezajímavé, humor prakticky nulový :-( FAKT NEČÍST!!!

Margherita_N
14.05.2019 1 z 5

Myslím, že jsem to neměla číst, a ráda na ten zážitek zapomenu. :-) Fakt mě mrzí, že původní ultravtipnou sérii autor znehodnotil tím, že napsal natahované pokračování se slabými hrdiny, ale hlavně tím, že tam označil všechny původní postavy za nudný páprdy. Většina knihy se odehrává na pozadí toho, že Nick se rozhodne podle svého mládí, tedy původní série, natočit film - a obsadit do role právě nalezeného syna, kterej se vyloupnul z indianskýho venkova, neví, co je to herectví, ale na pobyt v Hollywoodu si zvykne okamžitě, a ještě si stěžuje. Příprava na natáčení tam žádná neprobíhá, vždycky jen okomentuje den ve stylu "Dneska jsme hráli scénu, jak táta zapálil Berkeley, museli jsme na to sehnat kulisy a starý auto", čímž ztratí na kouzlu zpětně i původní vydařená série knížek, protože ty neuvěřitelný historky, který to táhly, najednou vyzní trapně. Korunu tomu dodává, když autor občas předvede kus dialogu z filmu, což jsou opsaný rozhovory z původních knih, nevím, jestli chtěl vytvořit sentiment, ale strašně moc to v tomhle novém kontextu shodil. Pokus o vytvoření nové, ale přesto staré známé dvojice Kal, které má Nick II (jo, fakt) pro autentičnost říkat Sheeni (!), je jen další obrovský vykrádání sebe sama, přínos téhle knihy je zkrátka nula. Mrzí mě to, ale ať tahle série už nepokračuje.

P.S.: Z první poloviny knihy jsem měla pocit, jako by autor dostal zadání napsat příběh s co nejvíce odkazy na původní dílo, které se osvědčilo, ale nějak to aktualizovat pro dnešní čtenáře. A tak se tedy autor podíval, co se v současnosti fotí a sdílí na sociálních sítích. Nevím, jak jinak si vysvětlit, že první téměř polovina knihy sestává z velké části z popisu toho, kam šly postavy na snídani, na oběd a na večeři, jak moc ta restaurace byla luxusní, co si tam dali, že Tyler pořádá každou neděli brunch a co se tam podává.

Peťulka3
04.03.2019 5 z 5

Super,jak se objevily postavy i z jiných knížek.

Patapuf
30.08.2018 3 z 5

Tak je tu další generace Twispů... přiznám se, že už mi to nepřijde, tak vtipné jako na začátku.... Ale člověk to stejně hltá, protože je zvědavý jak se všichni mají... asi se mi to dostalo pod kůži...

MarkDesy
07.05.2018 4 z 5

Doufám, že tahle série nikdy neskončí, protože díky ní vždycky cestuju časem do puberty. I když už to nikdy nebude starý Nick Twisp, pořád je ta úroveň skvělá, vtipná, nápaditá a prostě celkově strašně "twispovská". Nevím jak lépe to vyjádřit, ale podle mě by klidně tohle slovo mohli přidat do slovníku. A jeho význam nám dal sám Nick (Payne): "Člověk se prostě dostává do čím dál hroznějších průserů, až najednou narazí na jakousi klidovou rovinu, kdy se bez ohledu na všechny další strašný havárky už nikam neposouvá a je pořád v těch stejnejch sračkách, ať už dělá, co chce. No a když to teda nastane, proč si nezacpat nos, neroztočit to na plný prdy a dobře se při tom nebavit?"

Sallka
25.01.2018 5 z 5

Rozhodně lepší než předešlý díl. Doporučuji přečíst knihu Brenda Veliká, ať víte, kdo, co, kdy a jak :-)

KlariN
29.12.2017 2 z 5

Bohužel přišel dost smutný pád...

slawa.cap
17.12.2017 3 z 5

Asi nejslabší díl série, je jasné, že bude následovat pokračování a je jasné, že ho zase dostanu darem, ale proti původní sérii už to dost ztrácí. Chybí tomu ta Nickova osobitost.

luciefeix
04.04.2017 2 z 5

zamotane jmena kazdy s kazdym , kupa deti a je tezke se v tom vyznat .. uz to nema tu stávu jako minulé díli ...první díli jsem cetla nekdy pred 15lety a byl to tedy jiný odvaz

Jaruš7
21.02.2017 5 z 5

Moje první Mládí ......, a tahle mě bavila, jsou dny , kdy si takto zaženete splín, a tohle je léčivo účinné, takže proč hledat v něm něco jiného než pobavení. Žádná věta není zbytečná i přes množství zápletek má stále elán a šmrnc. 5* a basta.

haki34
16.11.2016 2 z 5

Precteno, podtrzeno - nuda... Jeste vetsi spletenec jmen a konec pomerne otevreny dava tusitprostor pro dalsi dily...
Novejsi dily ctu vice mene z nostalgie, ale na prvni 4 knizky se uz pribeh asi nedotahne.. Zbohem Nicku Twispe !!!

druzickaster
03.10.2016 4 z 5

Příběh už nebyl tzak poutavý jako předešlé, ale pořád se to dalo vydržet. POdle otevřeného konce můžeme tušit ještě pokračování...