Smrtící výstřel

Smrtící výstřel https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198014/bmid_smrtici-vystrel-198014.jpg 4 90 19

Mitch Rapp série

< 2. díl >

Stejně jako v předcházejícím románu Americký zabiják i v thrilleru Smrtící výstřel se Vince Flynn vrací k úplným začátkům kariéry svého hrdiny. Mitch Rapp absolvoval náročný výcvik v CIA a nyní likviduje jednotlivé nepřátele ze svého seznamu. Po jeho rychlých a profesionálně provedených akcích nezůstávají žádné stopy, a tak se Rapp vydává za dalším mužem a nachází ho v Paříži. Ve zlomku vteřiny, kdy kulka opouští Rappovu pistoli, ovšem sklapne past, a sám agent se náhle stává kořistí a musí bojovat o život. Následujícího dne je v jednom z nejlepších pařížských hotelů nalezeno devět mrtvých – včetně libyjského ministra ropného průmyslu. Nikdo ve Washingtonu nechce přijmout zodpovědnost za akci, která hrozí přerůst ve vážnou mezinárodní krizi a způsobit CIA obrovské komplikace. Rappovi šéfové mají jedinou možnost – z operace vycouvat a doufat, že jejich zabiják učiní totéž. Postřelenému Rappovi tak nezbývá než jednat na vlastní pěst a brzy se ukazuje, že v takové situaci je pro nepřátele vůbec nejnebezpečnější. A to i pro nepřátele uprostřed vlastních řad.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Kill Shot , 2012


více info...

Přidat komentář

Luigi1
03.11.2023 5 z 5

Velice slušně napínavý čtení

Merlin_CZ
18.07.2022 5 z 5

další díl s Mitchem Rappem, který pokračuje tažením přes všechny šéfy teroristických organizací, jenže ho zradí někdo uvnitř a nastane zase pro změnu hon na něj :)
Dobře se to čte, děj odsýpá, prostě mě to baví.


kokrokr
04.06.2022 3 z 5

Průměrný děj a jednoduchý jazyk. Takřka vše se děje v poklidném tempu, nemá to atmosféru a švih, schází tu napětí. To třeba Clancy, Cussler nebo Child, jejichž knihám jsem dal většinou také jen tři body, byli mnohem zábavnější a měli nápaditý slovní projev. Většina chytrých autorů používá v textech nespisovné výrazy, vulgarismy, sarkasmy, ironické hlášky a vtipné postřehy. Ve čtenáři pak takový text spíše probudí emoce a nutí ho číst dál a dál. Knihu jsem přečetl, slovní projev nudný , emoce žádné.

jprst
21.01.2021 4 z 5

Opět autorův slušný špionážní thriller, kterému nechybí přehršel dramatických okamžiků, které ho činí patřičně čtivým a napínavým bez zbytečných odboček

Rihatama
25.12.2020 4 z 5

Mitch Rapp se ještě nestačil ani pořádně rozkoukat a z lovce se náhle stává kořist, o kterou se perou jeho vlastní lidi i nepřátelé jako o ohlodanou kost. A poplácat po ramenou ho nechce ani jedna strana. Atraktivní prostředí amerických a francouzských špionážních služeb doplňuje přehlídka postav pěkně genderově namixovaných. Taková a la bondovka. Téma tudíž trochu ohrané, zpracování ovšem velmi příjemné. Vážně jsem měla trochu problém knihu odložit a pracovat... taky jsem bohužel měla trochu moc často pocit deja vu. Flynn často připomíná zjevné, již jednou řečené, takže kdo čte pozorně, místy si říká, že tohle už přece četl. Takže trochu zbytečně nastavovaný příběh. Jinak ovšem Mitche nepouštím ze zřetele a těším se na brzké Převzetí moci.

Jane100
24.09.2018 5 z 5

Vince Flynn patří mezi mé nejoblíbnější autory a bezpochyby to je jeden z nejlepších spisovatelů vůbec. Co on dokáže na papíře vykouzlit nemá obdoby :-) Toto byl další jeho výtečný počin. Pět hvězd a hluboká poklona. Netřeba dodávat více. (Toto píšu i k dalším jeho knihám, které jsem četla).

TeaPeter
17.06.2018 4 z 5

Pohádka pro dospělé pokračuje. A to velmi dobře. Jen forma závěrečného střetu Mitche a Victora mi přišla, jakoby do celého konceptu nezapadala, jakoby to byla úlitba vyznavačům drsnějších setkání. Uvidíme, jak série bude pokračovat.

ferenc_had
05.03.2018 5 z 5

Další vyživný díl, skvělé počtení a jdeme dál. Rapp nemá chybu a já se těším na každý další příběh.

oleg
11.02.2018 5 z 5

Super čtení,tuto knihu nešlo odložit,stále se něco dělo,byla napínavá a měla děj.I když je špionážní,je srozumitelná a pana Flynna si dávám do oblíbených.....

soukroma
16.11.2017 3 z 5

Jediná kniha ze série, kterou jsem přečetla - na můj vkus moc lidí a moc akcí, dávám přednost Reacherovi Lee Childea.

moudivlacek
28.08.2017 5 z 5

Velice čtivý a napínavý špionážní román, který ještě více přiblíží práci tajných agentů, hlavně situaci, kdy najednou se z agenta stává lovná zvěř. Aby unikl, musí zlikvidovat své nepřátele a hlavně své nadřízené přesvědčit o tom, že on není jejich zrádce a rozhodně nejedná zbrkle a neporušuje zásadní pravidla.
Velice povedené a po celou dobu jsem se nenudila a to až do konce. A konečně je tu také závěrečný souboj Mitche a Victora, a vysvětlení situace a vztahů mezi Mitchem a Stanem.
Těším se na další díl.

harena
29.06.2017 4 z 5

Velice dobře čtivý, napínavý thriller z prostředí špionážních služeb, dokonalé čtení na dovolenou. Kniha má spád, neustále se něco děje a drsňák Mitch Rapp opět nezklame ani svoji přítelkyni, ani čtenáře.

hankapimi
27.11.2016 4 z 5

To jsem si zase při čtení "pošmákla" ! Velká škoda, že žádné další špionážky s Mitchem Rappem už bohužel Vince Flynn nenapíše. Ale my, jeho skalní obdivovatelé, si chvíli od něj odpočineme při četbě jiných autorů a po čase se k oblíbenému Mitchovi určitě budeme vracet, neboť jeho příběhy jsou zárukou kvality, napětí a dramatických okamžiků !!! Určitě se vrátím v první řadě k "Převzetí moci", která se mi líbila nejvíce.

Elea
21.03.2016 5 z 5

Kniha má spád, Rapp tentokrát není tak úplně dokonalý a neprůstřelný, pro mě jedna z nejlepších knih autora.

Jack Bauer
15.09.2015 5 z 5

Naprosto skvělé, jak jinak. Mitch Rapp pro mne zůstává nejlepší románovou postavou.

šipek
02.03.2015 5 z 5

Škoda,že nám Vince Flynn nenapíše další špionážní thrillery. Dávám si tohoto autora do oblíbených. Kniha má spád,nejsou zde žádná hluchá místa,stále se něco děje. Nikdy by mě nenapadlo, že budu číst knihy s takovou to tématikou a ještě mě nadchnou.

rodak
28.12.2013 5 z 5

Jednička mezi špionážními thrillery Velká škoda že se jedná o předposlední knihu série a nic jiného od autora nebude Poklona tam nahoru pane Flynne

Hella
25.11.2013 3 z 5

Starý dobrý Mitch Rapp se v téhle knize nehne ani na krok z Paříže, ale příběhu to nikterak nevadí. Tedy, musíte být fanoušky neprůstřelných, ohnivzdorných a nesmrtelných agentů, kteří vydrží vše.... :-)

mikika
24.10.2013 5 z 5

klasický špionážní thriller, kde se autor vrací k počátkům kariéry vládního zabijáka, na kterého někdo nalíčil past v krásné Paříži. ideální pro ty, kdo znají nějaký předchozí díl, ale užijí si i milovníci špionážního žánru všeobecně..

Autorovy další knížky

Vince Flynn
americká, 1966 - 2013
2012  84%Americký zabiják
2000  90%Převzetí moci
1999  89%Ultimátum
2002  88%Třetí volba
2005  88%Výkonná moc