Místa, kam se nechodí

Místa, kam se nechodí https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447335/bmid_mista-kam-se-nechodi-USu-447335.jpg 4 60 19

Kam až člověka může dovést touha bloudit a objevovat? Jak se nenechat zaskočit průšvihy a vypořádat se s kulturním šokem? Jaké to je doopravdy cestovat sám? To je jen pár myšlenek, které mi obvykle táhnou hlavou, když strávím dostatek času na dostatečně zvláštních stezkách. Na spoustu otázek nemám odpovědi, ale vyplatí se o nich přemýšlet. Kromě toho v knize najdete spoustu zábavných příběhů z odlehlých horských údolí či zapadlých uliček - zkrátka z míst, kam se povětšinou moc nechodí, ale kde čekají ty nejznamenitější krásy i podivnosti našeho světa. A samozřejmě vyprávím také o lidech, na které lze cestou natrefit, neboť bez nich by to celé nemělo duši.... celý text

Přidat komentář

Marketplace
25.02.2024 4 z 5

Pěkné čtení o místech kam se moc často nechodí. Se spoustou názorů autora souhlasím. Mám však jen menší zkušenost s cestou po Rumunsku a místními psy.
Už dlouho jsme nikam nevyrazili, tak trochu i závidím, ale vlastně nám ve stejné činnosti moc věcí nebrání.

semper_fi
03.11.2023 5 z 5

Úžasné príbehy a obohacujúce postrehy. A tie fotky! Určite odporúčam každému ašpirujúcemu dobrodruhovi ako skvelú inšpiráciu. Musím oceniť aj vizuálne spracovanie knižky, vďaka ktorému bude ozdobou knižnice. Mám rád tento moderný trend, vďaka ktorému sa oplatí mať knižku fyzicky. Inak by som asi zostával pri e-bookoch.


WildEv
29.08.2023 1 z 5

Mohlo by to být díky autorovým zážitkům zajímavé čtení, bohužel to autor nedokáže moc prodat. Knihu jsem četla dlouho a nakonec jsem ji musela odložit, protože Jakub Venglář holt nemá moc vypravěčský talent a jazykovou vytříbenost, což mě u člověka, který si tvoří i své vlastní webovky, celkem udivuje.

NorthFinder
20.12.2022 1 z 5

Místy zajímavý, ale přeci jen mírně chaotický popis. Nedočteno.

Alto98
02.08.2022

Nedočteno, hvězdičkami nehodnotím. Ne každý cestovatel je zároveň dobrý spisovatel. Aspoň fotky jsou pěkné.

flare
24.05.2022 5 z 5

Na cestovatele velmi ctiva kniha..palec nahoru

Knihomolovkyně
18.04.2022 5 z 5

Zajímavé, vtipné, inspirativní.

Venda32
14.11.2021 4 z 5

Zajímavé historky z cestování, ale jiné cestopisy mě bavily víc. Oproti tradičním cestopisům je kniha doplněna o spoustu osobních poznatků a rad autora ohledně cestování. Chvílemi je to ale takové trošku nastavované, zbytečné omílané.
Asi bych dal více prostoru informacím z míst, kam se nechodí.

Poustevník-dc
06.11.2021 5 z 5

Pro mě moc inspirativní a zajímavé čtení. Díky

Kanylka
31.08.2021 5 z 5

Po knize jsem sáhla v době dovolené a nezklamala.

intueri
09.08.2021 4 z 5

Není to "lonely planet", ale to je v pořádku, protože splňuje, co v anotaci slibuje.. Zajímavé zážitky z cest a lidských i zvířecích setkání, tipy kol kolem cestování, hezký barvitý jazyk i myšlenky, atraktivní fotografie.. Souhrnem: příjemné čtení pro milovníky cestování :)

mira.l
21.07.2021 3 z 5

Další z knížek, od které jsem tak nějak čekal něco jiného než mi poskytla. Nedá se říct, že by se to nedalo číst, místy je to i docela vtipné, ale v žádném případě to není cestopis v tom smyslu, že by souvisle popisoval nějakou cestu od počátku ke konci. Jsou to takové střípky z cest, situace, které přináší to, že autor si nevybírá zrovna ty nejprofláklejší cíle a nejsnazší cesty, jak se k nim dostat.
Kapitola nikdy nepředstaví cestu jako celek, vždycky je to jen její útržek. Poměrně krátké kapitoly z jednotlivých zemí jsou tu a tam proložené kapitolou obecného ražení, např. o plánování cesty, o zdravotních problémech, o dopadech cestování na přírodu a obyvatele příslušných zemí, o setkáních s lidmi a jejich pohostinnosti, o nejrůznějších mýtech o cestování a jejich potvrzení či vyvrácení, atd. V textu je řada odkazů na články (nejen) na webu zahorami.cz, které se mi ale opravdu nechtělo dohledávat a číst. Že autor knihy má zároveň cosi společného s tímto webem, jsem nevěděl, před koupí knihy jsem o něm nevěděl vůbec nic. A čím dál jsem v knížce byl, tím víc jsem se tak trochu nemohl ubránit dojmu, že ta kniha je do nějaké míry nástrojem pro zvýšení návštěvnosti webu. Fotky v knize jsou poměrně zdařilé, tam výhrady nemám.
Celkově hodnotím jako čitatelný průměr, přečíst se to dá, někoho to možná i k něčemu inspiruje, není to úplná ztráta času, ale že by to byl nějaký klenot knihovny, který prostě musím mít, to zase ne.

teeyinka
01.07.2021 5 z 5

Naprosté pohlazení po duši - zajímavé, vtipné a přitom budící k zamyšlení. Sedla mi nejen tematika, ale hlavně celkové ladění knížky a prokládání cestopisných pasáží těmi filozofičtějšího rázu - zvlášť k těm se ráda po čase vrátím. A díky fotografii v epilogu jsme s manželem ochutnali kouzlo večerního Košťálu, děkujeme, byl to nezapomenutelný zážitek :-)

HoneyBunny
13.04.2021 5 z 5

To byl nádhernej cestopis...
Původně jsem myslela, že ho jen tak prolítnu, protože tyto konkrétní země (Indie apod) mi zrovna moc zajímavý nepřipadají. No a nakonec jsem hltala každou stránku, každou větu... Jen fotek zvířeny bych ráda víc, jinak opravdu literární cestovatelský skvost!

SilviiM
21.03.2021 4 z 5

Velmi hezky napsaný cestopis. Krásné fotky, které Vás vtáhnout na místo o kterém Kuba zrovna píše. I když bych se o spoustě míst chtěla dozvědět více. Moc se mi líbily autorovi vsuvky o tom, jak cestování bere on sám. Jak se sám zamýšlí nad dopadem masivního turismu. Jak spoustu "cestovatelů" zneužívá laskavosti lidí a spoléhá na ni...
Kniha Místa, kam se nechodí je opravdu zdařilý cestopis.

LejcaS
18.03.2021 5 z 5

Krásně a vtipně napsaný cestopis se spoustou rad, jak se na svých cestách chovat, nejen pro začínající cestovatele, doplněný nádhernými fotografiemi a protkaný spoustou zajímavých odkazů na stránky (např. průvodce - zahorami.cz). Člověk by hned vyrazil, pokud by mohl ;-) ale jak píše sám autor, cestovat se dá i za humny, takže přátelé, směle do toho!

dusan2287
10.11.2020

Skvele napísaná kniha. Každá kapitola má svoju hlavnú myšlienku, ktorá je zasadená do prostredia niektorej výpravy/krajiny. Poskytuje priestor pre zamyslenie a zároveň je vtipná. Atmosféra knižky je dokreslená super fotkami a rôznymi ilustráciami. Určite odporúčam :)

Rudy84
31.10.2020 4 z 5

Cestopisov čítam veľa a väščinou od ich autorov nečakám silné literálne diela,kedže ich ani nepíšu žiadny rodený spisovatelia(až na niektoré výnimky).V podstate mi stačí,aby som sa pri nich nenudil,niečo sa o daných krajinách naučil...a ak sa pri tom zasmejem a pozriem si aj zaujmavé a kvalitné fotky,je to iba plus.Tento cestopis splňa v podstate všetko výžšie menované.Je velmi komplexný a nevenuje sa len rôznym krajinám,ale v akoby medzikapitolách rozoberá rôzne cestovatelské záležitosti(prečo cestovať sám,kulturny šok atď)Navyše je aj velmi dobre vizuálne spracovaný.To najlepšie,čo som v rámci cestopisov v poslednej dobe čítal...

Arvis
24.10.2020 5 z 5

Bezva cestopis napsaný zábavnou a čtivou formou, něco se dozvíme a ještě se i pobavíme. Super historky z míst, kam se ne každý dostane. Fotky nádherné. Doporučuji :)

Štítky knihy

Indie deníky Čína humor cestopisné příběhy cestování cestopisy cestovatelé Gruzie Tádžikistán

Autorovy knížky

Jakub Venglář
česká, 1987
2020  82%Místa, kam se nechodí

Kniha Místa, kam se nechodí je v

Právě čtených5x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce77x
Chystám se číst111x
Chci si koupit36x
dalších seznamech2x