Mindfulness pro začátečníky

Mindfulness pro začátečníky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489882/bmid_mindfulness-pro-zacatecniky-oiy-489882.jpg 4 10 3

Cvičení všímavosti v sobě skrývá možnost nejen pomíjivého pocitu spokojenosti, ale opravdového přijetí hlubší jednoty. Tato kniha vás může naučit přetvořit vlastní vztah k tomu, jak přemýšlíte, cítíte, milujete, pracujete a hrajete si, abyste dokázali procitnout a ztělesnit úplněji to, kým skutečně jste. Mindfulness pro začátečníky lze pojmout buď jako sbírku úvah, kterou je možné náhodně otevřít a začíst se, nebo jako základ pro každodenní praxi. Čtenář se tak například dozví, proč má smysl vracet se k vlastním smyslům, jak se naše myšlenky osvobodí, když si je uvědomujeme, jak lze zakoušet přímo, jak se vyhnout utrpení, jak se stát sám sebou, konkrétní podněty pro praxi všímavosti, popisy různých meditací všímavosti. Kniha byla dosud přeložena do 20 jazyků.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Mindfulness for Beginners: Reclaiming the Present Momentâ and Your Life , 2012


více info...

Přidat komentář

Pavlína197
29.02.2024 3 z 5

Knížka je to malá, tenká a má pár stránek, přesto jsem se jí prokousávala opravdu dlouho. Nedokážu říct přesně, proč. Možná mi nevyhovoval styl autora, možná jsem se ke knize nedostala ve správnou dobu, prostě mi nějak nesedla. Nedokázala jsem u ní udržet myšlenky, soustředit se. To se mi povedlo až v posledních dvou částech, které pro mě konečně byly jasné a srozumitelné a snad i užitečné.

ziriant
23.07.2022 3 z 5

Po knize "Život samá pohroma" mi toto přijde popravdě dost slabé. Již jsem ovlivněna tím, v jaké souslednosti jsem tyto knihy četla, ale domnívám se, že kdyby se ke mně dostalo nejdříve "Mindfulness pro začátečníky", neodnesla bych si z toho to potřebné a nenavnadilo by mě to na čtení dalších knih autora. Ale možná je to jen tím, že mi prostě více vyhovují rozsáhlé bichle než kratší výcucy.


ismael
21.04.2022 5 z 5

Kniha je psaná poměrně poetickým jazykem. Jsou to krátká zamyšlení, která se dotýkají nejrůznějších aspektů mindfulness a jeho praktikování.