Medvěd a šeptání větru

Medvěd a šeptání větru https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474040/bmid_medved-a-septani-vetru-IBG-474040.jpg 4 40 11

Medvěd měl pěkný dům, milé přátele a příjemný život. Jenže se tu postupem času začal cítit čím dál tím méně doma. Jednoho dne mu vítr ve větvích pošeptal, že je čas odejít. Medvěd si sbalil svých pár švestek a vyrazil na dlouhou cestu. Průzračně jednoduchý a silný příběh o odvaze ke změně a potřebě nových začátků.

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Labyrint
Originální název:

Ours et le murmure du vent , 2020


více info...

Přidat komentář

Kobzíci
24.02.2024 odpad!

Čteno s dítětem s 1.třídy. Na trénování čtení dobré, ale příběh ho absolutně nebavil, nebyl dostatečně chytlavý ani na předčítání si ho nedovedu představit.

Bonda
01.02.2024 5 z 5

Pro mě skvělá knížka o odvaze udělat životní změnu. Doporučuju rodičům konzervativních dětí. A stejně tak rodičům, kteří se s dětmi stěhují. Doma využijeme i jako psychickou přípravu na přechod ze školky do školy. Však to je také velká změna. Tato série autorky pro mě dokazuje, že v jednoduchosti je síla a méně je více.


bibi.r
27.07.2023 3 z 5

Pro děti ???

Po ilustrační stránce je knížka překrásná. Marianne Dubuc má opravdu krásný, takový něžný a uklidňující styl.
Ale příběh... Vždyť ani nedokážu určit pro jaký věk je vhodný. Vlastně mě napadlo, že pokud bych s knihou chtěla pracovat jako knihovník nebo pedagog, tak bych si spíš nakopírovala obrázky a pak nechala děti sestavit a vymyslet příběh vlastní. Dokonce si myslím, že v tomto případě by děti byly mnohem úspěšnější a rozhodně zajímavější, než originál.

Vera Silent
23.03.2023 2 z 5

Za mě je toto slabší knížka. Osobně mi ilustrace připadají moc bledé a hranaté, příběh je i pro mě jako dospělou slabý až nic neříkající. Jediné plus je málo textu na stránku, ale syn zvládá i více textu i jiných knih, tuhle si neoblibil.

Natique
08.06.2022 3 z 5

Obrázky krásné, atmosféra knihy moc pěkná. Ale příběh je slabší, poselství nejasné a text občas zmatečný.
Od autorky jsou top Horská cesta a Ptáček a lev. Žádná další kniha se mi již tak nelíbila.

Atlantis
07.04.2022 3 z 5

Určitě slabší než třeba autorčina Horská cesta. Tady je to poselství takové příliš na sílu a vlastně docela nejasné. Když jsi v životě spokojený, tak je to špatně a máš se změnit? A ve výsledku pak stejně dorazíš k tomu samému? Tohle prostě nefungovalo. Zase ale platí líbezná kresba, příjemná zvířátka a takový celkově melancholický tón.

muchomurka
05.02.2022 3 z 5

Já nevím. Ilustrace moc pěkné. Příběh fajn, i když jsem si musela přečíst, jaké poselství nese. Ale mně z toho akorát plynulo, že medvěda pálilo dobré bydlo a tak se vydal hledat něco lepšího, než že to bylo o velkých změnách.

capricornus
08.12.2021 4 z 5

aneb když musíš, tak musíš. Jít do světa na zkušenou je dobré, člověk si udělá v hlavě pořádek. Někdo potřebuje změnu místa, přátel, nebo jen být sám se sebou...

TerJac
19.07.2021 5 z 5

Velmi působivá kniha, se kterou se dá pracovat mnoha způsoby. Rádoby obyčejný příběh medvěda, který se jednoho dne vypraví na cestu, ve skutečnosti nabízí možnost, jak s dětmi probrat otázku odloučení, ztráty, či pocitu jakési nutnosti změny či hledání něčeho jiného, abychom si zase uvědomili, jak málo nám vlastně stačí. Velmi nápadité!

dohnálci
03.07.2021 5 z 5

Krásná kniha ze života. I přesto že všechno máme můžeme se cítit nespokojení a toužit se vydat na cestu. A i když nás při ní přepadne pocit, jestli jsme neudělali chybu je třeba jít dál a budeme odměněni.

Maryška
07.06.2021 5 z 5

Další krásná, působivá a moudrá knížka Marianne Dubuc o tom, že je dobré naslouchat větru nebo svému instinktu, nebát se opustit zajeté koleje a zkusit nový život.