Medveď a šepot vetra

Medveď a šepot vetra https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502842/bmid_medved-a-sepot-vetra-bPZ-502842.jpg 4 40 11

Přidat komentář

Kobzíci
24.02.2024 odpad!

Čteno s dítětem s 1.třídy. Na trénování čtení dobré, ale příběh ho absolutně nebavil, nebyl dostatečně chytlavý ani na předčítání si ho nedovedu představit.

Bonda
01.02.2024 5 z 5

Pro mě skvělá knížka o odvaze udělat životní změnu. Doporučuju rodičům konzervativních dětí. A stejně tak rodičům, kteří se s dětmi stěhují. Doma využijeme i jako psychickou přípravu na přechod ze školky do školy. Však to je také velká změna. Tato série autorky pro mě dokazuje, že v jednoduchosti je síla a méně je více.


bibi.r
27.07.2023 3 z 5

Pro děti ???

Po ilustrační stránce je knížka překrásná. Marianne Dubuc má opravdu krásný, takový něžný a uklidňující styl.
Ale příběh... Vždyť ani nedokážu určit pro jaký věk je vhodný. Vlastně mě napadlo, že pokud bych s knihou chtěla pracovat jako knihovník nebo pedagog, tak bych si spíš nakopírovala obrázky a pak nechala děti sestavit a vymyslet příběh vlastní. Dokonce si myslím, že v tomto případě by děti byly mnohem úspěšnější a rozhodně zajímavější, než originál.

Vera Silent
23.03.2023 2 z 5

Za mě je toto slabší knížka. Osobně mi ilustrace připadají moc bledé a hranaté, příběh je i pro mě jako dospělou slabý až nic neříkající. Jediné plus je málo textu na stránku, ale syn zvládá i více textu i jiných knih, tuhle si neoblibil.

Natique
08.06.2022 3 z 5

Obrázky krásné, atmosféra knihy moc pěkná. Ale příběh je slabší, poselství nejasné a text občas zmatečný.
Od autorky jsou top Horská cesta a Ptáček a lev. Žádná další kniha se mi již tak nelíbila.

Atlantis
07.04.2022 3 z 5

Určitě slabší než třeba autorčina Horská cesta. Tady je to poselství takové příliš na sílu a vlastně docela nejasné. Když jsi v životě spokojený, tak je to špatně a máš se změnit? A ve výsledku pak stejně dorazíš k tomu samému? Tohle prostě nefungovalo. Zase ale platí líbezná kresba, příjemná zvířátka a takový celkově melancholický tón.

muchomurka
05.02.2022 3 z 5

Já nevím. Ilustrace moc pěkné. Příběh fajn, i když jsem si musela přečíst, jaké poselství nese. Ale mně z toho akorát plynulo, že medvěda pálilo dobré bydlo a tak se vydal hledat něco lepšího, než že to bylo o velkých změnách.

capricornus
08.12.2021 4 z 5

aneb když musíš, tak musíš. Jít do světa na zkušenou je dobré, člověk si udělá v hlavě pořádek. Někdo potřebuje změnu místa, přátel, nebo jen být sám se sebou...

TerJac
19.07.2021 5 z 5

Velmi působivá kniha, se kterou se dá pracovat mnoha způsoby. Rádoby obyčejný příběh medvěda, který se jednoho dne vypraví na cestu, ve skutečnosti nabízí možnost, jak s dětmi probrat otázku odloučení, ztráty, či pocitu jakési nutnosti změny či hledání něčeho jiného, abychom si zase uvědomili, jak málo nám vlastně stačí. Velmi nápadité!

dohnálci
03.07.2021 5 z 5

Krásná kniha ze života. I přesto že všechno máme můžeme se cítit nespokojení a toužit se vydat na cestu. A i když nás při ní přepadne pocit, jestli jsme neudělali chybu je třeba jít dál a budeme odměněni.

Maryška
07.06.2021 5 z 5

Další krásná, působivá a moudrá knížka Marianne Dubuc o tom, že je dobré naslouchat větru nebo svému instinktu, nebát se opustit zajeté koleje a zkusit nový život.