Píseň válečníka

Píseň válečníka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41492/bmid_pisen-valecnika-fXc-41492.jpg 4 82 13

Medieval Song série

1. díl >

Píseň válečníka uvádí slavnou sérii šesti dalších romantických příběhů odehrávajících se v Británii třináctého století, a současně představuje i hlavního protagonistu, divokého Graelama de Moreton. Chandra de Avenellová má sice vzezření zlatovlasé princezny, ale umí bojovat jako zkušený válečník a pyšní se svými skutky. Touží být silná a nezávislá. Avšak otec jí vybral ženicha, který se do Chandry zamiluje. Když se mu podaří zachránit Chandru z nebezpečné situace, rozhodne se pro ještě těžší zkoušku, a začne se pokoušet získat její srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Warrior’s Song , 1984


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
14.01.2024 3 z 5

Chandra se chovala jako malý spratek a ne jako dospělá žena. Být Jervalem, ohla bych ji přes koleno už dávno.

petraj30
15.08.2019 2 z 5

Celá série se mi velmi líbila, bohužel její odstartování nebylo podle mě moc povedené. Chandra mi byla od začátku velmi nesympatická, spíš mi připomínala chováním nevybouřeného kluka (což mi ke středověku moc nepasuje). Další díly jsou o poznání lepší


ariel platto
06.09.2018 5 z 5

Rozhodně plný počet bodů. Divím se, že je v modrých číslech. Jen mi vadilo-překvapilo, že nás spisovatelka napálila a já galantního znásilňovače považovala za hlavního hrdinu :) Chtěla jsem, aby to bylo o něm :)

Terisek99
10.02.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Miluju takové příběhy. Kniha mě velice zaujala a chystám si ji brzy přečíst znova.

Ms.Floyd
16.08.2017 1 z 5

Obsahuje spoiler ;) !
Tato kniha mě opravdu neoslovila. Očekávala jsem příběh Chandry a Graelama, který se na začátku opravdu na chvíli objevil a já snad až do poloviny knihy naivně předpokládala, že se zase vrátí. Anotace je totiž tak trochu klamavá, neboť partnerem Chandry se stane rytíř Jerval de Vernon.
Hlavní hrdinové mi k srdci rozhodně nepřirostli. Chandra je sebestředný, domýšlivý, nelogicky uvažující a nechápající výrostek. Jerval je nevýrazný, takový nemastný neslaný. Rozhodně pro mě nepředstavuje takový ten tipický příklad středověkého rytíře.
Příběh se ze 75% nezáživně vleče a téměř po celou dobu ho vyplňují neustále se opakující spory mezi Chandrou a Jervalem, které jsou jako přes kopírák: Chandra se chce chovat jako muž a Jerval jí to nechce dovolit.
Až v poslední čtvrtině knihy se na křižácké výpravě začne něco dít. Bohužel, celkově nudý děj příběhu už to zvrátit nedokáže. Na konci se opět vrátí na scénu Graelam - osobně: můj favorit, díky nemuž se těším aspoň na druhý díl.
Kniha by rozhodně mohla být o 200 stran kratší, do samotného děje jsem se nějak neuměla vžít, a to mám středověké romány asi nejraději.
Za mě tedy ne, nelíbilo se a po knize už nesáhnu. Dvě hvězdy dávám za Graelama O:)

kackajh
15.08.2017 5 z 5

Mě se kniha moc líbila i přesto, že hlavní hrdinka byla zvláštní a dost mi lezla na nervy. Takový sebestředný, nevyzrálý spratek, obyčejný chvastoun, absolutně odtržený od reality a Jerval s ní měl teda trpělivost neskutečnou. Až realita křížové výpravy jí trochu srazila hřebínek. Ale celkově děj, popis doby a života, úžasný. Opravdu to není žádná slaďárna jak píše Havrmoni, ale je to středověk a ta surovost knize přidává na kouzlu. Mě třeba nepohoršilo ani to znásilnění, spíš jsem litovala Grealama, protože se chytil do vlastní pasti a pak musel dostát svému slovu.

havrmoni
09.05.2016 5 z 5

Tak tohle nebyla rozhodně žádná slaďárna,ale moc pěkný příběh,který popsal dobu i boje a vztahy mezi muži a ženami. Chandra vůbec nebyla špatná a nesympatická naopak. To že jí otec vychoval k obrazu svému se na ní podepsalo. Nic jiného 18 let neznala a tím pádem uvízla mezi mužským a ženským světem. Nechápala co se po ní chce a s nefungující a zlou matkou,se nedivím,že chtěla být silná a dobrá jako muži. Bála se být slabá. Tento typ příběhů mě nenudí a postavy jsou hezky popsané,připomíná mi to Drake,ta taky nepřikrášluje dobu a dost syrově jí popisuje. Kdo má rád jenom slaďoučké romány (taky je čtu),tak tomuto se vyhněte. Pro mě super těším se na další.

moudivlacek
03.09.2015 4 z 5

Je to první díl série, ale docela mě zklamal, jsem ráda, že další díly byly lepší. Hlavní hrdinka mi místy nepřišla ani jako žena ale jako chlap válečník. Lásku hodně dlouho odmítala, no prostě, nic moc, alespoň pro mne.

Nibiru
13.08.2014 1 z 5

Tato kniha ze série Písní je nejméně povedená, jak už tady více čtenářek psalo, ani mě Chandra nepřirostla k srdci, měla naprosto situacím nepřirozené vzorce chování, prostě vzpomínám na ni jako na blbou nánu, která neví, co chce.
Do romantické zápletky se mi vůbec nehodila. Touto knihou jsem byla zklamaná.

Kiana
04.02.2014 2 z 5

Dlha, predlha, nudna kniha. Chandra nesympaticka, hlupa!

PomněnkaPrvní
04.08.2013

Já knihu hodnotím jako velkou nudu. Celá kniha je o tom, jak se údajně milující manžel snaží Chandru změnit k obrazu svému. Tvrdil jí i jejímu otci, jak ji má rád, váží si jí a obdivuje ji, ale jakmile je po svatbě, snaží se z ní dostat válečnici a nutí ji, aby se z ní stala švadlena, zahradnice apod. To podle mě není láska. Uzavřela bych to tak, nechť to ženy aspoň s minimální špetkou feminismu nečtou, neboť je to bude rozčilovat stejně jako mě.

Bakela
23.06.2013 5 z 5

Dlouho jsem nečetla lepší romantiku! Není tam mnoho milostných scén, o to víc je sympatičtější čtení. Hlavní hrdinka Chandra je vychována prakticky jako kluk a o to těžší je vrátit do reality, do role ženy. Musí překonat nejen neznalost ženských povinností a chování, ale i zkreslený pohled na vztah mezi mužem a ženou díky otci. Celkově děj se mi zdá atypický. Zapamatujete si jej. Nesplyne s mnoha, mnoha romány červené knihovny.

Evaevelína
10.09.2012 3 z 5

Nerada bych negativně ovlivnila případné čtenáře, ale mně se tento příběh nelíbil. Na vině je hlavní hrdinka Chandra, která mi byla tak nesympatická, že téměř až do konce jsem se s ní nedokázala ztotožnit.