Máte problémy s váhou?

Máte problémy s váhou? https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57080/mate-problemy-s-vahou-57080.jpg 5 7 4

Každý druhý Evropan má problémy s váhou. Autor zde vysvětluje různé významové roviny nadváhy a podváhy - od izolačního pancíře až k tlouštce ze žalu, a osvětluje jejich symboliku. Způsob jak naložit s problémy, které nám působí naše váha, vyvolává nový postoj k vlastním kilogramům. Pochopení individuální problematiky otevírá šanci, jak s těmito kily účinně zatočit, a to nejen v tělesné, ale i mnohem smysluplněji v duchovní a duševní rovině.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Gewichtsprobleme , 1989


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
03.01.2021 5 z 5

Hlavní náplň knihy tvoří ucelené povídání na téma jídlo, jedení, způsoby jedení, preference určitých jídel, historický pohled na tvar postavy, to vše z hlediska psychologie. Rozhodně to není klasická příručka, jak zhubnout. Autor si hraje s jazykem (klobouk dolů překladateli) a nastiňuje možné důvody, proč jíme tak jak jíme, a kde může být problém. Ale pouze naznačuje, ukazuje možné cesty, ale nic nevnucuje a nevysvětluje (rozhodně žádný styl amerických autorů), člověk jen dostává možné tipy k zamyšlení. Jak s nimi naloží a jak moc hlavně bude sám k sobě upřímný, je už zcela na něm.

Dozvíme se tedy nosnou myšlenku, že nadváha kompenzuje nějakou duševní potřebu. Druhá, podstatně tenčí část knihy, nastiňuje, jak s tímto poznáním naložit. Jakožto zcela individuální záležitost nenabízí žádný přesný recept, ale cestu, jak se k takovému receptu sám propracovat. Úžasná kniha.

Vítr
21.12.2017 4 z 5

Když si koupíš sříň z IKEA, buď si jistý, že ti do roka zůstane rozpadlý šuplík v ruce.


kate_knih
09.05.2017 5 z 5

Některé pasáže jsou složité k pochopení, musela jsem je přečíst vícekrát. Ale je to přesně kniha, kterou jsem hledala. Doporučuji těm, kteří chtějí vědět něco více o tom jak moc ovlivňuje psychika náš zevnějšek atd.

celavie
23.01.2014 5 z 5

Přiznám se, že jsem od téhle knížky čekala úplně něco jiného...něco ve stylu, jak správně jíst, co jíst, kdy jíst, co nejíst, více se hýbat atd. Návod na snížení váhy jsem v ní vlastně našla, sice asi náročnější, ale o to poctivější! Hodně inspirativní čtení.