Nemoc jako řeč duše - Význam a naděje chorobopisů přehled

Nemoc jako řeč duše - Význam a naděje chorobopisů https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223844/bmid_nemoc-jako-rec-duse-vyznam-a-nadeje-mfp-223844.jpg 4 31 31

Autor zde vkládá čtenáři do rukou prostředek k porozumění řeči vlastního těla, k výkladu vlastních symptomů i k navázání vztahu s duševními příčinami nemoci. Tato kniha obsahuje velké množství chorobopisů, přičemž doplňuje a rozšiřuje publikaci Nemoc jako cesta. Ruediger Dahlke přispívá k novému chápání nemoci jako psychosomatického procesu. Nemoc se naučíte vnímat jako příležitost, jak uvést tělo a duši opět do harmonie a jak je v harmonickém vztahu také udržet. Symptomy pojmete jako smysluplný odkaz a jako učební látku, a nebudete mít důvod snažit se příznaky chorob sprovodit ze světa. Dr. Ruediger Dahlke je lékař a psychoterapeut, zabývající se psychosomatickou medicínou, homeopatií a přírodní léčbou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nemoc jako řeč duše - Význam a naděje chorobopisů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Elea
04.06.2022 4 z 5

Poměrně náročná kniha o léčení pomocí psychosomatiky.

anansie
28.08.2020 4 z 5

Autor rozebírá některé nemoci z pohledu psychosomatiky. Nemoc chápe jako obraz něčeho nevyřešeného, nevědomého v nás a pokud na to přijdeme a zvědomíme si své nepřijaté stíny, máme šanci se uzdravit. Nevědomá část, kterou nejsme schopni nahlédnout se začne projevovat na tělesné úrovni, aby tak o sobě dala vědět a část těla, ve které se nemoc projevuje, je vodítkem. Zjednodušeně lze říci, že nemoc je volání duše, aby bylo něco uvedeno do rovnováhy. Možná je lepší číst tuto knihu preventivně a zvědomovat si své stíny, dokud jsme zdraví, popř. snažit se pochopit na menších výkyvech z rovnováhy jako je např. nachlazení, co se nám nemoc snaží říct. Když už má člověk rakovinu nebo Alzheimera a nemoc bují na buněčné úrovni, je to asi náročnější se pokoušet nad sebou zamýšlet. A je to o to náročnější, protože jak autor tvrdí, nestačí k tomu jen ta přímočará analytická práce. Jednu hvězdu ubírám za občasnou rozvláčnost a "ukecanost".


strana1-100
28.12.2016 5 z 5

Ke knížce jsem se dostala asi jako mnozí, když jsem hledala příčinu svého zdravotního problému. Hm, není úplně snadné to, co autor za hlubokou příčinu označuje, rozpoznat konkrétně ve svém životě. A i když ji rozpoznám, dospět k tomu, jak ji přetvořit, vyřešit. Nesnadné, protože na to nejsme zvyklí, ale ne nemožné. Jelikož už mám určité zkušenosti s komunikací s vlastním tělem a vím, jak neuvěřitelná sdělení může člověku dát, jsou pro mě informace v této knížce dobře přijatelné a obohacující. Autor se desítky let zabývá ezoterikou (spolupracoval i s T. Dethlefsenem, autorem výborné knihy Osud jako šance), proto chápe nemoc v souvislostech, ne odděleně. Dosti přínosná kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nemoc jako řeč duše - Význam a naděje chorobopisů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených47x
v Doporučených2x
v Knihotéce44x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x