Vládce Juvenie

Vládce Juvenie https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12150/bmid_vladce-juvenie-n30-12150.jpg 4 35 2

Na planetě Juvenii zmizelo několik vesmírných lodí a Mark s Rayem dostali za úkol jejich zmizení vyšetřit. Po příletu na planetu jsou překvapeni přijetím místního obyvatelstva. Je opravdu tak primitivní, jak na první pohled vypadá, nebo je to jen lest? Nebezpečné dobrodružství začíná…

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Le Maitre de Juvénia , 1988


více info...

Přidat komentář

Terva
13.06.2023 5 z 5

Oficiálně vás pověřuji
průzkumem planety Sylvanius.
Žije na ní středověká civilizace,
která plně odpovídá
vaší specializaci.

Juveniané mě svým životním stylem docela dostali. Když je člověk vidí, jak žijou ve stylu středověk, tak jim to i věří. Avšak, když Mark Stone odhalí jejich skutečný tajný život, musel jsem se zasmát. Jean-Pierre Garen zase vytvořil zajímavou civilizaci. Samozřejmě, nesmí chybět sex, drama, napětí, sex, sranda, maso, sex, atd. Ray tady trošku porušoval kodex nevměšování se, ale bylo to kvůli záchraně života.

Malá ochutnávka:
Peggy vysušená, kostnatá, asi padesátiletá stará panna chmurně hleděla na svůj stůl. Dělala osobní sekretářku Khovovi. Od chvíle, kdy generál odešel k soudu se nedokázala na nic soustředit. V myšlenkách byla ustavičně u kapitána Stonea. Jako řada ostatních důstojníků i Mark si z ní dělal ustavičně legraci, ale ráda slýchala jeho vřelý hlas a ráda se mu dívala do šedých měňavých očí.

Dramatické situace se dostaly do takového stádia, že dokonce i prezident zrušil zákon o nevměšování. Tady šlo opravdu o život a všichni to vědí. Jeden z těch velmi povedených příběhů a já po delší době dávám plný počet hvězd. Tento příběh je fascinující a zaslouží si plnou pozornost. A hned na začátku jsem se prostě musel hodně smát. Představte si, že přistanete na úplně cizí planetě, na odlehlém místě od civilizace, vystoupíte z modulu, ujdete pár metrů a v lese narazíte na tři nahé ženy. No, nemá to ten Mark Stone jednoduchý :-)

Citát: Primitivové zpravidla myslí na to, jak si obstarat potravu, a ne na ryze estetické záležitosti.

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.


Autorovy další knížky

Jean-Pierre Garen (p)
francouzská, 1932 - 2004
1991  73%V zelené pasti Rhulů
1998  73%Poslední obyvatel z planety Zwor
1992  76%Astronef Merkur
1993  73%Zajatci démona
1995  77%Železný král

Kniha Vládce Juvenie je v

Přečtených82x
Knihotéce43x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x