Malá, ale naše

Malá, ale naše https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30705/bmid_mala-ale-nase-mlQ-30705.jpg 3 19 5

Rodina Přecechtělů série

1. díl >

Dramata mladých lidí s rodinnými a milostnými konflikty, na pozadí dodnes citlivých otázek česko-německých vztahů, tvoří osu napínavého vyprávění z konce třicátých let minulého století. Rozsáhlému obrazu lásky, vlastenectví i zrady nechybí lyrický náboj.

Přidat komentář

lapagerie
15.05.2023 3 z 5

Romantický, ale nepřeslazený vesnický román. Ačkoliv se všechno děje za první republiky v období těsně před Mnichovem, měla jsem pořád pocit, že se příběhy odehrávají někdy na konci 19. století. Ale práce na statku se asi v těch dobách stále moc neměnila. A i smýšlení vesničanů bylo hodně ovlivněné náboženstvím. A i vyhrocující se konflikty mezi Němci a Čechy si najdou v ději místo.
Po knížce jsem sáhla proto, že jsem v knihovně objevila druhý díl a chtěla jsem to vzít pěkně od začátku. A nebylo to špatné.

DominaCZ
27.11.2022 odpad!

Blbina, příliš politická a náboženská zároveň.
Že psal zaníceně a národohospodářsky Baar to vím, ale že i ona bude psát o buranech co by "s chutí se pro něj nechali vést do polí na smrt pro svobodu naší vlasti", o matkách který békaj radostí když vypravujou synky do druhé světové, o ženě která raději zahodí všechno, i život děcka jen aby zůstala po boku chlapa až do konce aby mu nebyla "špatnou ženou"...to jsem netušila.

Dost mě to štvalo. Jednak moc postav a děj o nich nikde pořádnej, druhak jak říkám tuna tý politiky a omezenosti v té tupé víře že hrstka Čecháčků to tam rozbije... Zbytečnost.
Jsem z tohohle dost v šoku jako.


JiříŠkorpík
31.10.2021 3 z 5

Možná kvůli tomu, že jsem už měl přečtený druhý díl, a toto je první, tak mě už kniha tolik nezaujala. Tento díl je více o vztazích než o událostech doby. Popis vesnického života už také tolik nezaujal.

maryzka
01.06.2013 2 z 5

Zajímavý román, kde se autorka vymanuje z lehčího žánru do vážnýho. Tato kniha nese varování proti nastupu hitlerovského nacismu byt v hlavní roli hraje láska.

kika 13
13.04.2013 3 z 5

Zajímavý román,dobrý děj.