Zloděj stínů

Zloděj stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485980/bmid_zlodej-stinu-v9Y-485980.jpg 4 48 12

Maiden Lane série

< 4. díl >

Winter Makepeace žije dvojím životem. Dny tráví jako usedlý vedoucí a učitel sirotčince v jedné z nejhorších městských čtvrtí Londýna – v St. Giles. V noci se ale stává jejím maskovaným ochráncem a soudcem – Duchem ze St. Giles. Toto vše je ohroženo, když ho zraněného nalezne znuděná aristokratka, lady Isabell Beckinhallová. Poté se v St. Giles začnou ztrácet malá děvčátka a Winter musí dát v sázku své city i život, aby tomu zabránil.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Thief of Shadows


více info...

Přidat komentář

bezzink
26.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Bavi me to moc. A vsimly jste si, ze skoro vsechny zeny v teto serii byly zkusene vdovy? Nemusime byt svedky ostychavosti, stydlivosti a hlavne nevedomosti vsemoznych panen. A kdyz uz autorka udela z nekoho nezkuseneho, pak z muze a to mi prijde jako unikat. A vazne to bylo dost sexy. :))
No a jinak ctivost je zase extremni. To asi ani v tehle serii nikoho neprekvapi.
Jen skoda te obalky, to je otres.

kacenka6144
19.06.2023 4 z 5

Knížka se mi líbila, byl to další příjemně čtivý díl této série. Trošku nekonvenční dvojice - starší žena, mladší a nezkušený muž. Dobře rozvinuté téma o zneužívání práce dětí v tehdejší době. I když zápletka si zasloužila trošku větší propracovanost, více tajemna.


Bergerac16
01.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Netradičním plus je hrdina, který se vůbec neostýchá, že nemá milostné zkušenosti, a oplývá odzbrojující upřímností a zdravým sebevědomím. Necítí k aristokracii žádný respekt, tím je asi pro Isabel tak přitažlivý. Klasicky čistý, kladný hrdina, poměrně neotřele vykreslený, prochází zajímavým vývojem. Podobně jako v prvním díle série je dost prostoru věnováno událostem v sirotčinci.

havrmoni
26.07.2022 4 z 5

O kousek se mi líbil méně než předchozí díl.

Domkar9116
24.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Opět hezký příběh. Zajímavý obrat, kde žena je zkušenější než muž. Nenechte se odradit. Autorka zkrátka umí a proto jsem věrným a zatím nezklamanym čtenářem. Jen tak dál.

LilianaFalcon
22.07.2022 4 z 5

Na Wintera a Isabellu jsem se strašně moc těšila a ani v nejmenším jsem nebyla zklamaná :-)

Mi--LADA
04.07.2022 3 z 5

Tenhle příběh se mi četl zase lépe. Oba celkem sympaťáci, zvlášť sympatický je usedle působící, skromný ředitel a učitel ze sirotčince Winter, kdo by to do něj řekl, že v noci má ještě druhé povolání a jinou tvář. Baronku jsem si představovala jako postarší, praktickou boubelku, není to žádná roztomilá dívka-víla, má hrubší hlas, není přecitlivělá, spíš ráznější, přijatelným způsobem, ne hádavá, jak to někde jinde bývá a nejlepší léta už má za sebou. Zdálo se mi zajímavé, že se tam i zmiňují ti nejbídnější, které do 18.st. také patřili a zneužívání dětí, které tehdy bylo bohužel na denním pořádku. Nepřeslazení a nedokonalejší hrdinové, i takové jsou mezi těmi atraktivními vikomty a překrásnými lady třeba. Ať si přijdou na své všechny věkové kategorie.
4.díl má třeba oproti 2. větší spád. Líbil se mi rozhodně víc.

rampapa
03.05.2022 5 z 5

Za mě zatím nejlepší díl série. Na příběh o Winterovi jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Zamilovala jsem si ho. Autorka píše nádherně. Knížka se četla úplně sama. Isabellu jsem si hnedka oblíbila. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a tuto autorku.

mysanda20
21.04.2022 5 z 5

Tahle série je díl od dílu lepší:-)Kdo by to byl řekl že Winter bude tak úžasná postava,moc se mi líbilo jak se chtěl oddat pouze jedné ženě,kterou ze začátku nechtěl.Isabel byla skvělá, zkušená a silná.Jejich příběh se tak krásně odvíjel až nakonec byl konec.
A teď jen vzpomínám na tuto krásnou knihu, úsměvy, polibky, doteky a super dialogy.
Tahle kniha mě zahřála u mého romantického srdíčka:-)
Myslím,že tohle bude můj nejoblíbenější díl a určitě si ho přečtu znovu,
jen doufám, že baronet nám vydá všechny knihy série:-)

Hatshepsut
19.04.2022 4 z 5

(SPOILER) Moc krásná série. Nedá se říct, že by některý díl byl slabší nebo horší. Každý vypráví svůj příběh, který se točí převážně kolem sirotčince v chudé nebezpečné londýnské čtvrti St. Giles. Hlavní postavou tohoto vyprávění je Winter, nezkušený mladý muž, který si odpírá lásku a vášeň, aby se plně mohl věnovat záchraně osiřelých dětí z ulic a poté je vychovávat a pečovat o ně v sirotčinci, kde je ředitelem. Poté co se seznámí s dráždivou vdovou Isobell, váhá, zda mu v životě něco nechybí. Hodně netypické pojetí historického románku, přesto velmi zdařile zpracované. Na začátku každé kapitoly je krátké vyprávění pohádky či legendy, které plyne souběžně s příběhem a končí vždy krásnou pointou.

Bess.h
12.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Jsem okouzlena, jsem nadšená, jsem prostě unešená.
Tohle bylo parádní a stejně parádní jako první díl. A i když byli druhý a třetí díl trochu slabší, jako celek s tímto příběhem to nabralo úplně jiný rozměr. To, jak se autorka poprala s rozdílnými poměry hlavních aktérů, klobouk dolů. Nejen že hlavní hrdina je z prostších poměrů, ale ke všemu mladší a rozhodně nezkušený v jisté oblasti, oproti hlavní hrdince. Přesto autorka naprosto skvěle vystavěla jeho charakter a dala Wintrovi dostatek sebedůvěry, aby se nebál zeptat a naučit jak má svoji partnerku správně uspokojit. Tahle část mě fakt dostala, protože vždycky v tomhle typu literatury je muž ten zkušený a mladá nezkušená pana musí jen doufat v jeho um (který je samozřejmě ten nejlepší). Ale zpět k hlavním postavám. Líbilo se mi jak oba nosili na venek masky a nic ze sebe nepustili, dokud si to nedovolili sami před sebou. Isabela skrývala svůj žal nad potraty a nevěrou prvního manžela, který ji ke všemu po sobě nechal dítě, kterému ona dát nemohla. Winter zas žil s temnotou, která do něj pronikla v St. Giles, když mu vmetla do tváře jeho bezmoc. Bezmoc se kterou se potýkal i pod maskou harlekýna kdy už nebyl tak bezmocný a přesto St. Giles stále vyhrávalo. A pak i to, že si myslel že dostatečně neobdivoval svého otce když měl. I nad tím podle mě cítil lítost a proto si pak charakter svého otce oblékl jako převlek, jako masku pro veřejnost a vystupoval jako on, odměřený ale laskavý vedoucí sirotčince. Ale ten konec, ten mě dostal. Byl krásně ukončený s příjemným náznakem, jak budou hlavní postavy žít dál. No prostě super! Jsem hotová... uf. A teď jen čekat na další díl.

Kešu1981
08.04.2022 3 z 5

No...proti předchozím dílům tomu chybělo napětí v příběhu a jiskra mezi hrdiny. Také obě hlavní postavy jsem si nijak extra neoblíbila, zvlášť Isabel mi nebyla nijak sympatická. Ale fakt je, že druhá půlka příběhu to trochu vylepšila, je konečně popsán důvod pro chování obou hrdinů (možná mi vadila jejich plochost v první půlce). Budu doufat, že příští díl této série bude lepší než *** (dobrý)