Vražedná naděje
Wendy Dranfield
Madison Harperová série
Detektiv Madison Harperová se těší na Den díkůvzdání, který po letech strávených ve vězení konečně zase oslaví se svým synem. Ale ani jí, ani městečku Lost Creek není poklidný sváteční den dopřán. V domě na okraji města je totiž bez známek života nalezena Terri Summersová, pečovatelka z místního domova pro seniory. Byla to laskavá žena, která si žila svůj život a do ničeho se nepletla, tak proč by jí někdo ubližoval? Madison má pramálo vodítek a náhlé úmrtí v policejním týmu do vyšetřování vnese ještě větší zmatek. Plné ruce práce má i Nate Monroe. Rozhodl se totiž prozkoumat odložený případ, jehož stín se nad Lost Creek vznáší už šest let – zmizení manželky a vnuka Vince Radera, majitele místního bistra. Podaří se Nateovi vyřešit záhadu a najít odpovědi, po kterých Vince tak dlouho prahne? Oba případy jsou spletité a plné neznámých a naděje na jejich rozmotání může být vražedná.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , Kniha ZlínOriginální název:
Gone to Her Grave, 2022

Čtvrtý případ s vyšetřovatelkou Madison Harperovou a jejím kamarádem Natem Monroem... Tentokrát se spousta vyšetřování točí kolem odloženého případu, kdy před šesti lety zmizela babička s vnukem, kteří žili stejně jako Madison v zapadlém městečku Lost Creek...
Kromě detektivní zápletky se opět znatelně posune osobní linka s Madison, což mě baví velice... Kromě toho se mi líbí svižné tempo a ano, je tu trochu moc náhod, ale to mi v tomto případě ani nevadí...
Kamarádka mě upozorňovala, že v pátém díle prý budu jen valit oči, kam se příběh vyvine, takže se do něj asi budu muset brzy pustit...
Hodnocení: 4,5 * z 5 *

Douglase už má svou linku napsanou. Nečekala jsem, že přijede návštěva z Aljašky a dokonce zůstane. Tragicky příběh rodiny, který jak jinak zničí peníze. Na tak malé město je tam nějak moc smrti.

Čtvrtý díl ze série a opět velmi napínavý a propletený příběh..
Madison a Nate spojí průběh vyšetřování opět cesty k sobě a vzájemnou oporu..
Těším se na další díl..

Už marně hledám přívlastky, jak je tato série dobrá, čtivá, napínavá, prostě jedničková. I tento čtvrtý díl se mi moc líbil a četla jsem doslova jedním dechem. Případ začíná vraždou mladé pečovatelky Terry, ale vše se dokonale proplete a Madison i Nate naleznou více odpovědí. Na pátý díl se chystám!

(SPOILER) Lost Creek má tu nejhříšnější policejní stanici na světě, kdysi neprávem obviněná Madison odhalila již druhého křivého policistu, a to jsme teprve ve 4. díle. Sympatické je, jak postupně nabalujeme při čtení osoby v Madisonině okruhu, nejdříve to byl Nade a Brody, pak Owen, pak Vince jako bývalý mariňák a teď se jeví, že se budeme v dalších dílech setkávat s Madiiným otcem, vysloužilým agentem FBI. Co je úplně nepravděpodobné, že by tolik civilních osob mohlo zasahovat do vyšetřování vražd, ale beru to prostě jako napínavý příběh a jsem ochotná tuto drobnou nesrovnalost autorce odpustit, protože její příběhy jsou prostě fajn. Těším se na další setkání, které vzhledem k existenci ještě min. jedné auditoknihy v e-knihovně, bude zřejmě velmi brzy.

I když to v počátku tak nevypadá, několik úmrtí je vzájemně propojeno událostmi i lidmi. Naše dvojice, osvědčená již v minulém dílu musí teprve zjistit, co se vlastně událo v minulosti a jak to souvisí s dneškem. Zažijí opět mnoho útrap a stoj je to hodně námahy zjistit řešení. Tak to mám rád a tak se mi to zase líbilo.

První dva díly série mě bavili nejvíce. Pořád je to čtivé, ale některé věci už mi nedávali smysl, vyšetřování se mi zdálo chaotické a takové naivní, nevyzrálé.

Je to neuvěřitelné, ale i tento díl si drží stejně vysokou úroveň jako předchozí díly. Čtivý, neodložitelný a naši hlavní hrdinové jsou stále sympatičtí, včetně psa Brodyho. Madison řeší vraždu místní pečovatelky a Nate Monroe je také stále ve městečku. Ale protože se policii nelíbí, že by Madison pomáhal, rozhodl se vyřešit šest let starý případ. Požádal ho totiž majitel bistra, jestli by se nepokusil vypátrat, kam zmizela jeho manželka a vnuk. Celou sérii určitě doporučuji.

I tentokrát mám nějaké výhrady, stejně jako tomu bylo v předchozích dílech. Zásadní problém u mě je ten, že mám pocit, že autorce vždy v polovině knihy nějak dojde dech nebo jak to přesně nazvat. Začátek opět slibný a nabušený, jenže v určité chvíli nám autorka dá velké množství jasných vodítek a v tu chvíli až příliš brzy odhalíte zápletku a přijdete tak o moment překvapení. Tady se tak stalo brzy a celkem od začátku jsem měla nějakou představu, jak to dopadne. Jasně, byly i věci, které mě překvapily, ale za mě je to pořád průměrná série a určitě nesdílím to hromadné nadšení, jako většina čtenářů. Knihu si ráda přečtu, čte se to rychle a svižně, ale rozhodně to není kniha, ke které bych měla někdy potřebu se vrátit.

Musím říct, že jsem se stala zcela závislou na této sérii, která obsahuje naprosto všechno. Čtenář prostě sleduje život hlavních představitelů, cítí s nimi, má radost z jejich úspěchů a trne, když jsou v nebezpečí. Vztah obou postav se stále vylepšuje, objevují se nové postavy a z detektivek se tak stává skvělý román na pokračování s prvky thrilleru. Senzace.
Tento případ je opět plný zvratů, dobrodružství, překvapení a vysvětlení minulých zločinů.
Moc doporučuji a těším se zase ještě víc na další díl.

Opět skvělá detektivka plná zvratů. Když už si člověk myslí, že ví ,tak se zase celé zamotá jinak. Ale nejlepší je Brody.

Tento díl jsem četla jako bych se dívala na film. To se mi moc často nestává. Při čtení jsem všechno viděla před očima, opravdu úžasně napsané.

U této autorky mám problém s množstvím postav. Když se do strany 40 objevilo asi 20 jmen, tak jsem to vzdala. Škoda, jinak by mě to asi bavilo.

Další pokračování v sérii, které nezklamalo. Opravdu skvělý děj a příjemné hlavní postavy.

Audiokniha. Velké překvapení! Toto už je čtvrtý díl a nejenže oproti předchozím dílům neztrácí na kvalitě, ale připadá mi, že každá další kniha je lepší než ty předešlé. Pěkně se rozvíjejí osobní linky hlavních postav, zlehka autorka přidává do příběhu postavy nové a detektivní zápletky mají hlavu a patu. Moc hezky se to poslouchá, takže se těším na další díl.

Z prvních třech dílů série jsem byl nadšený. A dá se říct, že stejné nadšení mě neopouštělo ani během čtení cca 80% tohoto. Perfektní skloubení vyšetřování 2 případů 6 let vzdálených. Pak ale bohužel přišel závěr. Tentokrát ušitý příliš horkou jehlou a postrádající realitu. Lidé, kteří leta mlčeli najednou začnou hovořit, spousta věcí je založena na náhodě. Tady si autorka měla dát víc záležet, ne jenom to slepit pro efekt.
Spoiler:
Že by 4leté dítě si nic nepamatovalo? V 10 letech už dávno používalo mobil a že by nezačalo pátrat po otci a prarodičích?

Tak už z 3 jsem byla nadšená. A tento díl byl ještě větší čtenářský zážitek. Už se těším na pátý díl a doufám, že nebude poslední.

V pořadí čtvrtý díl s Madison, Natem a Brodym. A opět velmi čtivá záležitost. Kniha se nedala téměř odložit. Konec mě nepřekvapil, očekávala jsem ho přesně takhle. To ale nic nemění na tom, že se velmi brzy pustím do dalšího dílu. Autorka píše stylem, který mně naprosto vyhovuje. Madison, Nate a Brody mě baví. Nejen oni. V každém díle si autorka připravuje půdu na další zápletku. Tento díl není výjimkou. Návyková série.
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
2024 | ![]() |
Neboť jsem sérii začala čtyřkou, byl úvod extra hustý.
Asi takto.
Citace:" Jsem ta smutná patetická jednatřicetiletá svobodná žena, kterou na Den díkůvzdání čeká výslech ze strany tetiček a strýčků, proč jsem ještě nepotkala milého muže a neusadila se."
Musím připomenout, že každý, s kým se setkám, je buď mrtvý,opilý nebo v poutech.
S... otráveně zakoulí očima.
"Jake R... ještě nezabral?" M... ví, že se kolegyni mladý záchranář líbí, ale je o něm známo, že je notorický sukničkář, a tak S... váhá, jestli si s ním chce něco začít, nebo ne.
S... se napřímí. "Ne. Usoudila jsem, že nestojím o potíže, bez ohledu na to, jak moc je sexy. Nechci být dalším zářezem na noze u jeho postele."
Všichni mají smočené svědomí v kriminálních problémech a to tak, že důkladně, nejen v sousedských a přátelských vztazích, i bohatě rozvětvené příbuzenstvo má záznamový šrám v trestním rejstříku.
Hezký pres až na krev.
Neodložitelná pecka.