Válečník z Vysočiny

Válečník z Vysočiny https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83024/valecnik-z-vysociny-83024.jpg 4 144 17

Murray Family série

< 9. díl >

Fiona MacEnroyová prchá před posedlým nápadníkem do kopců skotské divočiny a je zajata hordou dobře ozbrojených mužů. Nemusí však bojovat o život, protože ji zachrání silný cizinec a odveze ji na svoje vzdálené sídlo. Zvláštní je, že na hradě Scarglasu, opředeném tajemstvími a špatnou pověstí, pojící se s divokým klanem MacFingalů, se Fiona cítí dobře a v bezpečí. Brzy zahoří k jeho drsnému vládci spalující láskou. Ewan MacFingal je oslněn Fioninou krásou, avšak brání se touze, kterou v něm dívka probudila, a hodlá ji vrátit příbuzným. Protože přísahal, že bude bránit svůj klan a Scarglas před nebezpečím, nechce být oslaben láskou k ženě, jež je zosobněním všeho, po čem jeho srdce touží. Teď se v nich obou sváří pýcha a vášeň, nicméně temné nebezpečí a strašná tajemství je přinutí uvěřit v něco, co si teprve musí přiznat – v sílu nehynoucí lásky.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Highland Warrior , 2004


více info...

Přidat komentář

jarkaska
09.02.2024 5 z 5

Další z pěkných dílů této série z Vysočiny. Kniha se mi moc líbila.

biki
30.12.2021 5 z 5

Není nad to proložit četbu thrillerů a sci-fi příjemnou relaxací s postavami ze světa Hannah Howell. Její série "z Vysočiny" patří k tomu nejlepšímu z romantické, zcela nenáročné literatury a tento příběh se řadí k mým nejoblíbenějším. Kromě příběhu Fiony a Ewana mě zde také pobavila postava Fingala, značně svérázného Ewanova otce.


účetní
06.11.2020 5 z 5

Další pěkný díl našich oblíbených hrdinů z Vysočiny, a i když jsou knihy této autorky trochu podobné, vůbec mi to nevadí a opět se musím připojit k jejím spokojeným fanynkám. Také ji beru jako sázku na jistotu pohodového a odpočinkového čtení. Její ženské postavy jsou opravdu výjimečné , mužské postavy jsou bezva chlapáci, hlavně jako vedlejší postavy, ve svých hlavních rolích sice někdy zaslouží nakopnout, ale i to je super, takoví prostě chlapi jsou, to k této autorce taky patří. Co mám na HH opravdu nejraději je to, že nemá potřebu maskovat romantiku násilím a nenechává zbytečně umírat nevinné postavy, aby si někdo náhodou nemyslel, že je to moc přeslazené. Proto tento žánr čtu, pro relax a pobavení jemným humorem a to HH dokonale splňuje a hlavně stále vychází nové knihy. Příště dám díl Sigimora, na toho se obzvláště těším.

Artep071
27.09.2020 4 z 5

Pěkný příběh Fiony a Ewana, velmi čtivé a nenáročné.

DUNIKO
18.08.2020 5 z 5

Moooc pěkné čtení ❤️❤️❤️

petraj30
18.08.2019 4 z 5

Kniha byla moc pěkná, jen mi to přišlo něco jako směsice předešlých dílů obohacená nějakou novou zápletkou, ale vůbec mi to nevadilo. U téhle spisovatelku jdu na jistotu, má opravdu odpočinkovou četbu, místy vtipnou, není zde příliš mnoho násilí i děj mi přijde vyloženě "něžný". Krásné

HelTre
05.02.2019 4 z 5

Knihu jsem si užila. Nešlo mi se od ní odtrhnout. Rozhodně je pojmenování které Fiona dostane protože neprozradí své jméno vtipné.

Ivusak7
21.02.2018 5 z 5

Výborný příběh Fiony a Ewana, velmi se mi líbila a určitě se ke knize vrátím. Těším se na další knihu ze série.

havrmoni
11.10.2017 5 z 5

Já prostě miluju tuhle autorku. Čtu ji už po třetí a líbí se mi stále. Vím co se bude dít a nečekám nic jiného než to,co to je - historická romance. Líbí se mi soutržnost rodin a klanů a silné neufňukané ženy,ty zvlášť,protože jiné autorky mají tendenci dělat z žen hloupé husoidní fňukny a nanyky. Pokud budu trvat na reálnosti ať už historické nebo toho ostatního,budu číst historii nebo životopisy. Jsou to pohádky pro dospělé a je jedno jestli jsou z dávných let či součastnosti.

Enny4
25.09.2017 5 z 5

Daší skvělá knížka ...z Vysočiny :)

Kamiliana
11.04.2016 3 z 5

Mám moc ráda Skotko a příběhy z Vysočiny. Autorka sice píše celkem nenásilně, je to takový jednoduchý styl, ve kterém se dobře orientujete, neztratíte, nad ničím nemusíte moc přemýšlet, ale něco mi tam prostě chybí. Jednu oddechovku tohoto typu asi ano, ale určitě jsou pro mě přitažlivější romány tohoto žánru.

Izzy87
04.03.2016 5 z 5

Moc hezká kniha. Fiona byla zábavná a uměla chlapy srovnat do latě :-) A když vytáhla meč a dýky...super.

Jessybelle
12.01.2016 5 z 5

první kniha, kterou jsem od této autorky četla. Četla se skoro sama, mám ráda příběhy z skotské vysočiny. Určitě si přečtu i další knihy.

ptavichripkaa
24.06.2015 5 z 5

Super příběh a líbí se mi jak se postavy z jiných příběhů prolínají i v této knížce. Bylo super potkat v knize staré známé Connora a Gilly z Nevěsta z Vysočiny, Diarmota a Ilsu z Ženich z Vysočiny, Sigimora...

PomněnkaPrvní
18.11.2014

To bylo tak moc nudné! První polovinu knihy jsem se stále těšila, až se začne něco dít, až si pro Fionu přijde ten strašlivý Menzies nebo až Scarglas napadne nepřátelský klad Grayů. Prostě cokoliv, aby se tam už dělo. Velmi nudné byly i postelové scény, které jsem pak už přeskakovala. Ke konci autorka nasázela spoustu nových událostí, ale tak plytce, že to příběhu vůbec nepomohlo.

věra
05.05.2013 5 z 5

Kniha se mi líbila,dobře se čte .Ewan a Fiona jsou sympatičtí.

maryzka
04.05.2012 5 z 5

tohle je nejlepší ikniha, která se mě líbí se serie MacEnroy.