Jitřní hvězda

Jitřní hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/303401/bmid_jitrni-hvezda-ex5-303401.jpg 5 77 9

Lucifer série

< 10. díl >

Souboj o nebeský trůn se blíží svému apokalyptickému konci. Armády se střetávají v krvavém boji... a je načase, aby Lucifer vytáhl z rukávu své poslední trumfy. Jenže budou mu v tomhle krutém boji na konci vesmíru stačit?

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Morningstar , 2006


více info...

Přidat komentář

Norri
08.04.2022 5 z 5

A máme tady vyvrcholení celé série. Dopadlo to zhruba tak, jak jsem si přál, ale neodpustím si malou kritiku. Nechci se vůči této ďábelsky božské sérii nejak rouhat, je skvělá a její vyvrcholení je dokonale vypilované, ale lehce tomu vyvrcholení ubližuje preciznost Mikea Careyho. Rozhodl se za sebou poctivě uklidit a uzavřít všechny dějové linky.

Znovu se tak třeba setkáme s postavami, které známe jen z první knihy. Znovu se setkáváme se soudcem Šalamounem i Christopherem Ruddem. Znovu se setkáváme s dítětem Basanos i s Jin En Mok, kteří byli vráceni do hry už v minulém knize. Prakticky se setkáváme se všemi, kteří měli v příběhu nějakou roli a podařilo se jim přežít. Setkáme se dokonce i s Tím, kterého jsme doposud mohli jenom slyšet. Zkrátka a dobře, mám pocit, že tentokrát bylo ve hře příliš mnoho figurek. Carey to sice ustál se ctí, ale bylo to lehce překombinované. Zvrat stíhal zvrat, dějové linky skákaly sem a tam a střídaly se po jedné či dvou stránkách. Hotový Armageddon….

Na úplném konci ale přišlo lehké zklidnění a chytré vyřešení celého průseru, který byl způsobený odchodem Všemohoucího a táhl se už od šesté knihy (nečekali jste úplný konec úplně všeho, že ne?). Vlastně… Čím déle sepisuji tyto řádky, tím více se mi tato kniha zdá skvělá. Nestává se často, abych byl se zakončením série tak spokojený, jako tady. Ano, vím že tato série má ještě jednu knihu, ale věřím, že to důležité se stalo tady…

666Jitka
08.07.2021 5 z 5

Tak to byla zase jízda !!! Hodně akční, člověk si ani na chvíli neoddychne, vše je v pohybu směřující k rozhodujícím bitvám, které rozhodnou o bytí či nebytí všeho živého i neživého, lidí, andělů, démonů i dalších entit. O existenci jsoucna světů Jahveho a Lucifera musí být neodkladně rozhodnuto. Tento díl série je hodný hlubšího zamyšlení nad životem a smrtí, tvořením a zkázou, nad tím, že věci nemusí být, tak jak by se na první pohled mohlo zdát.


TomTomis
27.11.2020 5 z 5

Super závěr, přede mnou už jen jeden takový dovětek a bude dočteno. Musím říci, že ač se mi to líbilo, nemám z komiksů takový požitek jako z plnohodnotné knihy, pokud se to tak dá vůbec nazvat.

Lenka.Vílka
19.07.2017 5 z 5

Jsem ráda, že jsem měla od série chvíli pauzu, ale není to jenom tím. Jitřní hvězda je prostě pecka. Hltala jsem příběh jako žíznivej na poušti. Což se mi teda u dvou předchozích dílů nestalo.

Kapis
05.12.2016 5 z 5

Celou sérií se táhne dokonale propracovaná dokonalá dokonalost a nejinak je to u desátého dílu této zcela dokonalé série. Musím ocenit nesmírnou erudovanost autora, jež ze mně dělá buranského nedouka, tak vysokou úroveň jazyka, kterými jsou tvořeny dialogy a jež není prasena obecnou češtinou, autentičnost všech postav, i když jsou jen vymyšlené, kresbu, jež je reprodukovaná, vazbu jež je tvrdá, obálku jež je z papíru, zkrátka vše. A jdu si vychutnat všechna ta zbylá vlákna, jež budou uzavřena posledním dílem.

Jo a strašně mě sere, že na konci v reklamě na Mýty mají svůj koment takoví andré, Toe nebo Kaluž a já ne!!! To je doslova do zrušeného nebe volající nespravedlnost!!!

LordSnape
11.11.2016 5 z 5

Zatímco poslední dva díly byly taková táhnoucí se vata, tak Jitřní hvězda zpracovává změny právě z těch dílů minulých a předvádí, že Carey má jasno, kam Lucifer směřuje a zasazuje tímto dílem čtenářovi ránu mezi oči. Víc než akční příběh je to filosofie o samotném bytí a hledání si svého místa ve světě za zvuku otevírajícího se pekla a lámání andělských mečů v nebi. Těším se, jak to celé vlastně dopadne.

3DD!3
08.11.2016 5 z 5

Velké finále přichází o knihu dříve... asi. Konflikt dospěl až ke krvavé bitvě a Lucifer je na pokraji svých sil. Precizní práce po všech směrech. Všechny linie se nádherně uzavírají a třešnička na dortu asi ještě přijde, přece jen bude ještě jeden díl.

borknagar
08.10.2016 5 z 5

Lucifer v té nejlepší formě a jak se zdá, vrchol celé dlouhé série přišel o knihu dříve. Neskutečná jízda, Carey si s Luciferem dostatečně pohrál a předposlední díl ukočíroval s prstem v nose. Krásná obálka, kresba, parádní scény se vším, na co jsme si zvykli. Desátý Lucifer potěšil, ale také rozesmutnil, už jen jedna kniha a je konec. Ještě, že si můžeme příběh Lucifera kdykoliv přečíst znovu.....

martinstefko
25.08.2016 5 z 5

Takhle skvěle zachytit postavy a navíc je spojit i se zajímavým příběhem, kde dojde i na filosofickou bitvu, která také funguje, to je přece jen něco, co se každému nepodaří. A tady to dopadlo skvěle. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1244-lucifer-10-jitrni-hvezda-90.html

Autoři knihy

Mike Carey
britská, 1959
Peter Gross
americká, 1958