Krvavá lázeň

Krvavá lázeň https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197219/bmid_krvava-lazen-197219.jpg 5 113 41

Logan McRae série

< 4. díl >

Žulovým městem obchází strach – tým detektiva seržanta Logana McRae pátrá po jednom z nejobávanějších sériových vrahů Spojeného království – nechvalně známém Řezníkovi. Policie ho už jednou dopadla, teď je však vrah opět na svobodě. V aberdeenském přístavu se najde kontejner s kusy lidského masa a rozpoutá se jedna z největších policejních štvanic v historii. A když začnou mizet lidé spojení s původním vyšetřováním, detektiv seržant Logan McRae pochopí, že případ nejspíš není tak jasný, jak se zdálo. Po dvaceti letech vyplouvá na světlo spousta lží a tajemství a jisté je jen to, že Žulové město už nikdy nebude stejné jako dřív.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Flesh House , 2008


více info...

Přidat komentář

IHT
08.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Teda Stuarte, lepsite se! Bravo!
V prve rade chvalim, ze jste prestal otravovat s tim pocasim. Bylo nacase. Taky ocenuji, jak jste si pohral s dialogy u Heather - to bylo fajn, byt priznavam, ze v elektronicke verzi jsem dost casto nevedel, kdo vlastne mluvi - hodilo by se barevne rozliseni, jako ve scenari ;)
Reznik se samozrejme dal uhodnout okamzite, jak se objevil na scene, to bylo nevyhnutelne, ale i tak dobry. S tim zaverem jste se moc nemazal - na par strankach kupa mrtvol, ale na druhou stranu lepsi, nez vsechny tak nejak zachranit a navstevovat v nemocnici, abychom videli, jak se jim dari - jedna staci ;) Respekt.

konicekbily
09.09.2023 5 z 5

Zatím nejlepší kniha této řady. Řezník připravil krvavou lázeň na pokračování a autor se vyřádil v poměrně detailním popisu jeho dovedností. Autor se úplně oprostil od reálnosti a spustil svou fantazii na plné obrátky. Někdy až moc, mně to nevadí, ale někomu asi ano. Doporučuji číst knihy popořádku, spousta postav se vyvíjí!


m2056
30.08.2023 3 z 5

Dobrý ale Žulové město mě přišlo nejlepší a pak když je něco slabší tak je to trochu zklamání ale čte se dobře.

Icequeen
17.11.2022 4 z 5

Napínavé a bez zbytočných kecov. Akurát mi po prečítaní ostalo niekoľko "prečo?" a "ako?". Stále mi nie je jasné, z akého dôvodu sa MacBride prestal u nás vydávať, rada by som si prečítala aj zvyšných 7 Loganoviek.

jprst
08.10.2022 5 z 5

Povedená série s McRaem pokračuje v nasazené vysoké úrovni. Opět strhující příběh, kde se autor úspěšně vyhýbá zbytečným a zpomalujícím odbočkám a fofruje k dramatickému konci. Jasná četba na jeden zátah, pokud tedy čtenář nemusí ráno časně vstávat.

Finn69
02.10.2022 4 z 5

V Krvavé lázni MacBride hodně přitvrdil, přidal hodně krve a mrazení v zádech, což není na škodu. Je to ale trošku na úkor toho černého humoru, kvůli kterému jsem si jeho knížky oblíbil. Ale nebojte, pořád ho ještě dost zbývá a o detektivní inspektorku Steelovou taky nepřijdete.
Dozvíte se také ledacos nového, zejména že chmurné příběhy o skotské kuchyni mohou mít pravdivý základ a vytušíte, proč se řada lidí s hrůzou otřese při pojmech jako "haggis" nebo "black pudding". A hlavně, začněte si kontrolovat, jestli párky ve vašem místním Albertu náhodou nemají nehty.

ivoiro
30.09.2022 5 z 5

Tak tohle byla hodně zajímavá kniha. Nicméně, vegetarián se ze mně nestane. No a závěr byl úžasný. A malá poznámka na závěr - Steelová nemá konkurenci.

beata-betsy2310
24.08.2022 4 z 5

Pochmúrna krimi s prvkami hororu
Prípad z roku 1987 bol vyriešený, kým.... kým vrah nevyšiel na slobodu.
V Abeerdenskom prístave náhodou natrafia na kontajner so zásielkou mäsa, medzi ktorým sa nájdu ostatky tela. No to čo rozpúta najväčšiu policajnú štvanicu v histórii Škótska sú nálezy ďalších "porcií" ľudského mäsa, ktoré sa onedlho "objavia" i v mäsiarstvach Aberdeenu. Bol zjavný páchateľ Ken Wiseman osamelý jazdec, alebo mal komplica?

A čo ak sa Grampianská polícia, ktorá sa zúfalo snaží zastaviť vyčínanie najhoršieho sériového vraha celý čas mýli?

" Jednou tu budu taky. A lidé sem budou chodit a smát se mojí fotce. Budu mrtvý, ale budu někam patřit. A to je důležité, ne? Nezmizet úplně beze stopy..."

Čítanie príbehu bolo miestami trýznivé, sú v nej kapitoly ktoré pomerne názorne opisujú scény vraždy, kanibalizmu, takže na hryzkanie čipsov, alebo jednohubiek s klobásou Vám zájde chuť. V deji je veľa falošných zvratov a vrah nie je zrejmý až do úplného konca. Krvavá lázeň je skrátka kniha do ktorej MacBride vtesnal toľko násilia a krvi až som miestami mala pocit, že som sa v Piatok 13-teho stretla s Hannibalom Lecterom.

kalache
26.09.2021 4 z 5

... balené maso je vždy podezřelé a nemusí být ani z Polska ...

moudivlacek
15.05.2021 5 z 5

Jestli chcete se stát vegetariány a nemáte dost sil, po přečtení knihy to nebude tak těžké. Logan tentokrát od začátku vyšetřuje opravdu drsné vraždy, to co nachází - oběti - to je ... Brrr. A ještě jednou brrr. Mám husí kůži a to už jsem knihu dočetla. Vypadá to, že starý vrah, který byl zproštěn viny a je na svobodě, se vrátil a činí se nanovo. Je to tak? Každou chvíli to vypadá jinak. A nakonec je to opravdu tak zamotané, i když jsem to částečně uhádla, závěr mně naprosto dostal. Život jedné oběti, která žije a projevil se u ní Stockholmský syndrom, tak to je opravdu síla!!!! No - vím jistě, že na tuto knihu budu hodně dlouho vzpomínat a rozhodně na ni jen tak nezapomenu.
Takže - milovníci thrillerů - chutě do toho a přečtěte si to! Stojí to za to!

danka0902
22.03.2021 5 z 5

Tahle kniha byla prvni, kterou jsem cetla ze serie detektiva Logana McRae a musim rict ze sem ji byla fascinovana. Někomu se libit nemusi, ale mne pohltila. Chvilema me sevrel podivny pocit, vetsinou u pasazi, ktere jsou popsany do detailu. Diky tehle knize sem si poridila i zbytek z tehle serie. Detektivky miluju. Za mě osobně byla super.

Lavender756
27.02.2021 5 z 5

Ano, nechutné, ale napínavé, místy se vám bude tajit dech, nebo možná zvedat žaludek..Ale jedny z nejlepších dialogů, jaké jsem kdy četla ..a nejlepších myslím nejlidštějších, přirozených...Postavy dokáží žít i ,, normální" život a ne jen ten policejní.

Beky
27.02.2021 3 z 5

Za mne to mohlo být celé klidně kratší.
Jo, super, takový konec asi nečekal nikdo, ale tolik mrtvých a zbytečně...
Taky rozvleklý příběh a taky zbytečně.
Asi jsem čekala něco víc a nějak jsem spíš zklamaná... Moje první a nejspíš i poslední kniha autora.

maličkán
06.02.2021 3 z 5

Abych pravdu řekla, po takovémto skvělém hodnocení tady, jsem čekala něco jiného. Kniha mne zklamala, asi mi nesedl autorův styl. Nebudu shánět další knihy autora.

Jana92
28.01.2021 5 z 5

Cela knizka od zacatku do konce napinava,poslednich 20 stranek jsem myslela ze snad preskocim,jen abych vedela jak to dopadne jak jsem byla napnuta :) Akorat ten konec mi potom prisel tak nejak otevreny,jk kdyby spisovatel nevedel jak to zakoncit..Ale jinak velka spokojenost a doporucuju :)

jan6775
27.01.2021 5 z 5

kniha je dost drsná v líčení hrůzných vražd, ale po otrnutí se nechá číst. Jen mě překvapilo odhalení vraha do kterého bych to neřekl. V příběhu je popisován silný neporazitelný tvor a nakonec z toho vyjde řezník.

hanzmb
25.09.2020 5 z 5

Už asi nikdy si nekoupím anonymní balené maso...
Tak tohle mě bavilo podstatně víc než celý Hannibal Lecter. Asi pro to prostředí a vztahy mezi Lazarem a jeho šéfy. To je stejné jako Dánova série. Navíc perfektní zářez v úplném závěru. Jedině snad mi vadí nedotažená situace mezi policisty. Tady naštěstí máme ještě 1 díl, takže to nevadí. Pak ale série u nás končí, i když už má v originále 12 dílů. Nepochopím.

Jiparis
12.05.2020 3 z 5

Proč tolik krve a nechutných detailů? Za vším jsou opět zvrácené rodinné vztahy, ale tentokrát vše vyšponované až do absurdity. Tak tohle nebyl můj šálek čaje.

kap66
24.12.2019 5 z 5

Cos to za předvánoční čtení vybrala sobě?! – ptají se mě Petr Bezruč, Petr Beznoh a Petr Bezvnitřnostník. Copak o to, že je to zatím nejkrvavější MacBride, ale hlavně je nejtemnější a nejtragičtější. A zároveň stejně vtipný jako díly předchozí, díky Steelové a nově i detektivu konstáblovi Renniemu s jeho sexuálně dychtivou přítelkyní a chvíli i díky Inschovi. V jednom z předchozích svých komentářů jsem přirovnávala Logana k pingpongovému míčku, ale tentokrát jsem tím míčkem byla já: bum – a smích, bum – a úděs, bum – a řehot, bum – a skoro slzy. Působivé je to propletení humoru a tragičnosti, působivý je celý MacBride, zase mě dostal. Zbývá mi už jen jeden díl…

Olous1
11.11.2019 5 z 5

Tato série s detektivem Loganem se mi líbila. Krvavá lázeň byla z celé série nejvíc brutální a i přesto knihu doporučuji. Bohužel poslední knihu ze série v písecké knihovně nemají. Tak jsem trochu zklamaná. Ještě jednou...Moc dobré čtení.

Štítky knihy

skotská literatura

Autorovy další knížky

Stuart MacBride
skotská, 1969
2009  87%Žulové město
2012  88%Zjizvená tvář
2013  90%Krvavá lázeň
2013  84%Smrtící záře
2013  88%Slepé oko

Kniha Krvavá lázeň je v

Právě čtených1x
Přečtených143x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených11x
Knihotéce142x
Chystám se číst59x
Chci si koupit14x
dalších seznamech5x