Zjizvená tvář

Zjizvená tvář https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129373/zjizvena-tvar-129373.gif 4 155 45

Logan McRae série

< 3. díl >

Zločin z vášně nebo chladnokrevná vražda? V mrazivém, deštivém Aberdeenu řádí násilník, který už má na svědomí několik znásilněných, zmučených žen. A zatímco Loganovu přítelkyni pošlou do ulic jako návnadu, on sám pátrá po totožnosti neznámého muže, kterého vyhodili z auta před nemocniční pohotovostí. Vše nasvědčuje tomu, že kdosi z místní sadomasochistické komunity dostal chuť vraždit, takže Logana zavede vyšetřování do temného polosvěta pornofilmů a sexshopů. Hlavním podezřelým ze série znásilnění je hvězda místního fotbalového klubu, která má ovšem na všechny útoky alibi. Logan se domnívá, že tentokrát se někdo z nich ošklivě zmýlil, ale Jackie je skálopevně přesvědčena o fotbalistově vině…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Broken Skin , 2007


více info...

Přidat komentář

IHT
02.03.2024 4 z 5

Mily Stuarte, zapletka a vysetrovani se Vam povedly pekne. Ocenuji i vyvoj postavSlizaka, Milera, Steelove a Insche. Ale jinak to zadna slava neni - sklouzl jste k stereotypum a treba vyvoj vztahu mezi Loganem a Jackie? Nuda, prijde mi, ze podobnych jsem cetl v jinych detektivkach fury...
Celkove se to cte dobre, prekvapive tu nebyly zadne mrtvoly v pokrocilem stadiu rozkladu (ocenuji) a detektivni zapletka byla fajn. Tesim se na dalsi dil ;-)

playada
15.12.2023 5 z 5

Jak já tuhle partu miluju.. Já nevím, jak vy, ale já jsem si je oblíbila všechny ( samozřejmě mám na mysli detektivy ).


ZuK1
18.11.2023 5 z 5

Opět deštivý a nevlídný Aberdeen a vyšetřování několika různých případů. Logan nestíhá kmitat mezi Steelovou a Inschem, nechává se od obou úkolovat a nezmůže se na odpor. A to ještě řeší osobní problémy a vztahy. Drsnější pasáže jsou vyvážené humorem, ze Steelové její „svéráznost“ v tomto díle doslova srší, o jejím slovníku ani nemluvě :-). Insch se zase neobejde bez svých gumových bonbónů, divadla a častých stavů na hranici infarktu. Pro mě zatím asi nejlepší díl série.

Česneksmedem
14.09.2023 5 z 5

(SPOILER) U této detektivky bych se vůbec nebál dopsat k žánru ještě humor. Detektiv inspektorka se jmenuje Steelová, což už samo o sobě je pro knihomoly a knihomolky milé. Když mluví, úplně z knihy cítíte kouř a whisky. Při výslechu exhibicionisty mu řekne: "Tak se ukaž!". Dost často si totiž nevidí za hranu svého pysku. Další, kdo vás zřejmě bude iritovat, je inspektor Insch. Ten je protivný jako tříska zapíchnutá v zadní části těla.
Často tam prší, což mi připomnělo jedno skotské přísloví: "Dnešní déšť je zítřejší whisky.".
Mimo jiné se tam pije Highland Park a Lagavulin, a to vůbec není špatná volba. Stejně jako si přečíst tuto knihu.

konicekbily
09.09.2023 5 z 5

Spousta na první pohled nesouvisejících činů dává autorovi příležitost rozvinout příběh do nečekaných rozměrů, vymyslet si netradiční podezřelé a hlavní hrdiny zásobovat hodně dramatickými úkoly. Chaos v řízení místní policie to vše umocňuje. Navíc si autor vymyslel nejasný závěr - snad to bude v dalším díle.

Babo
28.08.2023 3 z 5

Knížku jsem přečetla bez problémů,ale s pocitem , že se autor snaží být za každou cenu originální s vymýšlením charakterů kriminalistů a myslím, že to není potřeba.
Zápletka taky nic moc, takže u mě za 3.

Johhanka79
19.04.2023 3 z 5

Třetí díl. Nevtáhl mě do děje stejně jako knihy předešlé. Nevím čím to je, ale kriminální dramata mám ráda... Neoriginální, nečtivé napsané, místy až nesmyslné. Za mě tři hvězdy.

cadic
04.11.2022 5 z 5

už jsem něco přečetl, ale musím uznat, že tato série mě opravdu baví, případy jsou občas upozaděné na úkor hlavních postav, ale to dává sérii na větší podíl na čtivosti. Místy humorné, místy docela morbindní a zvrácené, ale velmi zábavná kniha. 9/10

beata-betsy2310
24.08.2022 4 z 5

temný thriller z večne upršaného Aberdeenu
Tak ako som sa na predošlé knihy zo série Stuarta Macbridea ponosovala, že je v nich málo napätia, tak som po prečítaní tejto knihy zostala prekvapená.

Zločiny, ktoré musí seržant Logan McRae riešiť sa na stránkach knihy hromadili, rovnako ako telá nešťastníkov. V príbehu sa križuje zopár dejových línií;
- Futbalová hviezda Rob Macintyre je podozrivý zo série znásilnení, detektívka Jackie s inšpektorom Inchom sú jediní ktorí sú skalopevne presvedčení o jeho vine, ale... ale má alibi a skvelého právnika Slizkého Sandyho, ktorý svoju prácu odvádza viac než dobre (mala som 100 chutí, ho roztrhať na kusy). Podarí sa im odhaliť skutočného násilníka? Za akú cenu?
- Pred nemocnicou v Aberdeene niekto vyložil na chodník polomŕtveho muža (člena sadomasochistickej komunity) - išlo o zločin z vášne, alebo chladnokrvnú vraždu?
- A šokujúca dejová linka o gangu malých detí, na čele s malým Seanom Morrisom, ktorý nôž vo svojich detských rukách použil viac než raz. Čo, alebo kto urobil s dieťaťa monštrum?
A "chudák" Logan sa ocitá vo zveráku nielen medzi dvoma inšpektormi Inschom a Steelovou, šéfmi z pekla, ktorí medzi sebou súperia, ale aj medzi dvoma ženami...
Zjizvená tvář je jednoznačne temný thriller z večne upršaného Aberdeenu, ktorý vás v závere prekvapí.

jprst
15.08.2022 5 z 5

Další pokračování této série opět dokazuje, se autorovi podařilo udržet více než dobrou úroveň z dílů předchozích. Opět tomu nechybí napětí okořeněné britským humorem a " člověčí " Logan McRae je díl od dílu stále sympatičtější.

ivoiro
09.04.2022 5 z 5

Zvládnul jsem další zajímavý příběh. Jsem spokojený.

janelka2
29.07.2021 4 z 5

Tak tento díl se mi líbil o něco víc než předchozí. Hodnotila bych na necelé čtyři hvězdičky. Postavy nesou žádní super hrdinové a časem si je asi oblíbíte. Včetně Loganových nadřízených, když si je představím mám úsměv na rtech. Další díl si také přečtu a pak pošlu knihy dál - znovu již číst nebudu.

moudivlacek
09.05.2021 5 z 5

Tuto sérii jsem si velmi oblíbila. Hrdinové, co dělají chyby, nejsou žádní supermani, ale přesto dokážou chytit pachatele. Logan tentokrát je na roztrhání těla, neví, který případ řešit s kolegy dříve - zraněné a znásilněné ženy, dětský vrah a násilník, mrtvý muž mrtvý po sexuálních hrátkách. Ale není všechno takové, jak se zdá na pohled. Logan tentokrát řeší i svůj osobní vztah s Jackie, kterou ovládá případ znásilněných žen. Je tu hodně o místní sadomaso komunitě, které je členem i 1 z policistů. Velmi drsná témata, ještě drsnější motivy a záludnější vrahové. Děj má spád a neustálé zvraty. Jen nevím, co si myslet o posledních řádcích. Jsem zvědavá na další díl.

Lavender756
17.04.2021 5 z 5

Díl o dílů lepší. Tyhle detektivky jsou zkrátka jiné, mají něco navíc...a to je zachování lidskosti postav. Žádní superhrdinové, ale lidé s normálními reakcemi typickými pro jejich povahy. A že se i u takovéto knihy čtenář zasměje? Ano, a často.

intelektuálka
05.04.2021 4 z 5

To bylo zábavné počtení o partičce aberdeenských vyšetřovatelů a jejich pátrání ....

S postavou Logana McRae - který je pinkán jako golfový míček mezi detektivy Steelovou a Inschem musíte sympatizovat ....

I když se jedná o vyšetřování závažných deliktů, kniha je psána se svérázným humorem a není zde nouze o jadrné vyjadřování - ani o oslavné pijatiky ....

Takhle to asi v Aberdeenu chodí .... doporučím.

HockeyGirl
29.10.2020 4 z 5

Knížka s hlavním "hrdinou" Loganem McRae mne ze začátku moc neoslovila. Nemohla jsem se začíst, bylo to takové zmatené a navíc mi přišlo, že dost věcí se tam opakuje, např. Steelová, která pořád kouří, chce něco přinést nebo nemá dobrou náladu, o té se tam píše docela často. Myslím, že kdyby se tam občas vynechaly pasáže, jak je kdo naštvaný a že nemá daleko k infarktu, vůbec by mě to nevadilo a knížka by byla čtivější. Ale tak to je jen můj názor. Postava Logana se mi zdá pořád sympatická jako v předchozích dílech a pořád je to moje nejoblíbenější postava. Po větší půlce jsem se do knížky už začetla víc a už mě bavila víc, než na začátku. Četla jsem knížku docela dlouho a tak jsem byla zvědavá na konec. Docela otevřený, ale proč ne. :) Dávám 4* za ty "repeat" pasáže, které tam být nemusely, jinak super čtení.

hanzmb
01.09.2020 5 z 5

Vynikající evropská noir-detektivka. Autor nešetří čtenáře a od počátku jde z jedné akce do druhé. Vlastně jsou to 3 samostatné případy. Všechny se postupně logicky vyvíjí a není problém je sledovat. Jiný by z toho měl 3 knihy. Na druhou stranu to pak autor kompenzuje i výbornými humornými poznámkami. Zkrátka Lazar je nejen ďábelsky chytrý policajt, ale i světec za to co mu vyvádí jeho dvojice nadřízených :-) . Co nejdříve se pustím do dalšího dílu.

kokrokr
08.07.2020 3 z 5

Běžný průměrný krimi thriller na jedno přečtení. Pár nadávek a trocha nechutných scén, to není nic překvapivého. Na základě zdejších ohlasů, jsem čekal větší tah na branku. Lépe píše třeba Connelly, Olsen, Chandler, Child, McBain a další.

Olous1
08.10.2019 5 z 5

Tato série je prostě skvělá. Detektiv Logan je mi sympatický. Děj perfektní,čte se to úplně samo.Mohu jen doporučit.

helenkan
17.09.2019 2 z 5

Zase jsem sáhla po knížce,která patří do série. A opět ne po prvním díle. Ale nějak mě to nenadchlo a další díly vyhledávat nebudu.

Štítky knihy

skotská literatura

Autorovy další knížky

Stuart MacBride
skotská, 1969
2009  87%Žulové město
2012  88%Zjizvená tvář
2013  90%Krvavá lázeň
2013  84%Smrtící záře
2013  88%Slepé oko

Kniha Zjizvená tvář je v

Právě čtených2x
Přečtených194x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených14x
Knihotéce179x
Chystám se číst63x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x