Úspěšná smolařka se (asi) vdává

Úspěšná smolařka se (asi) vdává
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45726/uspesna-smolarka-se-asi-vdava-45726.jpg 4 100 100

Lizzie Nicholsová série

< 3. díl

Na Lizzie Nicholsovou se přece jen usmálo štěstí. Má práci, kterou miluje (opravy starých či poškozených značkových svatebních šatů), a lásku svého života, Jeana-Luka. Ten se konečně vyjádřil a požádal ji o ruku a Lizzie, zavalená prací, se připravuje na svatbu snů, která se má konat na snoubencově zámku v jižní Francii. Jen na ušití vlastní svatební róby jí jaksi nezbývá čas. Ale ze snu se stává noční můra. Družba, který je přesvědčen, že se s Lizzie kdysi při náhodném flirtu vyspal, oznámí, že se svatbou nesouhlasí, a hlavní družička ho v jeho názoru podpoří; Lizziina rodina ze Středozápadu zase nemůže pochopit, proč dcera nechce mít svatbu u nich doma, a její budoucí francouzští příbuzní, kteří mají vždy na vše vytříbený názor, se nenápadně snaží ženichovi vymluvit studium medicíny a nasměrovat ho zpátky do sféry investičního bankovnictví. A Lizzie začíná uvažovat, zda je ten její pohledný a šarmantní šlechtic skutečně tak okouzlující, jak si původně myslela. Je Lizzie opravdu připravená ujmout se nové role coby manželka a paní na zámku Mirac? Nebo je jí souzeno spočinout v náruči jiného muže a stát se černou ovcí rodiny?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Queen of Babble gets hit , 2006


více info...

Přidat komentář

verunka93
10.08.2020 4 z 5

Všechny knihy od této spisovatelky jsou velmi čtivé, tato nebyla výjimka. Určitě si přečtu i další díl.

helenkan
03.02.2019 2 z 5

Teda já mám fakt kliku,zase jsem četla poslední díl z nějaké série.:-) A myslím,že z téhle ty předešlé díly číst ani nebudu. Milá Lizzie totiž celou knížku řešila zda se má vdát za svého snoubence a nebo miluje jeho kamaráda. Takže pro mě nic moc.
A souhlasím s předešlým komentářem, spousta chyb.


greetchen
06.09.2017 3 z 5

Vyvrcholení série je trochu blábolivé, děj krkolomný a smýšlení hlavní hrdinky vrtošivé, ale na průměr to pořád stačí. Knize ovšem nepřidává ani mizerný překlad plný do očí bijících chyb.

hana.hanigerova
03.12.2015 3 z 5

Nejdřív jsem dala 4 hvězdičky, ale zpětně jsem musela jednu ubrat, protože pokud jsem dala druhému dílu 4, tenhle musí mít míň. Ano, je to bohužel tak - jak mě druhý díl série nabudil, tak mě tento trošku zklamal. Postavy (hlavně mužské) mi střídavě lezly na nervy, vůbec jsem nevěděla, jak chci, aby to dopadlo a celkově to bylo hodně zamotané.
Ne že by se mi ta kniha vyloženě nelíbila, to určitě ne, četla jsem ji ráda a celkem rychle, ale už to nebylo ono. Každopádně jsem byla velmi spokojená s Lizziiným kariérním vývojem. O tom jsem četla moc ráda, vztahy už mě tolik nezajímaly.

vaili
09.02.2015 3 z 5

S takovými knihami končím... to člověku vůbec nic nedá jen sebere čas :) pokud romantiku, tak si vezmu Petrusovou a je :)
Nebylo to úplně špatné, ale úplně mě točí když autorka otočí o 180 stupňů u popisu nějaké postavy....pan dokonalý se změní ve zmetka....to je ovšem specialita autorky :)

Paganfairy
11.06.2014 1 z 5

Kniha mě příliš neoslovila, přišlo mi, že se věci neustále točí kolem samých banalit. Doporučila bych ji pouze pro chvíle, kdy člověk úplně vypne a potřebuje si odpočinout... Jelikož v sobě nemá žádnou významnou pointu, čtenář, který by si chtěl touto knihou obohatit život, bude spíše zklamaný.

Ashlee7
22.02.2013 3 z 5

Autorku a její styl psaní mám ráda, ale jelikož jsem četla 2. a 3. díl po sobě, občas mi přišlo, že vše popisovala, v šílených kruzích než se dostala k jádru věci. Proto ubírám ohodnocení, občas mi to přišlo zdlouhavé..

kakabus
19.03.2012 3 z 5

super čtení doporučuji

bookcase
01.02.2012 4 z 5

Zase Lizzie, tentokrát poslední. A chce se vdávat. Autorka nezklamala ani nepřekvapila, opět vytvořila příjemnou a vtipnou oddechovku

Emmgirl
12.12.2011 4 z 5

U obou předešlých knih jsem sice postupem času dala taktéž čtyři hvězdičky, ale pokud se vžiji do chvíle, kdy jsem tuto sérii před nějakým tím rokem četla, měla jsem rozporuplné pocity, jelikož v první knize čtenáři bylo jasné nastíněno, že Lizzie potkala ''úžasného'' Jeana-Luka, který byl doopravdy popsán pouze v tom nejlepším světle. Ve druhé už se však staly zvraty, zda si to dobře pamatuji, a ve třetí - poslední - knize této série už došlo k několika zásadním změnám, včetně obratu o 180 stupňů ohledně domněnek o Jeana-Lukovi.
Naopak se zde stane něco nečekaného a podle mě trochu uspěchaného a nerozvedeného, takže teď s postupem času bych knihu hodnotil jako nejslabší z celé série.
Zřejmě je to také částečně kvůli tomu, že jsem za tu dobu četla již několik knih podobného žánru, jenž na mě působily mnohem intenzivněji. Ale jak jsem již zmiňovala, je tu možnost, že ji hodnotím moc pozdě po době přečtení, na to, abych obhájila ony 4 hvězdičky.. Už na mě zřejmě nepůsobí ono kouzlo vtáhnutí a vžití se do příběhu.. Pokud tam tedy nějaké vůbec bylo.

Ale je pravda, že s odstupem času si říkám, že první díl byl rozhodně mnohem lepší, než tento. Toť můj momentální názor.. S ohledem na to, že pátrám v paměti, takže se nemusejí mé dojmy shodovat.

Autorovy další knížky

Meg Cabot
americká, 1967
2004  87%Krajina plná stínů
2012  74%Mezi láskou a smrtí
2001  76%Princezniny deníky
2004  87%Andělé smrti
2011  66%Nenasytná