Joker

Joker https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486585/bmid_joker-VME-486585.jpg 4 16 4

Legenda o Batmanovi série

< 9. díl >

Jokera propustili z Arkhamu a oficiálně jej prohlásili za příčetněho, ale lidé v Gothamu se na to nehodlají spoléhat. Jeho teritorium mu zabrali někdeiší kumpáni a Joker ted' vyráží do akce, aby získal zpět, co mu patří. K tomu se připlete nevýznamný grázlík Jonny Frost, kterého spojí s nejnebezpečnějším maniakem na světě zvláštní přátelství. Je Jonnymu souzeno, aby dopadl stejně špatně jako všichni ostatní Jokerovi poskoci? Harvey Dent je o tom přesvědčen a snaží se zabránit tomu, aby Gotham opět pohltilo šílenství. A kdesi stranou centra téhle noční můry nevyhnutelně číhá i jistý Temný rytíř...... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , De Agostini Italia
Originální název:

Joker


více info...

Přidat komentář

OldaB
04.02.2024 2 z 5

Četl jsem to podruhé a moudrý z toho nejsem. Jedno velké nic v hezké kresbě, která se rychle okouká.

Lenka.Vílka
22.02.2022 4 z 5

Ok, takže...Joker je teda jako cajk a naprosto zdravej. Proto není důvod si ho nechávat v Arkhamu. A na začátku je propuštenej. Jak bude děj následovat, je asi jasný každýmu, kdo umí sečíst zapalovač a benzín a vyjde mu vyhořelej barák.

Začátek je takový vlažný klid před bouří. A moc se mi ulevilo, že Jokera pozoruje nejen Batman, který nezasahuje, ale taky Jonny Frost, který má brzy zjistit, zda si nekousnul velký sousto, když má teď blízko k Jokerovi.

Ano, je to příběh plný šílenství, krve a ohníčků. Jenže tohle není jeho největší kouzlo. Jde především o to, jak je vyprávěný. Je tady Jonny, který má brzy poznat míru svého vlastního šílenství přes šílenství druhého. Ale koho? Vždyť Joker je naprosto zdravý! Super!

Proč čtyři? Oceňuji, co je v knize. Je to skvěle podané, ale ke konci už lehce monotónní. Pro fanoušky Jokera totální "must have". Ale já ho zase tolik nežeru. Asi jsem vadná  :D

Kresba je zajímavá. V tomhle případě polovina úspěchu. A jinak jsem nečekala  :)

Třešnička na pomyslném dortu je fakt, že mezi "doporučujeme" knihama je u Jokera dílko Dospělost je mýtus :D :D :D


hroubek
26.12.2021 4 z 5

Netradiční pohled na gothamského prince zločinu. Azzarello se rozhodl pojmout Jokera jinak, než to udělali scénáristé před ním. Při čtení jsem si uvědomil, jak moc Joker potřebuje vedlejší postavy. Joker je velmi specifická postava a všechno, co dělá, nejlépe vynikne z pohledu "méně vyšinutých jedinců". Proto je hlavním hrdinou Jonny a ne Joker, proto se do příběhu zapojí další záporáci z Gothamu, aby se umocnil ten kontrast toho čím je Joker, a co pro všechny představuje. Z tohoto důvodu Batman nemá v příběhu velkou roli a působí jako tichý pozorovatel nemoci, která se šíří Gothamu. Je to zajímavý přístup, díky kterému se mohl Azzarello utrhnout ze řetězu a ukázat nám chaos v podání Jokera. Pro fanoušky Jokera povinnost.

Ivan Kučera
21.12.2021 4 z 5

Jokera oficiálne (!) prepustia z Arkhamu na slobodu, kde ho už čaká osobný šofér, ktorý zjavne žiadne neviniatko nie je, takže k Jokerovi sa hodí. Nasleduje spanilá jazda nočným Gothamom, ktorý sa počas Jokerovej neprítomnosti pokúsili rozobrať jednotlivé zločinecké frakcie a šialení samotári. Klaun zločinu si to však mieni vziať naspäť. Všetko. A je mu jedno, kto (a ako) kvôli tomu brutálne zomrie. A napokon možno príde aj kúzelník pardon Batman. Komiks vychádza zo skvelého nápadu a hoci samotný scenár nie je nejak extra výnimočný, stále je to výborná jazda a tie 4* si s oškretým klaunovským nosom azda zaslúži. Minimálne si štvrtú hviezdu bezpodmienečne zaslúži za perfektnú kresbu Lee Bermeja. Jokera prvý raz vydalo BB/art v roku 2012 a v decembri 2021 sa na českom trhu objavil opäť, ako súčasť kompletu Legenda o Batmanovi. Ak vás Joker zaujme, určite si zožeňte aj Batman: Zatracení od CREW, čo je v podstate voľné pokračovanie (odohráva sa hneď po udalostiach z Jokera).

Autorovy další knížky

Brian Azzarello
americká, 1962
2012  81%Joker
2006  85%Těžké časy
2020  76%Batman: Zatracení
2012  79%Dobré úmysly
2013  81%Popel a prach

Kniha Joker je v

Přečtených19x
Knihotéce23x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x