Konec hry

Konec hry https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487050/bmid_konec-hry-KSg-487050.jpg 4 15 4

Legenda o Batmanovi série

< 10. díl >

Zatímco se Batman ve své nové základně zotavuje z účinků séra strachu, Liga spravednosti útočí na Gotham. Mysl spojenců Temného rytíře ovládá plyn, který vtiskl jejich tvářím nestvůrný škleb. Do Batmanova života se očividně vrací Joker... a tentokrát hodlá vybít Gotham do posledního!

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , De Agostini Italia
Originální název:

Endgame , 2015


více info...

Luigi1
Luigi1
09.10.2023 3 z 5

Takový nemastný neslaný

jan14s
jan14s
21.03.2022 5 z 5

(SPOILER) O Batmanovi jsem toho moc nečetl, což se snažím napravit. Tento příběh mi přijde zatím jako jeden z nejlepších. Celkově komiksy od Snydera mi přijdou jako velice povedené a navíc ty barvy. Jak už jsem psal u Roku Nula, ty odstíny modré a zelené mi k Batmanovi strašně sedí. Úplně mi uchvátil Joker, nejenže dokáže ovládnout Ligu spravedlnosti a poslat ji na Batmana, ještě se vydává za doktora v Arkhamu a ani temný rytíř ho neprohlédne. Bohužel je tu taky klasické klišé, kdy se Batman z každého zranění prakticky hned vzpamatuje, to mi celkově na všech příbězích, nejen o něm, trochu vadí. Nicméně konec to vynahradil, jsem rád že se Snyder nebál nechat Batmana zemřít a navíc ještě kvůli tomu aby se ujistil, že umře i Joker, který z toho byl stejně překvapeny jako já.


Ivan Kučera
Ivan Kučera
24.01.2022 3 z 5

Ono to nie je zlé. Mne Snyderov prístup k Batmanovi plne vyhovuje (Černé zrcadlo, Soví tribunál). Nakreslené je to parádne. A (v rámci mainstreamových možností) je to drsné. Ale. Iba sa to na niečo hrá. Sľubuje to veci, ktoré to nie je schopné naplniť. Smrteľné zranenia sa prežívajú, Joker má byť najagresívnejší v celej svojej kariére, ale je rovnaký ako doteraz, Batman síce šokujúco tvrdí, že nemá žiadny plán (Batman! Nemá plán!), aby sa nakoniec ukázalo, že nielenže mal plán, ale aj plán v pláne... a Jokerov vrcholný plán? Ten v ničom neprekonáva jeho bežné, predchádzajúce plány. Navyše po nasledujúcej Supertíhe (tiež vyšla v češtine) vieme, že daná kaša sa neje taká horúca, ako sa varí, ale nebudem spoilerovať. Prvý raz v ČR vyšlo v rámci New52 v roku 2017.

hroubek
hroubek
11.01.2022 4 z 5

Tohle jsem nečekal. Při čtení jsem si neustále říkal, že je zde Joker až moc chytrý a nějak jsem nemohl uvěřit, že by to zvládl. Ve výsledku se ukázalo, že jsem podcenil scénáristický um Snydera. Snyder zde rozehraje zajímavou hry, jenž překopává všechno co známe. A funguje to dost dobře. Je to napínavé, zábavné a Batman si sáhne na dno svých sil. Velkou radost mi udělal nekompromisní konec.

Autoři knihy

Scott Snyder
americká, 1976
James Tynion IV
americká, 1987

Kniha Konec hry je v

Přečtených19x
Knihotéce22x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x