Láska s chutí makronky

Láska s chutí makronky https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268995/bmid_laska-s-chuti-makronky-268995.jpg 4 167 60

Román pro ženy odehrávající se v prostředí populární gastronomické soutěže Hledá se nejlepší pekařka! Každý z účastníků má k zalíbení, které našel v přípravě pečených lahůdek, své vlastní důvody. Baculatá Jenny čelí syndromu prázdného hnízda a problémům v manželství. Svobodná matka Claire obětovala životní sen kvůli dceři a nemůže se vymanit ze vztahu s mužem, který ji využívá. Pro bývalou učitelku Vicki je mateřská role náročnější, než původně očekávala, snad kvůli komplikovanému vztahu s matkou. A zdánlivě dokonalá Karen je odhodlaná vyhrát, aniž by její pečlivě vypilovaná maska byť jen na okamžik sklouzla a odhalila, co se skrývá pod ní. Postupem času začnou mezi finalisty vznikat spojenectví a na povrch vyplouvají důvěrná tajemství a soukromé bolístky. Mít vládu v kuchyni se jim daří dokonale, nad svými životy už to však tak jednoduché není. Kniha je průběžně doplňována recepty a životním příběhem slavné pekařky paní Eadanové. I za jejím věhlasem se však skrývá osobní tragédie.... celý text

Přidat komentář

TetaEli
05.02.2024 4 z 5

Podle českého názvu (který byl podle mě vybrán naprosto nevhodně) jsem očekávala lehkou knihu plnou romantiky, typu série Romantické útěky. Přestože se jedná o oddechové čtení, a pokud máte rádi pečení, budete ji číst o to raději, není to taková lehoučká klasika, kde se nakonec vše v dobré obrátí. Žádná postav nemá lehký a pohodový život, a to ani v tom případě, že se to tak ostatním může zdát. Líbila se mi pravidelná skladba kapitol, prolínání současné a historické linky a samozřejmě cukrářské postupy popsané tak, že byste nejraději v kuchyni zkontrolovali, zda máte všechny ingredience potřebné pro přípravu něčeho dobréno.

pegasek
06.01.2024 5 z 5

Wau, tahle kniha byla fakt skvělá. Líbilo se mi jak se průběhu soutěže vyvíjelo osobní příběhy postav


denča1000
05.09.2023 5 z 5

Miluji pečení a vaření a tahle kniha pro mě byla jasnou volbou. Strašně jsem se na ni těšila a nezklamala.. Vychutnávala jsem si každé slovo.

Debbra
27.07.2023 2 z 5

Obálka knihy je nádherná, ale to je asi tak vše. Za mě byla kniha až velmi oddychová, když to řeknu hezky a vůbec nic se v příběhu nedělo.

medlovice
10.03.2022 3 z 5

Pozor diabetici ! Tato kniha je pro nás nevhodná ! Pořád se něco peče, převaluje. zapéká cukruje, pořád něco voní a láká. Jako ten obal, mnam. Hledím na něj a přemýšlím, kdy jsem naposledy měla makronku. Ta sladká lahodná chut, rozplyne se v puse a přivede do stavu jako v nebi.
Jinak mě kniha bavila jen chvíli. Nemusím jít do soukromí postav tak hluboko, nezajímají mě řeči mámy s malým chlapcem na deset stran, potraty a krvácení paní Eadenové mě netěšilo. Přeskakovala jsem a četla hlavně rady paní Eadenové, A upekla piškot.

Haduwig
15.02.2022 4 z 5

Příjemná, nenáročná oddychovka plná různých životních příběhů a cukru. Je škoda, že autorka nešla trochu více do hloubky - přeci jen jsou všechny postavy spíše ploché, stereotypní a krom Jenny neprojdou žádnou zvláštní proměnou.

Pokud ale rádi pečete, tak oceníte tu všudypřítomnost zákusků a neubráníte se pauze na vytvoření nějakého toho moučníku, vždyť "pečeme, abychom milovali a byli milováni".

avalonek
01.04.2021 3 z 5

No,co na to říct.Chvilku to byla nuda,pak to zase šlo..Zajímavé osudy 5 lidí,kteří všichni řeší nějaké své problémy a mi vidíme,jak se s nimi dokáží vypořádat..Ale takový průměr

Martina1725
31.01.2021 4 z 5

Odpočinková kniha o příbězích a pečení. Český název nevýstižně zvolený. Par situací bylo v knize zajímavých a na zamyšlení.

Monika1717
26.01.2021 4 z 5

Oddechové čtení o soutěži v pečení, tak trochu mi to připomnělo soutěž Peče celé Česko. Přála jsem výhru Vicki. Vítězka mi moc sympatická nebyla, nemám ráda takové ty maminy běhající neustále kolem mužíčka a dětiček. Knihu doporučuji pekařkám / třeba se něco přiučí, i když recepty zde nehledejte / i nepekařkám / třeba je budou zajímat lidské osudy /.

Mateo67
26.12.2020 4 z 5

Ideální knížka pro vánoční období. Voňavá a překvapivě po většinu děje nepřeslazená. Spíš hořkosladká. Soutěž v pečení vytváří neokoukanou kulisu pro šest životních osudů, jež jsou postupně tak reálné, že přestáváte vnímat pozadí a pochopíte, že jen o nějaké pečení tady fakt nejde.
První půlka knihy se mi četla hodně pomalu, každý den jen malá “kanapka” (ale když já tolik chci dodatečně splnit i staré výzvy), po půlce jsem dočetla na 1 zátah. Když totiž převáží osudy hlavních hrdinů nad průběhem soutěže, smete vás to jako lavina.
A poučení pro život? “Je naivní představa, že svým pečením vytvoříte dokonalou rodinu.” (str. 345). Překvapivé, když si uvědomíte, na jakou strunu se celou dobu kniha snaží hrát. Překvapivé, a realistické. A to se cení.

Zelený.úval
21.08.2020 5 z 5

Od knihy jsem ze začátku nic moc nečekala, ale po pár stránkách mě příjemně překvapila a četla se hezky. Fajn oddechovka s pěknými popisy pečení. :-)

Hakl54
11.08.2020 4 z 5

Příběhy soutěžících mě nijak neoslovili, ale jak autorka popisuje kulinářské postupy, to je jako pohlazení po duši a určitě dostanete chuť na sladké.

Zuuuza
26.05.2020 3 z 5

Není to špatná kniha, ale některé části jsou nebetyčně naivní. Všichni mají ohromně ušlechtilé motivace, některé postavy jsou prakticky černobílé. Ale čte se to dobře, trocha emocí se dostavila, tak proč ne.

Noisette73
25.05.2020 5 z 5

Kniha úžasná, emoce se bouří, potřeba péct se zvyšuje, v karanténě je na to ideální příležitost a myslím, že tento koníček si již ponechám, pravda makronky jsou opravdu jen na obálce, ale to ráda odpouštím, sladká vůně se totiž po otevření knížky line všemi směry i bez nich.

KydlochMoris
21.04.2020 4 z 5

Líbilo se mi, že byl příběh z minulosti a i ze současnosti. A když je tam víc postav, je to úplně nejlepší. Pěkně napsaná kniha.

Aranel15
07.04.2020 4 z 5

Zpočátku se mi hodně pletly všechny hrdinky dohromady, ale postupně jsem se v nich dokázala zorientovat. Díky nádherným popisům pečení jsem měla na všechny sladkosti hroznou chuť a sama jsem zatoužila také tak výborně péct. Konec knihy se mi zdál trochu useknutý.

zdenaR
06.04.2020 3 z 5

Klasická oddechovka.
Příjemné počtení s bonusem pro čtenáře, kteří mají rádi dobré jídlo.
Rychle přečteno, rychle zapomenuto.

_Michelle_
26.02.2020 3 z 5

Začít by se prý mělo pozitivně, a tak tedy napíši, že mě kniha přilákala krásnou obálkou a sladkým tématem. Dále mě těšila zdobnost písma názvů jednotlivých kapitol a nadpisů. Tímto bohužel uzavírám hlavní výčet kladů. Faktem je, že kniha se tak nějak nudně vleče od ničeho k ničemu. Jsou v ní předestřeny osudy vícero hrdinů a jim blízkých osob, u kterých mě však neopouštěl dojem určité neuspořádanosti (hůře se sledovalo kdo je kdo) a neúplnosti jednotlivých příběhů. Nejlépe byla zachycena postava Kathleen Eadenové, autorky Dokonalého pečení z roku 1966, jejímž kvalitám se chtějí všichni účastníci soutěže hledající novou paní Eadenovou přiblížit. Soutěžící pečou, seč jim síly stačí, a to doma, či přímo v soutěži. Když nepečou, tak o pečení přemýšlí, popř. řeší otázku, kde vzít více času na svou oblíbenou aktivitu, anebo se potýkají s reakcemi okolí. Pokud je okolí nepodporuje, tak se soutěžící podporují navzájem. Od knihy jsem prostě čekala o malinko víc, a proto ji nijak zvlášť nedoporučuji. P.S. makronky jsou jen na obálce.

TheMelorry
16.09.2019 4 z 5

Čtivá kniha, při jejímž čtení má člověk neodolatelnou chuť na něco sladkého. Originální téma cukrářského soutěže, spojené s nelehkými životními příběhy jednotlivých účastníků, je spojení, které jak se zdá, výborně funguje. Jediné co mě na knize mrzí je nedořešený a rychle ukončený konec. Přidat pár stran navíc, by možná stálo za to. To co je naopak nádherné je font, kterým jsou v knize psány nadpisy.

Radunka78
04.08.2019 2 z 5

I když jsem se na knihu těšila kvůli tématu gastronomie, které je mi blízké, tak kniha mne úplně nenadchla. Bylo to sice odpočinkové čtení, ale pro mne neměla kniha ten správný náboj, kvůli kterému bych po knize sáhla znovu. Takže závěr:téma pro mne zajímavé, ale zpracování již horší.