Kočky loví v noci

Kočky loví v noci https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88798/kocky-lovi-v-noci-88798.jpg 4 21 4

Lam & Coolová série

< 8. díl >

Další detektivka ze série případů detektivní kanceláře Berta Coolová - Donald Lam. Poněkud zištná a obhroublá Berta Coolová a ostřílený detektiv Donald Lam tentokrát řeší zápletku vyvolanou scestnou lidskou touhou po přepychu a moci, kterou umožňují peníze, pro něž jsou pachatelé ochotni páchat i ty nejtěžší zločiny.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Cats Prowl At NIght , 1943


více info...

Přidat komentář

soukroma
05.12.2021 5 z 5

Skvělé, svižné, svěží, napínavé a vtipné! Vůbec jsem neměla pocit, že čtu skoro osmdesátiletou detektivku, samozřejmě by se to poznalo podle chybějících současných elektronických ingrediencí a propriet, ale i ty starší (jako psací stroj) měly velmi užitečné místo. Berta perlila sama, bez Donalda, a byla zcela neodolatelná, takže zlomila i jedno srdce! Autor se pěkně trefuje jak do zlatokopek, nevěrných manželů, ale i do právnické profese stejně jako soukromých oček.

"Takže já vám zaplatím, abyste řekl druhému právníkovi, jak vylepšit žalobu, abyste získal čas a mohl mi účtovat víc za to, že se mému případu víc věnujete. K čertu s takovými řečmi. Copak neznáte dost zákonů na to, abyste se připravil rovnou na přelíčení?"

"Když romantika dorazí do těchhle dveří [detektivní kanceláře], je šeredná jak samo peklo. Manželky chtějí důkazy, milenky chtějí odškodné, muži chtějí ode všeho pryč."

"Řeknu vám něco ohledně konvencí. Stále si myslím, že se zakládají na pokrytectví a sebeklamu, ale tvoří konvenční vzorec života. Představují pravidla hry. Jakmile ona pravidla porušíte, podvádíte civilizaci, a když začnete podvádět, brzy ztratíte svůj hrdě vzdorovitý postoj a začnete tu a tam jednat bez skrupulí. Dopustíte se podvodu v jedné věci, a brzy podvedete jinde. Začnete své činy zastírat. Pomalu a nepozorovaně ztrácíte sovu hrdou nezávislost. Stává se z vás oportunista, dostanete se do defenzivy a ve vaší povaze začne nabývat neupřímnost."

"Zápasit s veřejným míněním je jako zápasit s velkým tlustým mužem, který vás jednoduše zalehne svou váhou a zadusí vás. Nemusí nic dělat, té nesnesitelné tíze prostě nemůžete vzdorovat."

Parádička za 100 bodů rovných.

Allena24
15.07.2021 5 z 5

Tak tohle byla zase jízda. Berta Coolová v akci.
Za prima odpočinkové čtení 5* a doporučuji.


mrkvajda
14.04.2019 5 z 5

Souhlasím. Mám také ráda detektivky, kniha se skvěle četla. Dočítala jsem do půl druhé v noci, abych věděla, jak to celé dopadne :-)

ohovnenychobot
17.11.2016 5 z 5

Vyborna kniha ze stare americke skoly E.S.Gardnera. Skvele vykresleni postav i deje. Mam slabost na soukrome detektivy i detektivky.