Labyrint záhad

Labyrint záhad https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298388/bmid_labyrint-zahad-dXj-298388.jpg 4 35 12

Největší tajemství Čech, Moravy a Slezska. Neuvěřitelná fakta, tajemné nálezy, paranormální úkazy, utajené skutečnosti, historické otazníky, překvapivé souvislosti, odvážné hypotézy, přísně tajné konspirace…. Nachází se na našem území trosky plavidla mimozemšťanů? Jsme jen krůček od objevení rakví s bytostmi odjinud? Sahá minulost českého národa až k samým kořenům lidstva vyhnaného drtící živelnou katastrofou z původních sídel? Byl hrad lidožravých obrů pouhým výmyslem, nebo archeologické objevy podporují tuto hrůznou kapitolu našich dějin? Podaří se odhalit tajemství kamene smrti? Jsme obklopeni duchy a přízraky? Jaká tajemná síla vypálila podivné otisky rukou? Žili mezi námi nezranitelní fexti? Byl Vojtěch z Pernštejna zavražděn? Střeží jeho hrobku smrtící kletba? Jsou upíři a vlkodlaci pouze výplodem lidské fantazie, nebo docházelo ke skutečným přeměnám v krvežíznivá monstra? Dokážeme rozluštit staré tajemné nápisy? Lze vysvětlit přemíru nadpřirozených úkazů na hradech a zámcích? Názvy některých kapitol: Mimozemšťané zpoza humen - V zubech kanibalů – Kámen smrti – Neviditelní zabijáci – S upíry v patách – Prokleté poklady – Záhada sovího prince – Příliš mnoho trpaslíků - Zapomenuté hrady – Beskydské přízraky – Kamenné rébusy - Podzemní město – Magičtí Slované – V obklíčení duchy - Pekelný hrad – V propasti času – Ďáblův společník - Děsivé proroctví – Otisky nadpřirozena… . Arnošt Vašíček tentokrát pátrá po největších záhadách u nás a pokouší se je rozluštit s pomoci odborníků i srovnáváním s podobně tajemnými případy ze zahraničí. A jak je u tohoto autora obvyklé, i tentokrát nabízí čtenáři řadu překvapivých souvislostí a odvážných hypotéz. Nové důkazy o utajené historii názorně dokresluje velkorysý obrazový doprovod.... celý text

Přidat komentář

Durancie
11.04.2023 4 z 5

Arnošt Vašíček je náš přední záhadolog. S každou jeho knihou máme možnost zjistit, nakolik je naše země, oplývající tajemstvími a hypotézami, stále neprozkoumaná. Tahle kniha přináší nový překvapující pohled na různé české pověsti a záhady. Některé jsou zajímavé, některé méně, ale kniha jako celek stojí za přečtení.

čef
17.09.2022 4 z 5

Spousta otazníků, teorií, mýtů, pohádek, poudaček, průvodcovských historek z naší kotliny i odjinud, hlavně však ze Sovince a Severomoravského kraje. Kniha je výborně ilustrovaná, takže se těch asi 200 stránek přelouská poměrně za dlouho. Vysvětlení záhad nehledejte, ale knihu je dobré si prohlédnout.


icewind
20.03.2021 3 z 5

Je to takové oddechové no, možná někteří min. nadzvednou obočí, ale nazval bych to Ludvík Souček light, hodně light :) Z mého pohledu to byla spíše inspirace pro tipy na výlet na místa, která jsou spojená s nějakou místní pověstí, legendou, záhadou případně jakoukoliv jinou nesrovnalostí přiživovanou během staletí různým výkladem. Pravda o něčem jsem měl potuchy jen mlhavě, takže vcelku příjemné obohacení a kupříkladu prezentovanou story ohledně příchodu praotce Čecha jsem se dozvěděl snad poprvé. Takže Čapek s tím robotem nejspíš první nebyl :-)

Ebola
16.01.2021 4 z 5

Tato kniha je průvodcem po našich památkách a různých míst se záhadnou minulostí, které jaksi dodnes nejsou objasněna. Autor píše velmi poutavě, mnohdy dává záhady do souvislostí, srovnání chcete-li, s nálezy podobného charakteru z míst po celém světě, což je pro mě jako čtenáře překvapení. Taktéž je poznat velké úsilí a pečlivost jaké vynaložil při tvorbě této knihy, navíc se dobře čte a taky vypadá, každou kapitolu doprovází fotografie, čtenář má pak konkrétní představu o daném místě. Autor má velmi bohatý slovník, kolikrát jsem si říkal, ahá co tohle je za slovo, to už jsem dlouho nikde neviděl :)
Pro mě osobně byla kapitola o hradu Sovinci nejvíc zajímavá, poněvadž pocházím kousek odsud, vůbec jsem netušil, že je hrad spjat s nějakou záhadou.

Nibiru
21.04.2020 4 z 5

Mám od autora několik knížek. Vím, že hodně lidí ho kritizuje kvůli tomu, že nenabízí ve svých knihách řešení. To je sice pravda, i když jen částečně. Na jeho obhajobu je třeba uvést, že nepíše pouze od "zeleného stolu", ale cestuje po celém světě a o mnoha místech a věcech tak píše na základě vlastního poznání. Byla jsem i na jeho přednášce, a musím říct, že je skvělý vypravěč, ostatně, to platí i o jeho knihách. Čtou se velmi dobře, a v jeho prospěch chci především zdůraznit to, že události analyzuje ze širokého spektra a podrobně, proto také (jak se zde někteří neznalí čtenáři diví) někdy jakoby "nesouvisle" odskakuje od popisovaného problému jinam, třeba i na jiný kontinent, atd. Ale to jenom proto, že se stejná nebo velmi podobná záhada odehrála i tam, takže on tímto způsobem hledá spojitosti. Řešení nabízí málokdy, a spíše je ve formě otázek jak odpovědí, ale často je to zejména proto, že chybí více podkladů, více hmatatelných důkazů. Mě z celé knížky nejvíce zaujaly záhady spojené s hradem Houska, s Beskydami, s lidmi, kteří byli údajně tzv. fexty, tj. nezranitelnými a s otázkami kolem původu našich dávných slovanských předků, které do České kotliny údajně přivedl praotec Čech.

ArwenAragorn
18.07.2019 2 z 5

Kniha mě moc nepotěšila. Hodně záhad bych zařadila spíš do části fantastické, některé i "fantasmagorické". I fotografie jsou nevěrohodné, autor přeskakuje ve vyprávění z jednoho místa na druhé, takže četbu jsem si taky moc neužila.
Další knihy od autora už vyhledávat nebudu.

katka.oo
28.06.2019 4 z 5

Zajímavá kniha o našem českém tajemnu, to mám ráda. Některé kapitoly lepší, některé jsem jen rychle přeletěla, ale myslím, že každého určitě něco zaujme a když už nic tak aspoň obrázky :-).

medvedice
26.02.2019 5 z 5

Moc pěkná kniha, autor nezklamal a čekám na další knihu.

cérka
28.08.2018 5 z 5

Jako oddechová četba s prvky tajemna super :-). Mně se to líbilo. Navíc jsem knihu přečetla za jediný den, tudíž mě to muselo i bavit :-). Trochu mě vystrašila proroctví, ale byla jsem doma ubezpečena, že pršet ještě někdy určitě bude :-)

Dandulka
22.12.2017 5 z 5

Kniha je super, jako každá, kterou jsem od autora četla. Nejvíc mě zaujala část o tom, že Ostrava existovala už mnohem dřív, než jsou první doložené zmínky. Nádherná je i ukázka z Nohavicovy "Ladovské zimy". Prostě doporučuji tuto knihu všem, kteří mají rádi záhady,tajemno a mystiku, která se odehrává také v našich luzích a hájích a ne jen ve světě. I naše země je plná tajemství a nevyřešených záhad.

Terva
03.07.2017 3 z 5

Tohle je moje první knižní setkání s panem Arnoštem Vašíčkem.
A jsem celkem zklamán.


Příběhy vně knihy nemají žádný pořádný tajemný podtext. Vše je psáno, jako by se pan Vašíček bál do toho více rýpnout. Je v tom cítit snaha nikoho moc neurazit a držet se jen jako pozorovatel, který nepřidá moc svých závěrů. Vlastně je kniha kopírovaná slovo od slova, toho, co je na ČT1 vysíláno pod stejným názvem, tedy Labyrint záhad. Z knihy a jejího obsahu se tak vlastně vůbec nedozvím nic nového. Ani fotografie nejsou moc věrohodné a spousta z nich je jen fotomontáží nebo je na nich zachycena připravená situace nebo jen pokus navodit to, o čem se v některém z článků píše.
Utvrdil jsem se vlastně v tom, že je dobré vidět Arnošta Vašíčka živě na přednáškách, ale ignorovat produkt placement, který přednášky doprovází.

Malá ochutnávka:
Příběhy lidí, kteří tvrdí, že přišli do styku se zemřelými, ale jasně naznačují, že definitivní rozluštění záhady spojení se záhrobím musíme hledat především sami v sobě..............

Jediné co mě na obsahu knihy zaujalo, je příběh Radhoště. Příběh vstupu pod Radhoští, kde je uložen zlatý poklad i se sochou Radegasta, se velmi podobá příběhu....jednoho Prstenu, který vládne všem. Vstup do hory z jednoho ze tří vchodů střeží drak, druhým vchodem je studna, (ta do které, tuším Smíšek, shodí tu kostru), klíč k hoře hlídá černý pes (Jackson měl nějakou chobotnici) povrch Radhoště je z Godulského pískovce (to zní tak strašidelně) a i Radegast se zde objevuje.(Tolkien měl Radagasta) a pár dalších maličkostí se velmi schoduje. Kam na to pan Tolkien chodil, když mi to máme za humny i s drakem?

Z knihy jsem nevyjmul ani jeden citát, protože vše v knize jsou spíše citáty jiných osob, než pana spisovatele.

Etilik585585
27.11.2016 4 z 5

Tato kniha mne zaujala hlavně tím ,že se v ní autor věnuje záhadám které lze najít na našem území . Čtenář má možnost seznámit se tak s jistými , historiky možná tak trochu opomíjenými, událostmi naší historie. Čtivě napsaná kniha,, jen bych si dovolil podotknout , že některá témata by si zasloužila aby jim bylo poskytnuto více prostoru, možná i nějaká samostatná autorova práce. Knihu vřele doporučuji všem těm kdo se zajímají o tajemno spojené s naší historií.