Koruna z rohů

Koruna z rohů https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231826/bmid_koruna-z-rohu-16h-231826.jpg 5 52 8

Kůstek série

< 7. díl

Zuří válka. Krysáci v obrovském počtu útočí na hradby města a obránci z posledních sil vzdorují. Bratranci Kůstkovi, Trnka a babča Ben se snaží ubránit území... jenže zároveň musí zabránit návratu Pána Kobylek, který je s každou minutou silnější. Šance je jediná. Trnka musí najít tajemnou a dávno ztracenou Korunu z rohů. Musí se vydat na dobrodružnou výpravu přímo na posvátné území draků a získat magický artefakt, který může všechny zachránit... nebo zničit.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Bone 9: Crown of Horns , 2004


více info...

Přidat komentář

SeanFifield
02.12.2019 5 z 5

Tuhle partu jsem si velmi oblíbil. Parádní kresba, spousty dobrodružství, humoru, láska....jo, škoda, že už neuvidím Teda a další z Kůstkova. Barevné verzi se vyhnu, připadá mi to úchylné a jen to ždímá ze čtenářů prachy.

Mamosvain
03.06.2019 5 z 5

Zábavný poslední díl této komiksové série. Mé jedenáctileté já bylo přímo nadšené, když se mi tato knížka dostala do rukou. A o to smutnější jsem byl, když se děj mně známých bratranců uzavřel a já věděl, že to je konec. Díky tomu je Koruna z rohů jedním z nejemotivnějších dílů téhle série a zaslouženě získává všech pět hvězdiček malého kluka :)


trudoš
24.01.2019 5 z 5

Excelentní zakončení série. Tímhle finále u mě Jeff Smith znovu stoupl v ceně, protože mě jednoduše rozsekal. Taky se přiznám, že jsem mu posledních pár knih asi křivdil, protože mnou vyčítaná vata nakonec žádnou vatou nebyla. Je v tom zkrátka všechno, co má epická fantasy mít - silné emoce, hrdinské skutky a trocha osobní tragédie. A protože je to přeci jenom i pro děti, tak samozřejmě velká dávka humoru. Oceňuji především autorovu tvůrčí schopnost razantně si poradit s množstvím problémových postav (rozuměj problémy vyvolávajících), které v jednotlivých albech nadělal a opomíjel, až jsem začal nabývat dojmu, že na jejich osudy možná ani nedojde. V neprospěch mluví pouze to dlouhodobé budování charakterů daných aktérů, když se nakonec ukázalo, jak rychle s nimi šlo vlastně zamést. Každopádně Koruna z rohů je dokonalým argumentem, proč je Kůstek jedním z nejúspěšnějších a nejoceňovanějších amerických komiksů. Už teď se těším, až se k němu vrátím pěkně od začátku. Tentokrát ale v barvě.

Terva
14.12.2018 4 z 5

Máte jedinou šanci,
jak si zac hránit život....
otevřete brány
a padněte v prach....
kdo se vzepře...ZEMŘE!

Měl jsem s tím potíže. Skoro žádná zábava, jen ničení, obléhání, smrt a zkáza. Celé se to posunulo někam mimo srandu a nabralo to vážnější tón. Dokonce jsou tu i hluchá místa a situace, které mě nebavily a chvilkama jsem se nudil.

Malá ochutnávka:
Prosím, neubližujte nám!
Není naší vinou, že jsme stvůry!
My jsme se tak zkrátka narodili!

Nakonec opět je nejlepší ten podfukář Podfa. Vlastně už je skoro pravidlem, že se v tomto příběhu ujal hlavního vedení ve vytváření vtipných situací. Jenže, opravdu už tu jde do tuhého a vtipu ubývá. Dokonce ubylo i výroků, které by si mohl čtenář zapamatovat. Citátů je tak méně a méně.
Jedno se však musí uznat. Konečně jsem se v tomto příběhu dozvěděl, jak a z čeho se dělají zapékánky – hurááá.

Citát: Peču pro ně zapékánky.

Poprvé je tu i smrt v přímém přenosu, což jen dokazuje, jak se příběh stále posunuje do temnoty. Abych napsal pravdu, moc mě tento svazek nebavil. Možná proto jsem si vybral hudbu která se k tomu hodí. Při čtení tohoto černobílého komiksu jsem totiž poslouchal skupinu Devilment a jejich druhý počin z roku 2016, který nese název The Mephisto Waltzes.

CITÁT: Není to hra, takže zabíjejte!

Jo a jen pro pořádek, tohle je poslední díl v této sérii. Tak že sbohem Kůstkáči.

TimeLord
26.09.2018 4 z 5

Úžasné zakončenie

Petr Dudek
07.05.2018 5 z 5

Předchozímu dílu jsem dával maximální hodnocení spíš ze setrvačnosti a začínal jsem se bát, že závěr už bude vyčpělý. Ne, není. Geniální série na konci najde druhý dech a pere do vás humor, dobrodružství a osudovost s takovou razancí, že.. že pak jen sedíte, koukáte do zdi a víte, že jste právě dočetli něco jedinečného.

Shashlick
17.09.2016 5 z 5

Úžasné završení celé ságy. Hodnotit jednotlivé knihy asi nemá moc smysl. I když je vidět jisté stupňování napětí na konci jednotlivých dílů, příběh nejsilněji působí jako celek.

Kapis
05.12.2014 5 z 5

Tak a máme to dobrodružství za sebou;) Bylo to opět milé, vtipné, ale i temné a drsné, velmi šikovně namíchaný koktejl, který jsem vyžunkl během jednoho dne. Ukončili se všechny dějové linky, mezidruhový sex se bohužel...nebo snad bohudík nekoná, dobro vítězí na celé čáře, zlo se ztrácí do propadlišť země. Nic jiného se ani nedalo čekat a povedlo se to udělat s grácií. Jsem spokojen, zase je tu něco komplet vydáno. A až a jestli zas budu spát v kómatu po Crweconu u Demnoga, tak asi vstanu dřív a nenápadně se vypařím s jeho komplet barevným Kůstkem v pevné vazbě k dvacátému Kůstkově výročí, co má doma....no a možná si vezmu ze stěny i nějakého Saudka, ať máme na dovolenou pak v létě;)