Útěk z Kůstkova (barevné vydání)

Útěk z Kůstkova (barevné vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391518/bmid_utek-z-kustkova-vUA-391518.jpg 4 43 11

Kůstek (nová série) série

1. díl >

Nové barevné vydání! Fantasy příběh, který mixuje velké osudové dobrodružství s humorem, vás zavede do světa, který je plný prapodivných bytostí – věčně hladových krysáků, bojových včel, obřích rudých draků (s doutníkem) a agresivních babiček. Do světa krásného i nebezpečného. A tentokrát je to celé v barvě, ve vydání „scholastic“, které naučilo celou jednu generací dětí milovat komiks. Objevte úchvatnou komiksovou ságu, v níž prazvláštní hrdina zachraňuje idylické údolí před silami zla. Po útěku z Kůstkova se tři bratranci, Ferda Kůstek, Podfa Kůstek a Švanda Kůstek, ztratí a rozdělí se v rozlehlé, nezmapované poušti. Jeden po druhém nalézají cestu do hlubokého, lesnatého údolí, obydleného úžasnými a děsivými tvory... Bratranci se nakonec sejdou na ranči spravovaném drsnou Babčou Ben a její milou vnučkou, Trnkou. Kůstci však nevědí, že už jim temné síly šlapou na paty a jejich dobrodružství sotva začíná!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Bone Volume One: Out Frome Boneville , 2010


více info...

Přidat komentář

Norri
10.01.2023 5 z 5

Krásně milé. Celou dobu jsem se musel usmívat a místy pochechtávat. Tuhle knihu jsem už kdysi četl černobíle a jsem rád, že to s barvou neztratilo své kouzlo. Miluju krysáky, červeného draka, oposumy a vůbec všechny kromě toho hajzlíka Podfy. Kresba je úžasná a já jsem si to užíval jako malý.

Cechratka
30.09.2022 3 z 5

Tak nějak si nejsem jistá, že je to knížka pro děti. Některé vtipy a dvojsmysly a ilustrace jsou vyloženě pro dospěláky. Celá atmosféra je ale dost dětská s jednoduchým dějem. Nu nevím. Asi pro dospělé, co mají pořád duši dítěte :)


Abukšákul
30.04.2022 4 z 5

Lukimu se líbila, ale úplná topka to nebyla. Ilustrace jsou perfektní, ale příběh mi, když to Luki četl přišel monotónní. Celkový dojem na 4* do dalšího dílu se zatím Luki pouštět nechce.

fvalek
01.06.2021 4 z 5

Kůstek pro mě byl úplná novinka, i když to je už dost zajetá série. Několikrát jsem si říkal, jestli ho zkusit, až na to došlo. Nicméně výsledný dojem je takový, že mi asi zase tolik neuteklo, i když to byl příjemný příběh.

Kůstek má takové lehké Pán prstenů vibes, což vůbec není na škodu. Tři malí ťulpasové se ztratí a začíná velkolepá výprava. V jistých ohledech je to trošku zdlouhavé, někdy nudné a ten humor už na mě byl asi dost dětský, ale nemůžu upřít jistou pohodu, kterou ve mně čtení vyvolalo. Hodně zajímavá je zápletka s krysáky a jejich pánem. Samotné příhody třech Kůstků mě paradoxně nebavily a postavy Švandy a Podfy mi přijdou téměř až nesnesitelné.

Určitě bych váhal, jestli je komiks úplně pro děti, protože někdy má takové zvláštní vtipy a postavy (drak aŠvanda jsou kuřáci, na konci knihy je Trnka v minisukýnce apod.). Pro dospělého, který nutně nemá náladu na nostalgii, je ale už takový jednoduchý. Určitě se nebráním dalšímu dílu, ale není to přímo ten typ komiksu, který bych vyhledával.

jonyrico
22.04.2021 4 z 5

4,5*
Osudové dobrodružství s osobitým ztřeštěným humorem je čtivo nejen pro menší čtenáře, naopak bych řekl, že leckdy více pobaví dospělé. Skryté nuance v textu totiž děti nemusí vždy pochopit - předem neodhadnutelné situace a sem tam lechtivý dvojsmysl. Kresba je naprosto úchvatná a je dle mého soudu hlavním lákadlem knihy. Obrovským plusem je absence vulgarit, které jsou ve většině knih poslední doby v množství ne zrovna malém, díky čemuž kniha působí ještě více roztomile.

DennisMoore
07.11.2020 5 z 5

Praštěným humorem i kresbou Kůstek místy připomíná mého milovaného Goona, což je samozřejmě super. Neméně super ale je, že si v něm to svoje najdou mladší i starší čtenáři - na první skupinu čeká hlavně hezká kresba (roztomilí hlavní hrdinové) a veselý příběh, na tu druhou, která umí číst mezi řádky a vidět mezi obrázky, čeká hromada anarchie (roztomilí hlavní hrdinové jsou rázem roztomilí jen na pohled), nečekaných situací a point, lechtivých dvojsmyslů a podobně. Nejsem si úplně jistý, jak je možné, že Kůstek funguje tak univerzálně, ale funguje a je to moc fajn.____P.S. Díky za založení barevné Kůstkovy série i ode mě ;-)

Kapis
09.10.2020 5 z 5

Děkuji tady Lence Vilce, že věnovala čas a úsilí tomu, že nové barevné vydání Kůstka v pevné vazbě tu je samostatně, je to přece jenom úplně jiná kniha než to čb vydání - a já znovu opakuji: Barva je to, co geniálnímu Kůstkovi při prvním vydání chybělo. Je to paráda a má to mnohem lepší atmosféru!!!!

Lenka.Vílka
01.09.2020 5 z 5

Kůstek, pinďa, kterej mě pobavil. A všichni jeho kamarádi taky.

(A že jsem si to po té rošádě s českou poštou zasloužila!)

Knížku jsem vyhrála, takže dík vydavateli, protože na Kůstka jsem se chystala už hodně dlouho. A nemohu tím pádem porovnávat původní vydání a to nově obarvené. (Čili ne jako Bažináč, který se mi potom v barvě moc nelíbil.)

Začátek knihy je skvělej. Přišlo mi to vtipné. Tři Kůstci se hádají, protože čelí krutému osudu po vyhnání z města, ale my nevíme proč. A že jsou ti tři hodně rozdílní! A potom co se jeden druhému ztratí, se Ferda snaží najít své bráchance. Cesta to není snadná. Samé nebezpečí. A navíc Trnka. Ferda se do ní zblázní? Jako kdyby už neměly tolik jiných problémů...

("To jsou jen komiksy. Pár jsme vzal pro Švandu." ... "Nikdy jsem nic takového neviděla!" ... "Vážně? To musela mít chmurné dětství.")

A další důležitá otázka. O co jde tomu drakovi?! Vždy když se ale zjevil na scéně, bylo těžké zastavit salvu smíchu...a baby byla taky "hustej borec" :D

Líbí se mi, jak je příběh univerzální. Pro děti i pro dospělé. Ale až od osmi let!

Dostala mě i kresba. Od Smitha jsem už četla Shazama!, takže jsem věděla, že mě to bude bavit. Navíc Ferda je fakt roztomilej :O

azzies
05.01.2019 5 z 5

V obchodě jsem komiks prolistoval a jeho ladná kresba mě zaujala.
Takže šup na pokladnu a pak přečíst.
Kresba je velice líbivá, přitom nespadá to kýčovitosti. Možná mi připomíná karikaturu - jednoduchými linkami se tady vyjadřuje spousta emocí a to velmi dobře.
Příběh začíná klasicky - útěkem. Pokračuje už méně klasickou cestou, o to víc mě bavil. Postav není mnoho, jsou originální a pan Smith nás skrz ně zásobuje velice solidním humorem, podávaným sice v menším množství, ale o to v hutnějších dávkách.
Celkově Kůstek stojí za pozornost, byť dočíst celou sérii je běh na delší trať.

Kapis
04.12.2018 5 z 5

Tak mi koment přesunuli do diskuze, kde to zůstane mrtvé, nu což, aspoň tu teda překopíruju komentář, který se netýká jistých podivností na DK.

K tomuto novému barevnému vydání v pevné vazbě, které je zcela jiné, než to původní, ale já to musím psát do jednoho kompostu, mohu říct jen jedno: Barva je to, co geniálnímu Kůstkovi při prvním vydání chybělo. Je to paráda a má to mnohem lepší atmosféru!!!!

Sabča92
22.11.2018 4 z 5

Tak toto bylo krásné! Opravdu se mi to hodně líbilo a chci se pustit do dalších dílů! O knize se říká, že se jedná o dětského pána prstenů, což bych asi netvrdila, ale líbilo se mi to!
Krásné ilustrace, vtipný děj, oddechovka která rozhodně neurazí. Jedná se o knihu pro děti, takže jsem k ní i tak přistupovala ale věřím, že se bude líbit i starším čtenářům :-)

Autorovy další knížky

Jeff Smith
americká, 1960
2010  86%Útěk z Kůstkova (01)
2011  89%Oči bouře
2015  85%Velké kraví dostihy (01/II)
2018  89%Útěk z Kůstkova (barevné vydání)
2012  88%Čas zabíjet draky

Kniha Útěk z Kůstkova (barevné vydání) je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce27x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x