Čas zabíjet draky

Čas zabíjet draky https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126161/bmid_cas-zabijet-draky-2ZF-126161.jpg 4 83 14

Kůstek série

< 3. díl >

Síly zla jsou čím dál mocnější. Kůstek míří přímo vstříc nebezpečí. Spolu s babičkou Ben a Thorn zažívají děsivé setkání s Králopsem, vládcem krysáků. Postava v kápi svolává svou obrovskou armádu do poslední války. Někdo nelítostně pronásleduje Thorn v jejich snech. A do toho všeho mizí babička Ben. A jako by to nestačilo, dokázal Podfa přesvědčit vesničany že je mocný likvidátor draků.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Bone 4: The Dragonslayer , 2011


více info...

Přidat komentář

Varjohukka
01.03.2024 5 z 5

Příjemné pokračování tohoto místy vtipného, místy napínavého a děsivého fantasy příběhu.
Těším se na další díl.

Kopta
09.11.2023 5 z 5

Silné držení stejných kvalit. Po dlouhé době komiks i fantasy, které mě fakt baví a drží.


DennisMoore
02.01.2020 5 z 5

Jeff Smith musí mít Kůstka od prvního dílu promyšleného, to je jasné, protože kdyby neměl, tak by všechno to, co se děje v téhle knize (a že se toho děje hodně), mohlo působit... No, jinak a rozhodně ne tak přirozeně. Atmosféra zase o něco potemněla a ačkoliv je to pořád ukrutná sranda, umí to být i bezmála osudové. Co bude dál? Netroufám si ani hádat.

Mooneylan
02.10.2019 5 z 5

Temnota se stahuje čím dál tím silněji a Podfa se ukazuje býti vážně pěkným idiotem...to jsme ale věděli, nebo ne? :) Už chci další díl!

Mamosvain
03.06.2019 5 z 5

Docela odlišný díl od těch ostatních svým větším zaměřením na Podfu. Právě to tomu dodává jistý nadhled, který čtenáře zábavně zaujme a vtáhne do děje. Za mě opět všechny hvězdičky.

SeanFifield
04.05.2019 3 z 5

Když se do popředí dostal negativista a kapitalista Podfa, ztrácí příběh na svém kouzlu. Tohle je pro mě zatím nejhorší příběh v sérii. Ale i tak má své kouzlo a není důvod se těmi třemi hvězdami trápit. Hurá na další příběh.

katallinka
31.03.2019 5 z 5

Opět moc pěkné a čím dal vic napínavé. Hned shanim další díl

tonysojka
18.03.2019 4 z 5

Mé první setkání s Kůstkem a ...dobrý.Mile pohádkové,kresba perfektní a lehce temné pro mláďata. Podfa Kůstek mi připomínal lídry naší ekonomiky.Z jeho jednání jsem měl větší strach než z Krysáků.

Terva
17.11.2018 3 z 5

Napřed jsme si museli zvykat,
že se nám tu potloukaj Kůstci,
a teď zas Klackožrout.
Kde se má člověk v klidu bavit?


Podfa Kůstek opět vymyslel podfuk na místní lidi ze Sudové. Tentokrát je čas zabíjet draky. Babča s Trnkou se dostávají o stupeň výš, Ferda Kůstek je z toho trochu zmatený a Švanda...inu to je Švanda Kůstek.

Malá ochutnávka:
Zase ten šmejdskej.....šmejdskej pocit!
Ten hroznej pocit, ze kterýho se ti zamotá hlava...
začnou se třást nohy.....
mocná předzvěst, že se blíží něco zlého!
Ochh...tohle má sílu, blíží se něco strašlivého.....
šmejdskej pocit se nikdy nemýlí!

Tak že, kresba je stále stejná. Geniálně jednoduchá. Co mě však překvapilo a hodně chybělo je humor a ironické vtípky, na které si čtenář zvyknul z předcházejících příběhů. Tady moc humoru není, všechno je spíš vážné. No a mě se to moc nezamlouvá. Chtěl jsem se zasmát, ale nebylo vlastně ani čemu. Absence humoru ubrala knize jednu hvězdu. Celkově se mi tento příběh moc nelíbil a tak dávám jen tři hvězdy.

Citát: Pššt! Už ani slovo než dojdem do hospody.

Příběh je obestřen rouškou tajemství, král Kobylek chystá nějaký převrat. Ale i když je konec knihy, je tu příliš mnoho nedořešeného. Tak tedy hurá na další dobrodružství. Ostrozub vládce východního pomezí se probouzí. Snad to bude lepší.

Citát: Zas tak zlé to nebude....zvlášť pokud máte rádi zapékánky....

Při čtení tohoto příběhu jsem poslouchal skupinu Paddy And The Ratts a jejich CD z roku 2011 s názvem Hymns of Bastards.

TimeLord
26.09.2018 5 z 5

Ďalší super diel

Atlantis
30.07.2018 4 z 5

Narozdíl od minulého dílu jsem byl spokojenější. Děj se nám opět o kousek posunul, zase víme více z historie světa i postav. Nic to ale nemění na tom, že hlavní postavy kůstků mi nepřilnuly k srdci a scény z vesnice/hospody mi vyloženě lezly na nervy.

trudoš
07.12.2016 5 z 5

Na Kůstkovi je fascinující především to, jakým způsobem dokáže Jeff Smith kombinovat kýčovitou pohádkovost se situační komikou hodnou bratří Marxů. A to ani nezmiňuji občasné přeháňky děsivé atmosféry beze slov, ze kterých běhá mráz po zádech ještě nějakou dobu po dočtení. Celek přitom vůbec nepůsobí jako mišmaš nesourodých motivů, ale naopak tvoří perfektní základy pro velkolepou fantasy ságu se vším dobrým, co k tomu patří. Jednoduše inteligentní a zároveň nekomplikovaný komiks plný dobrodružství i zábavy pro celou rodinu.
Třetí český Kůstek (v originále čtvrtý) do rozvíjejícího se eposu bohužel příliš vysvětlujících odhalení nevnáší, ale události se konečně někam hnou. Brutální útok krysáků na Údolí je v plném proudu, ovšem světácký Podfa Kůstek má jiné starosti. Dosud mírumilovné vztahy v bezpečné osadě totiž vyhrotil do absolutního extrému, takže mu nezbývá než jít a zabít skutečného draka. Vtip je v tom, že právě tenhle drak je to jediné, co stojí mezi krysáky a vesničany…

Naias
17.04.2016

To krysáčie mláďa je rozkošné, to chcem!

Kapis
16.02.2013 5 z 5

Tak jsem se včera okradl o hodinu a půl cenného spánku, protože jsem nedokázal Kůstka zavřít nedočteného. Taky jsem si musel trochu projet předchozí díl, ale stálo to za to, takové divoké sny jsem dlouho neměl a zívám jaxviňa;) Obálka je skvělá, akorát mi nesedí hřbet(y) - jsou opravdu nevýrazné, nejdou moc přečíst a až teď jsem si všiml, že jsou číslované, chtělo by to výraznější barvu na té černé, font je taky nepovedený. No ale to jsou relativně malé věci. Začíná přituhovat a přitemňovat, pořád uvažuju od kolika let tak to půjde dát ke čtení dcérečce...pravda času opravdu dost než bude něco číst, ale jsem na vážkách, ono se to tváří, že by to mohlo i malé dítě, ale nevím do jakých hlubin temnot se to propadne. Já jsem si to fakt užil, baví mě to moc, čte se to samo a těším se na další díly. Podfa je naprosto šílený, jen mě tak při čtení napadalo, jestli mu nechybí na té hvězdě jeden cíp;) Vidláci dělají opravdu čest svému jménu, to je opravdu parta povedených tupounů, no jak říkám, už ať je venku další díl a nemusím to číst znova před dalším pokračováním.

Autorovy další knížky

Jeff Smith
americká, 1960
2010  86%Útěk z Kůstkova (01)
2011  89%Oči bouře
2015  85%Velké kraví dostihy (01/II)
2018  89%Útěk z Kůstkova (barevné vydání)
2012  88%Čas zabíjet draky

Kniha Čas zabíjet draky je v

Přečtených107x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce41x
Chystám se číst10x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x