Hledači pokladů

Hledači pokladů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202428/bmid_kustek-6-hledaci-pokladu-202428.jpg 5 52 8

Kůstek série

< 6. díl >

Bratranci Kůstkovi, babča Ben a Trnka konečně přicházejí k městu Atheia, kde se setkávají se starými přáteli a chystají se k boji proti Pánu kobylek. Jenže i nepřítel stále sílí... a stejně tak děsivé Trnčiny vize. A jakoby to nestačilo, získává Podfa Kůstek pocit, že ve městě je skryté zlato a je pevně rozhodnutý ho najít.

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Bone 8: Treasure Hunters , 2012


více info...

Nezletilci
Nezletilci
01.09.2022 4 z 5

Takto sérii Kůstek čte Nezletilá kritička Zorka (10 let), celou recenzi najdete ve FB skupině Nezletilí kritici: "Nejlepší mi přišel 7. a 8. díl. Brzy vyjde 9. díl. Moc se mi líbí, že každý z bratranců je jiný a že jsou v příběhu i jiné postavy. Například dívka Trnka, její babička babča, Ben a Lucius Dolejší, co vlastní hospodu U sudu v Sudové. Jsou tam i vesničané a příšery jako krysáci a hodní draci, tedy velký rudý drak. Příběh je vtipný, a když se nad ním zamyslíte, uvědomíte si, že je i hodně propracovaný a také moc hezky ilustrovaný. Komiks má věkové doporučení od 8 let, ale doporučuji ho všem věkovým kategoriím dětí, které už umějí číst. Menší děti, které číst neumějí, si mohou prohlížet obrázky a poprosit rodiče, aby jim kapitolu přečetli."

SeanFifield
SeanFifield
02.12.2019 5 z 5

Ted je asi nejgeniálnějšé kresba v tomto příběhu. Věci se hnuly a příběh se žene do finále. Cestou ještě jedno potěšení pro Podfukáře, jeden pklad a spousty sranda na pokraji vyhlazení.


katallinka
katallinka
27.06.2019 4 z 5

Opět zajímavý díl.

Mamosvain
Mamosvain
03.06.2019 5 z 5

Předposlední díl. Ano, ty občas nebývají těmi nejlepšími, ostatně ani já jsem se u tohohle dílu nebavil tolik jako u těch předchozích (a u toho následujícího), ale i tak jsem byl potěšen a bez výčitek svědomí dávám pět hvězdiček.

Terva
Terva
07.12.2018 4 z 5

On je tvůrce
i ničitel.
Není života
bez smrti,
navždy kráčí ruku v ruce.

Asi na dvanácté straně tohoto příběhu najdeme krásnou dvojstránkovou kresbu. Chvilku se na ní zadívejte, kochejte se a smějte se věcem, které na ní po delším koukání najdete. Příkladem vám může třeba být malý aligátor s doutníkem v tlamě – boží. Hledejte.

Citát: Ten brouk (Ted) jako jediný dokáže najít cestu skrze přízračné kruhy.

Naše milé společníky dovedla cesta až do města. Na město Atheia se nejvíce těší Podfa. Prý jeho cesty budou dlážděny zlatem. Což sice není pravda, ale něco nám říká, že tu je poklad. Mají tady poklad, jinak ať se nejmenuju Podfukius P. Kůstek!
Spíš to tu dláždí nějakými splašky, ale nechme se překvapit.

Malá ochutnávka: DIALOG
PODFA: Přestrojení....Nechápu, jak chceš v tomhle být nenápadný.
Vždyť v té čapce vypadám jako pitomec!
…..FRODO (Pardón FERDA): Spíš mi připomínáš žalud.
PODFA: Jo ták? A co seš teda jako ty? Zahradní trpaslík?
…..FERDO: Nech si ty poznámky.

Sice je děj opět o něco vážnéjší, vyhlazení města je nablízku, armády jsou sjednoceny – jde o život. Přesto jsem se válel smíchy. Extempore Ferdy a Podfy Kůstkovic na tržišti mě rozbrečelo. Nejen, když Podfa zjistil, čím se ve městě platí, ale hlavně mě dostaly včely. To byl zase jednou úlet.

Citát: Slíbils, že už nebudeš píchat do lidí.

Jo, tohle není špatné, sice je tu vtipu méně, ale taky méně hluchých míst. Akce střídá reakci a Podfa se stará o srandu. Trochu stranou je tentokráte Švanda, ale ten má jiného přítele. Myslím, že jejich čas teprve přijde. Jen musí najít Korunu z rohů.

Při čtení tohoto příběhu jsem poslouchal CD Russian Roulette od skupiny Accept z roku 1986.

Citát: Co si počneme, pokud se tu zjeví velký Rudý drak?

trudoš
trudoš
18.10.2018 4 z 5

Zlo vítězí a hrdinové nešťastně trpí v jeho stínu, nevzdávajíc se však naděje v sílu dobra... Jde se zkrátka do finále, takže zákonitě musí události přecházet do extrému, aby mohla nastoupit závěrečná bitva na Pelennorských polích (což je samozřejmě pouze slovní obrat, který s Kůstkem fakticky nesouvisí - to abych uklidnil pohoršené fanoušky). Děj i odbočky jsou tentokrát konkrétnější a spousta detailů začne konečně dávat smysl, včetně těch, jež jsem dříve vyčítal. V kombinaci s osvědčenými ingrediencemi - humor, epika, horor - tak zanechávají Hledači pokladů ve čtenáři pocit skutečně originálního dobrodružství. Snad jen, že je to až příliš okaté ticho před bouří, oddalování neodkladného, kdy je třeba dořešit poslední drobnosti, aby hrdinové mohli stanout na svých základních postech, než přijde ke slovu poslední díl. Jestli mi v něm ovšem Jeff Smith zabije byť jen jediného kůstka, má u mě obrovský škraloup a možná i výhružný dopis. Nijak to ale neovlivní fakt, že tuhle sérii zbožňuji.

TimeLord
TimeLord
26.09.2018 5 z 5

Tento diel bol tiež super

Kapis
Kapis
29.05.2014 5 z 5

Příběh si udržuje všechny své paramatry, je to zábavné, napínavé, vtipné, temné a čte se to jedním dechem. Tak doufám, že mě závěr nezklame, už se na něj docela dost těším. Škoda, že to nebylo dohromady v této jedné knize.