Kuchyně pozdního středověku

Kuchyně pozdního středověku https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363688/bmid_kuchyne-pozdniho-stredoveku-i87-363688.jpg 4 17 7

Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených pozdně středověkých receptů.

Přidat komentář

cukrovka
08.10.2022 4 z 5

Tenká knížka, která přehledně a stručně uvede čtenáře do středověké kuchyně. Zajímavé informace o vaření, nádobí a potravinách dané doby. Recepty na závěr lákají k vyzkoušení.

Amneris
21.07.2022 4 z 5

Kniha stručně mapuje stravování v období pozdního středověku. Člověk se dozví o tom, jak se lidé stravovali, jak stolovali nebo jaké používali nádobí. V seznamu plodin je uvedeno, které potraviny středověký člověk rozhodně nemohl znát, protože většina z nich byly objeveny nebo přivezeny až v novověku. Na konci jsou uvedeny běžné recepty tohoto období, které určitě stojí za vyzkoušení :-)


Madelisi
16.04.2018 4 z 5

Sbírka zajímavostí o středověké kuchyni. Dříve mě nenapadlo přemýšlet, jak se používal ubrus, že ryba byla všechno, co žilo ve vodě. Oceňuji rozepsání půstů.
Recepty jsou skvělé, vyzkoušela jsem mazanec a hezký po středověku jsem použila třtinový cukr ;-)

Silmarien
10.04.2018 4 z 5

Pomerne stručná knižka o stravovaní a kuchyni neskorého stredoveku (prevažne) na území Čiech a Moravy. Ako vyzerala kuchyňa, kde sa varilo, pieklo, aké náčinie sa používalo, ktoré plodiny, zvyky podľa sociálnej vrstvy, rozdiel medzi vidiekom a mestom a podobne. Na konci niekoľko strán receptov využiteľných aj dnes a doplnené obrazovým materiálom. Príjemná jednohubka, keď ostaneme v kuchárskej (nestredovekej) terminológii.

Military
01.05.2017 4 z 5

Velice zajímavý průvodce pro všechny, kterénzajímá nejen historie ale i strava a výživa našich předků.

cori
10.03.2016 4 z 5

Velice zajímavá a poučná kniha obsahuje tyto kapitoly: jak se nakupovalo, vařilo a jedlo v městském prostředí, kuchyně venkova a chudiny, kuchyně a stravování na panovnických a šlechtických dvorech, klášterní kuchyně, krčmy a hostince, jak jedli studenti a žáci, židovská kuchyně, na válečném tažení, co se jedlo a pilo,stolování, lov, hladomor a neúroda, jídlo v době postů a svátků, jídlo a medicína, dobové recepty.
Potěšil mě seznam rostlin, které bychom v Čechách pozdního středověku marně hledali.

Lady Dracula
30.07.2015 4 z 5

Tenounká knížečka, která mi dala víc než jakákoli encyklopedie. Minimálně zajímavé a dobré recepty ;)