Do dáli se vinoucí chapadla N'rygothova

Do dáli se vinoucí chapadla N'rygothova https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403171/bmid_do-dali-se-vinouci-chapadla-n-rygot-wem-403171.jpg 4 59 10

Krysí královny série

< 2. díl >

Zbrusu nový, pivem politý příběh Krysích královen odhaluje skrytou hrozbu přímo uvnitř zdí Palisády. Dee se snaží utéct před svou minulostí, ale před chapadly krvežíznivého boha N´rygotha se utíká dost špatně. Šílená akční jízda, která je popisována jako když Buffy potká Tank Girl… v pořádně sjeté verzi Pána prstenů.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Far Reaching Tentacles of N'rygoth , 2015


více info...

Přidat komentář

Atlantis
06.02.2023 4 z 5

Ve finále jsem se asi bavil ještě více než u jedničky. Buď jsem si na ty sprosťárny zvyknul, nebo výrazně ubyly a nám tak zbylo dost příjemné a vtipné fantasy, které se nebojí občas zapí*ovat. Navíc bližší pohled do minulosti některých postav mě přesvědčil o tom, že tohle nebude jenom tupá sprostá zábava.

ArkAngel
22.08.2022 3 z 5

Krysí královny jsou zpátky a příběh tentokrát najíždí na vážnější notu. Zápletka je Lovecraftovská a skrze vize se dozvídáme o minulosti hlavních protagonistek a taky něco málo o Sawyerovi. Na to, s jakou hrozbou tvůrci přišli, se vše vyřeší až příliš jednoduše. Plus za dva sešity namalované Šejićem, tomu bych svěřil klidně všechno. Jo a houboví lidé, po kterých se hrdinka sjede? Super nápad!


GoodGames
26.03.2021 4 z 5

Krysí královny 2: Do dáli se vinoucí chapadla N’Rygothova je podarené pokračovanie zábavného prvého dielu. Síce je tu viac temnoty a menej humoru, no stále si to udržuje svoju sviežosť. Ak sa vám páčil prvý diel, nemáte nad čím rozmýšľať, aj tentokrát je to poriadne vulgárny a krvavý fantasy masaker plný hlášok, drog a sexu.

fvalek
23.12.2020 5 z 5

Po trošku šokujícím a rozpačitém prvním dílu musím uznat, že mi druhý díl bodnul a moc mě bavil. Už se ví, co se dá od postav čekat, jak se kdo chová, děj už je trošku ustálený a pracuje se jak s jeho pokračováním, tak novinkami. Na řadu se už dostává i řešení minulosti, což se mi líbí a baví mě to.

Tak nějak mi přijde, že najednou každá postava (až na Betty) dostává více prostoru. Dee a její tajemství a víra, Hannah a její matka a dětství, no a pro mě osobně nejlepší Violet a její osvobození a rostoucí vztah s Dejvem, to je opravdu romantika. Překvapivě dobrá byla i zápletka, která byla tedy velmi destruktivní, oproti prvnímu dílu vážná a ustálená, nepůsobila jako soubor menších akcí. Co byla malý třešnička na dortu byl Gerry, kterého se asi nezbavíme.

Série je (zatím?) trojdílná, takže ono není moc času nazbyt, takže odhalení ohledně náboženství Dee bylo velké a nevyhnutelné. Příští díl by se měl zaměřit na Hannah, tak uvidíme, jak úžasné zakončení série předvede! :)

KillHurt
26.03.2020 4 z 5

Druhý díl skvěle navazuje. Ubylo prvoplánových a vulgárních vtipů a děj se začal někam hýbat. Možná autoři zjistili, že v kontrastu s úspěchem, který možná nečekali, budou muset asi něco dělat, což je pro čtenáře jen dobře.

špulo
28.12.2019 5 z 5

Tentokrát si to tých 5 zaslúži. Hráme síce na trochu vážnejšiu nôtu, ale viac sa dozvedáme o minulosti hrdiniek, o ich charaktere. Príbeh je epickejší, kresba miestami až búrlivá. Dokonca sem presvitol aj lúč erotiky, hoci len na malú chvíľku. Krysí královny sú v komikse zrejme celkom unikát. Mne pripomínajú partičky báb rockových, punkových či avantgardných umelkýň, ktoré v piatok večer berú mesto útokom a dajú sa s nimi zažiť neuveriteľné veci. Pokiaľ sa na to v reále necítite, tak si takýto večer doprajte aspoň komiksovo s touto bandou. Neoľutujete;))

Zmiu
13.08.2019 5 z 5

Trochu slabší než první díl, ale to je hlavně změnou ilustrátora. Pořád mám pocit, jako by ty nové kresby byly jen skicy. Chybí mi tam ostřejší linky. A hlavně postavy díky kresbě působí úplně jinak. Ale i tak tuhle sérii miluju.

martinstefko
24.04.2019 4 z 5

Příběh v knize "Krysí královny 2: Do dáli se vinoucí chapadla N'Rygothova" je celkem uzavřený, což je docela fajn, dostáváte další epizodu ze života čtveřice dost bláznivých, ale skvělých ženských. A dovídáte se toho o nich podstatně víc, a to prostřednictvím flashbacků, které se zde odehrávají právě v souvislosti s působením gigantických monster. Už takhle byly holky postavami, které vás bavily, ale teď dostávají mnohem víc. Najednou to jsou postavy neskutečně lidské, i když teda ve fantasy světě. Jejich vývoj díky tomu může být nesmírně zajímavý, což vás jen přiměje k tomu, abyste s touto sérií pokračovali. Rozhodně bude stát ještě za to. A já budu doufat, že bude pořád tak parádně vtipná jako doposud. První díl mě sice bavil o něco víc, ale to nic nemění na tom, že i zde jsem se od srdce zasmál.

Lenka.Vílka
21.04.2019 5 z 5

(The Past Is The Past - Tantric)

Svůj komentář k prvnímu dílu si pamatuju, takže: "Haleluja!" Dozvěděla jsem dost věcí, které jsem potřebovala, a které dokreslí holky. Navíc to zapracování do děje? To byl super nápad,takhle to udělat. Jo, Krysí královny, p@#o! Jsou to vtipný holky, které se musí poprat jak s démony, kteří chtějí zničit jejich domov, tak s démony své minulosti. Jo, kvůli tomu je to trochu vážnější, ale stále vtipné, drsné, drzé, sprosté, krvavé a zatraceně dobré. Emoční jízda. Konec...ach...vy víte, pochopili jsme, proč je taková. Takže s poslední stránkou jsem akorát naštvaná a musím jít zajíst vztek něčím jiný. Já chci další díl!!! Brek, brek...

Ďábel se skrývá v detailech. A tady jsou ty nejlepší věci právě v těch detailech, proto je kresba tak ďábelská. Hlavně bojové scény. Ty jsou tady zmáknuté lépe, než v kdejakém vysoce rozpočtovém filmu. Dnes opět na "ach" i "wau". Takhle se to má dělat, vážení...

Mooneylan
29.03.2019 5 z 5

Pokracovani naprosto bajecne fantasy serie! Dejte si houbicky a sladkosti, protoze jinak s timhle narezem neudrzite krok!
Diky utoku chapadlovych priser se dozvidame neco ze soukromi Krysich kraloven. To nam odhaluje i fakt, ze pod drsnou maskou se skryvaji i emoce, sex, dalsi emoce, trocha nasili a hlavne drsna historie.
Velke doporuceni pro fandy LARPu a DrD - tenhle komiks jsme my po par panacich, no ne? ????

Štítky knihy

meč a magie komiksy hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

Kurtis Wiebe
kanadská, 1979
2018  78%Šmrncem a magií
2019  74%Démoni
2019  85%Do dáli se vinoucí chapadla N'rygothova